Parkinson natuurlijk behandelen

Parkinson natuurlijk behandelen De ziekte van Parkinson en alternatieve geneeskunde gaan hand in hand. Hoewel traditionele medicatie belangrijk is voor het behandelen van deze ziekte, is het mogelijk de klachten te verlichten en de evolutie ervan te vertragen met behulp van een aangepaste voeding en supplementen.

Magnesium

De symptomen van de ziekte van Parkinson zijn grotendeels dezelfde als de symptomen van een magnesium-tekort: beven, spiertrekkingen, persoonlijkheidsveranderingen, etc. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door het nemen van extra magnesium de klachten en symptomen van Parkinson afnemen. Bij sommige proefpersonen waren de positieve veranderingen binnen de 24 uur merkbaar en konden de proefpersonen van de ene dag op de andere beter stappen, slikken en spreken. Een goede manier om het lichaam extra magnesium te geven is door het twee tot vier keer per dag in te wrijven met magnesiumolie. Hoe vaker je dit doet, hoe beter. Het dorstgevoel kan door de magnesium verhogen, dus zorg ervoor dat de patiënt meer water ter zijn beschikking heeft.

Water

Parkinson-patiënten zouden elk uur minstens één glas water moeten drinken. Dehydratatie is immers nadelig voor de hersenen en verergert de symptomen van de ziekte van Parkinson. Een gebrek aan vocht kan zelfs verwardheid en hallucinaties veroorzaken.

Vitamine B12

Het innemen van bio-actieve vitamine B12 wordt vaak ingezet voor het natuurlijk behandelen van verschillende vormen van hersenstoornissen en -ziektes, waaronder de ziekte van Parkison.

Vitamine D

Nieuwe studies hebben aangetoond dat een gebrek aan vitamine D het risico op de ziekte van Parkinson verhoogt. Vitamine D haal je het gemakkelijkste uit zonlicht. Elke dag tien minuutjes in de zon gaan zitten is in de meeste gevallen al voldoende. Let wel dat je rechtstreeks met de zon in contact moet komen. Achter een raam in het zonnetje zitten heeft geen enkel effect op de vitamine D opname. In de winter kan je enkele dagen per week onder de collageenbank gaan liggen; dit helpt immers ook bij de aanmaak van vitamine D. Daarnaast kan je vitamine D ook uit levertraan halen.

Co-enzymes

Elke cel bevat een mini-cel die we mitochondria noemen. Deze kan je beschouwen als biologische schakelaars die ervoor zorgen dat de cel kan ademen en energie produceren. De mitochondria raken na verloop van tijd echter beschadigd doordat het lichaam teveel toxines (bestrijdingsmiddelen, zware metalen) ophoopt. Van bepaalde co-enzymes staat bekend dat ze efficiënt zijn in het herstellen van de mitochondria en dus de zenuwfunctie bij de ziekte van Parkinson. Enkele van deze co-enzymes zijn NADH, Q6 en Q10.

Normast

De ziekte van Parkinson is in feite een onsteking van het zenuwstelsel. Natuurlijke supplementen die ontstekingen tegengaan zijn dus van primordiaal belang. Eén van de beste supplementen die je hiervoor kunt nemen is Normast.

Plantaardige vetten

De consumptie van opgewarmde en bewerkte oliën zoals margarine en gefrituurde voeding ligt aan de basis van de ziekte van Parkinson. Deze vetten verharden in de bloedvaten en in de olieachtige membranen die elke cel van ons lichaam omringen waardoor voedingsstoffen, vocht en zuurstof de cellen niet meer kunnen bereiken en toxines niet meer afgevoerd kunnen worden. De consumptie van rauwe, plantaardige vetten helpen om deze verharde vetten op te lossen zodat het celmetabolisme opnieuw beter kan verlopen.

Zware metalen verwijderen

Mensen die aan de ziekte van Parkinson leiden, hebben te veel zware metalen (kwik, cadmium, mangaan, lood, arsenicum) in het bloed. Zware metalen kan je opnieuw uit het lichaam verwijderen door een ontgiftingskuur of detox te volgen.

Het nemen van bepaalde supplementen kan hierbij helpen. Deze supplementen zijn MSM, spirulina, vitamine C, alpha-lipoic zuur en acetyl-L-carnitine (ALCAR). Vooral alpha-lipoic zuur en acetyl-L-carnitine zijn belangrijk omdat ze zware metalen uit de hersenen verwijderen. Ze mogen dus niet aan het dieet van een Parkinsonpatiënt ontbreken.

Het verwijderen van zware metalen uit het lichaam gebeurt echter niet van vandaag op morgen. Vier maanden detox zijn een minimum om je lichaam van zware metalen te verlossen.

Stimulatie van het ruggenmerg

Volgens het Rhode Island Hospital is stimulatie van het ruggemerg erg belangrijk voor het natuurlijk behandelen van de ziekte van Parkinson.

Regelmaat

Tot slot is het voor Parkinson-patiënten van groot belang om zoveel mogelijk regelmaat in het leven te hebben. De minste verandering kan de symptomen van de ziekte van Parkinson plotseling erger maken. Probeer dus niet te veel af te wijken aan bepaalde gewoontes zoals de uren waarop je eet of gaat slapen. Grote veranderingen zoals bijvoorbeeld een verhuis of een verblijf in een ziekenhuis kunnen ernstige gevolgen hebben voor de ziekte van Parkinson.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Parkinson: de geschiedenisDe ziekte van Parkinson is een van de meest voorkomende ziekten van het zenuwstelsel, het is daarom ook geen zeldzame zi…
Grotere kans op parkinson door zuivel met laag vetgehalteGrotere kans op parkinson door zuivel met laag vetgehalteWat is de relatie tussen zuivel en de ziekte van Parkinson? Uit meerdere onderzoeken blijkt er een verhoogde kans bij de…
Ziekte van Parkinson: symptomen, diagnose en behandelingZiekte van Parkinson: symptomen, diagnose en behandelingBij de ziekte van Parkinson sterven cellen in de hersenen af. Het gaat om cellen die de stof dopamine aanmaken die onmis…
Wat is de ziekte van Parkinson?Wat is de ziekte van Parkinson?Wanneer je aan dementie denkt, denk je al snel an de ziekte van Alzheimer. Bij dementie zijn er echter meerdere vormen m…

Manuka of Leptospermum scopariumManuka, een traditioneel medicijn van de Maori, is ook in Europa, vooral als etherische olie en als honing aan een opmar…
Pfaffia of Braziliaanse ginsengToniserende planten zijn van alle tijden en alle culturen. Elk land heeft zo zijn eigen versterkend kruid, Panax ginseng…
Bronnen en referenties
 • The American Holistic Medical Association Guide to Holistic Health: Healing Therapies For Optimal Wellness.
 • Healing and Prevention Through Nutrition. Evita Ochel.
 • Geneeskrachtige kruiden voor dummies. Christopher Hobbs.
 • Handboek natuurlijke gezondheid, natuurlijke geneeswijzen. Andrew Weil.
 • De taal der kruiden. Mellie Uyldert.
 • Compleet handboek van de natuurlijke geneeswijzen. Jane Alexander.
 • Natuurlijk pijn verlichten. Richard Thomas & Sjoukje Leegsma.
 • Het handboek voor een natuurlijke gezondheid. Mark Evans.
 • Geneeskrachtige planten en kruiden. Ute Kunkele & Till Lohmeyer.
 • Geneeskrachtige kruiden en planten. Elfrune Wendelberger.
 • Ayurveda en kruiden. Vasant Lad & David Frawley.
 • Praktische homeopathie. Claude Binet.
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 06-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.