Chlorella en Spirulina. Op uw gezondheid!

Chlorella en Spirulina. Op uw gezondheid! Algen zijn supergoed voor de gezondheid, 100% natuurlijk en zorgen dat ons lichaam weer in optimale conditie komt. Reden genoeg om je er eens in te verdiepen wat deze ééncellige microorganismen kunnen doen voor jouw gezondheid. Zeker nu veel mensen zich bezighouden met het optimaliseren van het immuunsysteem nu de R weer in de maand is en de koude wintermaanden er weer aankomen. Maar dat is niet alles wat Chlorella en Spirulina voor je kunnen betekenen. Steeds meer Nederlanders ontdekken de kracht van deze 100% natuurlijke en plantaardige algen. Het gekke is dat de kracht van deze voedingsmiddelen al in 1890 is ontdekt door een Nederlandse wetenschapper en vanaf de jaren ’50 op de markt in Japan. Hier in Nederland wordt het nog niet echt op grote schaal gebruikt, maar dat verandert wellicht wanneer men erachter komt wat Chlorella en Spirulina voor het lichaam kunnen betekenen.

‘Superfoods van de bovenste plank wordt er gezegd’. Chlorella en Spirulina algen zijn het perfecte voedsel voor het menselijk lichaam’ en een vervanging voor alle vitamines en mineralen die u tot nu toe tot u nam. Geen supplement, geen chemie, maar 100% plantaardig. Een Amerikaanse schrijver, Mike Adams heeft er een E-book over geschreven dat gratis kan worden gedownload.

En waarom dan zo super?

Bladgroen is chlorofyl, en iedereen weet dat dit een heel belangrijk onderdeel van onze voeding zou moeten zijn. Daarom zijn groene groenten ook zo gezond. Onze gezondheid wordt op allerlei manieren ondermijnd, bijvoorbeeld door stress, giftige stoffen en een ongezonde manier van eten. We worden moe en lusteloos en slepen onszelf vaak door de dag heen en vallen ’s avonds languit neer op de bank. Dit blijkt op een eenvoudige manier te verhelpen te zijn door dit kleine eencellige organisme met de naam Chlorella.

Los of in tabletten te koop bij alle reformwinkels, biologische winkels en natuurvoedingswinkels. Inname van 6 tabletjes per dag zou een goede dosis moeten zijn in de vorm van 3x daags 2 tabletjes een kwartier voor de maaltijd. Het vermindert het hongergevoel en stimuleert de spijsvertering, wat natuurlijk voor de ‘lijners’ onder ons weer goed nieuws is. Het belast de maag niet, want het is tenslotte een 100% natuurlijk product, en wordt direct door het bloed opgenomen.
Het versterkt het immuunsysteem en bevat meer dan 20 essentieele vitaminen, mineralen en aminozuren zoals B1, B2,B3,B6,B12, calcium, magnesium, C,E, lysine, Tryptofaan, Arginine enz. Chlorella kan aanbevolen worden als ondersteuning om de weerstand te verhogen wanneer de R weer in de maand komt zodat de weerstand weer in een optimale conditie komt.

Chlorofyl is goed voor de huid, stimuleert de stoelgang, maar dat is nog niet alles.

 • Beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen
 • Geeft een betere conditie
 • Houd het calciumgehalte op peil
 • Zuivert het bloed
 • Ontgift, ontslakt en reinigt het hele lichaam
 • Voor een gezonde darmflora
 • Vertraagt de gevolgen van het ouder worden
 • Voor een betere opnam van ijzer in het bloed
 • Beschermt de huid tegen rimpelvorming
 • Voor een gave huid
 • Helpt bij haaruitval en afbrokkelende nagels
 • Geeft betere prestaties bij sport en fitnes

Volgens de Amerikaanse schrijver Mike Adams kunnen deze algen helpen om ziekten te voorkomen zoals kanker, zenuwschade, suikerziekte, hartkwalen, prikkelbare bowel syndroom, klinische depressie, het verhoogt de spiermassa, helpt bij gewichtsverlies en nog meer. genoeg redenen in ieder geval om eens op onderzoek uit te gaan. Zoals gezegd is er dit gratis E-book dat u kunt lezen/downloaden met daarin alles over de werking van de algen.

Wist u dat:

Spirulina 12x het toegankelijke eiwit van rundvlees bevat? En dat er een onderdeel gevonden is in Spirulina dat zenuwschade in de hersenen kan herstellen? Dat daarom ook Chlorella kan worden gebruikt voor het herstel van patiënten met ziekten als Alzheimer en Parkinson? Dat dat Chlorella zowel als Spirulina kanker in het menselijk lichaam kan doen omkeren? Dat deze superfoods ook een hoog gehalte aan vetzuren zoals GLA, die goed zijn voor gezonden hersenen bevat?

Laat u informeren.

Reden genoeg me dunkt om eens serieus na te denken over deze superalgen. Je kunt er alles over lezen wanneer je alleen al ‘chlorofyl’ in je zoekbalk zet en eens gaat googlen en anders kun je er natuurlijk alles over lezen in het boek van Mike Adams. In ieder geval staat er op het internet heel veel informatie over. Wat natuurlijk ook kan is dat u zich laat informeren in uw Natuurwinkel of Reformwinkel. Daar zullen ze u zeker ook verder kunnen helpen over de werking en de dosering.
© 2009 - 2023 Yoan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Supergreens: spirulina, chlorella en tarwegras!Supergreens: spirulina, chlorella en tarwegras!Supergreens, een aantal uitermate voedzame en krachtige grassen en algen die steeds bekender worden. Ze bevatten veel be…
Chlorella - Gezond en mooi met algenChlorella is een zoetwateralg die zowel als poeder en als pillen te kopen is. Er worden talrijke positieve eigenschappen…
Is chlorella gezond? Gevaren en bijwerkingenIs chlorella gezond? Gevaren en bijwerkingenChlorella wordt gepromoot als superfood. Veel mensen gebruiken deze alg dagelijks in tabletten, poeder of overige supple…
Chlorella, zoetwateralg als supervoedingChlorella is één van de oudste en primitiefste vormen van plantaardig leven op aarde, deze algenplant groeit in humusrij…
Homeopathische middelen om griep te voorkomenHomeopathische middelen om griep te voorkomenHomeopathische middelen tegen de griep, ze zijn er. De homeopathie gaat er van uit dat middelen werken volgens de Simili…
Bronnen en referenties
 • Bron: http://www.chlorella-alg.com/
 • Bron: http://www.chlorellafactor.com/
 • Bron: www.fonteine.com
Reacties

Wilhelmina, 01-09-2014
Hoe weet ik zeker dat ik Chlorella en Spirulina koop, gezuiverd van zware metalen en PCB's. Ik weet dat bijv. uit China vervuilde chlorella kan komen. Dan is het middel even erg of erger dan de kwaal. Reactie infoteur, 01-09-2014
Ja, dat begrijp ik. Ik had dat zelf ook. Wanneer je in je zoekbalk 'fonteine, chlorella' ingeeft kom je bij iemand terecht die heel veel van chlorella weet. Je kunt hem desnoods aanschrijven of bellen met je vragen. Tegenwoordig mogen we niet zomaar linken ter verkoop van produkten nee zetten online, dus vandaar op deze manier. Succes!

Henriette, 22-04-2013
Ik gebruik op het moment bijenpollen, zijn deze supplementen een betere vervanging voor bijenpollen? Reactie infoteur, 24-04-2013
Ik ben geen arts dus kan u daar geen antwoord op geven. Het beste kunt u een site zoeken via google die bijenpollen verkopen en daar om informatie vragen. Succes.

Yoan (156 artikelen)
Laatste update: 14-12-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.