Astma aanval voorkomen en natuurlijk behandelen

Astma aanval voorkomen en natuurlijk behandelen Astma is een courante aandoening die de luchtwegen zodanig vernauwt dat er nog nauwelijks lucht in de longen geraakt en ademen moeilijk wordt. Hoewel iedereen door een astma aanval getroffen kan worden, zijn het vooral kinderen en tieners die ermee te kampen krijgen. Traditonele medicijnen hebben spijtig genoeg slechts een tijdelijk effect. Toch kan je gemakkelijk een astma aanval voorkomen en natuurlijk behandelen.

Magnesium

Magnesium verbetert de ademhaling en helpt dus om een astma aanval te voorkomen en natuurlijk te behandelen. De volgende voedingsmiddelen zijn bijzonder rijk aan magnesium: groene groenten, volle granen, bonen en noten. Magnesium kan ook als voedingssupplement genomen worden.

Vitamine B6, vitamine B12 en vitamine C

Vitamine B6, vitamine B12 en vitamine C verminderen ontstekingen in de longen, bestrijden infecties en verhogen de zuurstoftoevoer in de longen. Daardoor zijn deze vitamines zo belangrijk in het natuurlijk behandelen van astma.

Zalm

Eet minimum drie keer per week zalm en neem de andere dag zalmoliecapsules.

Honing

Haal enkele keren diep adem boven een pot honing. Dit maakt de ademhaling dieper en minder moeizaam.

Citroen

Verdun het sap van één citroen in een glas water. Drink dit tijdens de maaltijden. Citroenen doodt de kiemen die aanwezig zijn in de slijmen van de luchtwegen.

Knoflook

Neem tien teentjes knoflook en kook ze in 30ml melk. Astmapatiënten moeten dit natuurlijk middeltje dagelijks drinken.

Gember, fenegriek en honing

Maak je eigen hoestsiroop door één theelepel gember met gelijke hoeveelheden fenegriek en honing. Aan dit natuurlijke middeltje kan je eventueel ook een beetje zwarte peper toevoegen.

Kaneel en honing

Meng één theelepel honing met een halve theelepel kaneel. Eet dit alvorens te gaan slapen.

Saffloerolie en honing

Meng een halve theelepel saffloerolie met één theelepel honing. Neem dit één à twee keer per dag om een astma aanval te voorkomen en natuurlijk te behandelen.

Fenegriek

Maak een kopje thee met één soeplepel fenegriek. Drink dit twee keer per dag om astma te behandelen en te verlichten.

Kurkuma

Kurkuma vermindert de hoeveelheid slijm in de luchtwegen waardoor astma automatisch minder erg wordt. Kurkuma is het meest efficiënt als het op de nuchtere maag genomen worden. Dit doe je het beste door een theelepel kurkuma in een glas water op te lossen.

Kruidnagels

Kook 4 à 5 kruidnagels in 125 ml water. Leng aan met een beetje honing. Drink dit natuurlijke middeltje twee tot drie keer per dag.

Siegelzaad

Meng één à twee theelepels Siegelzaad met warm water en drink dit middeltje twee keer per dag om het aantal astma aanvallen tot een minimum te beperken.

Rozijnen en melk

Laat enkele rozijnen een nacht lang in 150 ml water weken. Leg de ochtend erna een half uurtje in koude melk en eet de rozijnen daarna langzaam op. Doe in het overgebleven water een beetje suiker en drink op. Als je dit dagelijks doet, zal je merken dat je longen na een maand sterker geworden zijn en dat de afvalstoffen uit het lichaam verdwenen zijn.

Gemberthee en knoflook

Maak een kopje stomend hete gemberthee en doe hier enkele teentjes knoflook bij. Drink deze thee twee keer per dag, bij voorkeur 's morgens en 's avonds.

Hygiëne

Een goede hygiëne is van primordiaal belang om een astma aanval te voorkomen. Slaap altijd in propere lakens en zorg ervoor dat je handdoeken en kussens niet met anderen deelt. Vermijd ook stof, insecten, huisdieren, planten en parfum. Dagelijks baden of douchen is een must. Verkoudheden en griep dien je ten allen koste te bannen, bijvoorbeeld door het innemen van echinacea en/of cat's claw.

Airconditioner

Koop een airconditioner. Dit haalt pollen en stofmijten uit je huis en vermindert het vochtgehalte in de lucht. Probeer tijdens het pollenseizoen zoveel mogelijk de ramen en deuren gesloten te houden. Kuis de filters van je airconditioner geregeld uit.

Slijmen

Sommige voedingsmiddelen zorgen ervoor dat er extra veel slijm in de luchtwegen terecht komt. Deze voeding moet je dus absoluut vermijden. Het zijn yoghurt, rijst, suiker, linzen. Ook voedingsmiddelen die moeilijk te verteren zijn, moeten astmapatiënten vermijden: gefrituurde voeding, sterke thee, koffie, alcohol, pickels, sauzen en bewerkte voedingsmiddelen.

Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging is erg belangrijk om astma te verbeteren. Lichaamsbeweging versterkt niet alleen de longen, maar verlicht ook de symptomen van astma. Lichaamsbeweging mag je echter niet in koude temperaturen doen. Doe je het toch, draag dan een gezichtsmasker zodat je de lucht die je inademt eerst opwarmt.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het verband tussen astma en hooikoortsAstma is een aandoening van de ademhalingsorganen en hooikoorts heeft te maken met de aanmaak van histamine in je lichaa…
Aandoening: AstmaAandoening: AstmaAstma is een chronische ziekte, en is een ontsteking aan de luchtwegen. Als mensen astma hebben worden ze kortademig en…
Astma: wat te doen bij een acute astma aanvalAstma: wat te doen bij een acute astma aanvalBij een astma aanval voelt men een voortdurende belemmering van een vrije ademhaling. Dit is meestal door een overgevoel…
Medicijnen tegen astma: Welke soorten en opties zijn er?Astma is een erg vervelende, ongeneeslijke aandoening. De luchtwegen zijn chronisch ontstoken waardoor iemand moeilijk k…

Bijensteek behandelen / Wespensteek behandelenBijensteek behandelen / Wespensteek behandelenEr bestaan verscheidene natuurlijke behandelingen en middeltjes om een bijensteek of wespensteek te behandelen zodat de…
Natuurlijke remedies tegen zonnebrandNatuurlijke remedies tegen zonnebrandDe symptomen van zonnebrand verschijnen enkele uren na blootstelling aan de zon. Ze hebben verschillende dagen tot soms…
Bronnen en referenties
 • The American Holistic Medical Association Guide to Holistic Health: Healing Therapies For Optimal Wellness.
 • Healing and Prevention Through Nutrition. Evita Ochel.
 • Geneeskrachtige kruiden voor dummies. Christopher Hobbs.
 • Handboek natuurlijke gezondheid, natuurlijke geneeswijzen. Andrew Weil.
 • De taal der kruiden. Mellie Uyldert.
 • Compleet handboek van de natuurlijke geneeswijzen. Jane Alexander.
 • Natuurlijk pijn verlichten. Richard Thomas & Sjoukje Leegsma.
 • Het handboek voor een natuurlijke gezondheid. Mark Evans.
 • Geneeskrachtige planten en kruiden. Ute Kunkele & Till Lohmeyer.
 • Geneeskrachtige kruiden en planten. Elfrune Wendelberger.
 • Ayurveda en kruiden. Vasant Lad & David Frawley.
 • Praktische homeopathie. Claude Binet.
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 31-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.