Aloë vera van grote betekenis in de islam
Het woord Aloë is afkomstig van het Arabische alloeh en dat betekent letterlijk schitterende, bittere substantie. Vera betekent waar in het Latijn en dat betekent dat Aloë vera hele goede medicinale eigenschappen heeft. Aloë vera heeft veel genezende eigenschappen. De Aloë vera is voor de moslims bovendien het symbool voor geluk.
Aloë vera - de lelie van de woestijn
In de woestijn van Afrika staat de Aloë vera bekend als de lelie van de woestijn. Dit heeft te maken met het feit dat de plant in heel korte tijd enorm veel vocht kan opslaan. Voor dorstigen is de plant dan ook het middel bij uitstek om die dorst te lessen.
Aloë vera voor moslims: symbool voor geluk
Moslims beschouwen de Aloë Vera als symbool voor waar geluk. Ook heeft de geneeskrachtige plant verbondenheid met de profeet Mohammed. Mensen die de Hadj (bedevaart naar Mekka) hebben gemaakt hingen altijd als ze terugkwamen van die bedevaart de bladeren van de Aloë boven de deur zodat iedereen kon zien dat ze zich aan één van de regels van de Islam hadden gehouden en een bijzondere ervaring hadden meegemaakt. Ook zijn er recepten die uit 1500 voor christen zijn waarin de Aloë Vera wordt verwerkt in medicinale kruidenmiddelen.
Waar helpt Aloë vera allemaal tegen?
Aloë Vera wordt al eeuwenlang gebruikt bij verschillende kwalen zoals:
- Wonden
- Zweren
- Abcessen
- Schimmelinfecties
- Brandwonden
- Insectenbeten
- Artritis
Indianen en Aloë vera
De Indianen gebruiken de plant met name als middel bij brandwonden, insectenbeten en artritis. In veel gevallen was het daarbij genoeg om van de plant een blad te halen, een inkeping te maken en het sap op de wond te smeren.
De werking van Aloë vera
In de Aloë vera zitten veel werkzame stoffen.
- De vloeistof, een soort gel heeft een verkoelend en verzachtend effect op de huid.
- Het sap bevordert genezing van de wond en breekt afgestorven huidcellen af.
- Het sap werkt vochtregulerend, ontstekingwerend en infectiewerend
- Het gedroogde sap is erg laxerend
- Het sap wordt verder gebruikt om haar en huid te versterken omdat het jeuk vermindert
Hoe ziet de Aloë vera eruit?
De Aloë vera plant staat ook wel in vensterbanken en heeft een korte stengel met daarop vrij zware bladeren die een punt vormen. De bladeren zijn stekelig. Het blad kan wel 50 centimeter worden. Het jonge blad heeft witte spikkeltjes, het oudere blad is heldergroen tot blauwgroen. De Aloë vera groeit heel langzaam en bloeit pas vanaf het derde jaar. In dat geval komen er al hele lange dunne stengels van wel een meter lang oranjerode bloemen die de vorm van een trompet hebben.
Waar komt de Aloë vera vandaan?
Oorspronkelijk komt de Aloë vera uit Noord-Afrika en Arabië.
De plant is later verspreid over
- Het Middellandse Zeegebied,
- Zuid-Amerika,
- Centraal-Amerika,
- Oost-Afrika,
- West-Indië
- Zuidoost-Azië.