Migraine voorkomen met natuurlijke midddelen
Natuurlijke middelen tegen migraine. Ze zijn er. Wie aan migraine lijdt, weet dat dit er voor kan zorgen dat iemand helemaal uitgeschakeld kan zijn. Het boerenwormkruid (Tanacetum parthenium) is een natuurlijk middel tegen migraine. Gewoon door het op het brood te doen wordt voorkomen dat iemand migraine krijgt. Lekker slapen kan ook met een natuurlijk middel. Kalmerende chocolademelk om lekker te slapen helpt als iemand slaapproblemen heeft.
Boerenwormkruid: bitter maar effectief tegen migraine
Boerenwormkruid werd al in het Britse kruidenlexicon genoemd in 1772.
Sir John Hill noemde het toen als remedie tegen
uitzinnig makende hoofdpijn. Klinische studies hebben vervolgens uitgewezen dat het kruid inderdaad helpt om migraine te voorkomen als het regelmatig wordt ingenomen. U kunt de plant gewoon in uw tuin zetten en hem vervolgens nuttigen. Omdat de bladeren nogal bitter van smaak zijn is het handig om ze te eten in combinatie met voedsel met een andere smaak. Boerenwormkruid helpt overigens ook bij pijn die wordt veroorzaakt door
artritis.
Boerenwormkruidsandwich
Ingrediënten
- 2 blaadjes verse boerenwormkruid
- een boterham met beleg naar keuze
Bereiding
- Leg de verse blaadjes boerenwormkruid gewoon tussen het andere beleg op de boterham of sandwich
- Eet regelmatig voor de lunch
Kalmerende chocomelk
Mensen die even helemaal op scherp staan of zoveel last hebben van stress dat ze slecht slapen kunnen met een hete chocomelk met valeriaan en melisse de rust weer vinden die ze nodig hebben.
Ingrediënten voor 3 koppen kalmerende chocomelk
- 3 eetlepels verse valeriaan wortel
- 3 eetlepels melisseblaadjes
- 3 theelepels verse lavendelbloemen
- 6 blaadjes en 3 bloemen van de verse passiebloem
- de schil van 1,5 sinaasappel
- 900 ml volle melk
- 50 gram donkere chocolade
- een drupje vanille extract
Bereiding
- Haal beide stukken van de wortel van de valeriaan
- Doe dan de overgebleven valeriaan, de melisse, de lavendel, de passiebloem, de schil van de sinaasappel en de melk in een pan
- Verhit langzaam zo’n 10 minuten
- Zeef het mengsel dan zodat alleen de melk overblijft.
- Doe de melk terug in de plan
- Voeg dan de donkere chocolade en de vanille toe
- Roer tot de chocolade smelt
- Direct opdrinken