Vreemdgaan versus de trouwe partner

Vreemdgaan versus de trouwe partner Je partner gaat vreemd. Je weet het of je vermoed het. Het is vernederend om binnen een vaste huwelijks relatie te moeten ontdekken dat je vaste huwelijks partner vreemd gaat. Accepteer je het? Cijfer je jezelf weg? Of ga je jezelf redden en kom je op voor je eigen geluk? Kies je voor jezelf of voor een leven vol drama´s met bedrog, affaires, overspel en gelieg? Een overzicht:

Klassieke driehoeksverhouding

Een vrouw wiens man vraamd gaat - zoals in een klassieke driehoeksverhouding - wil het overspelige gedrag van haar man niet eccepteren. Ze wil en kan het niet verdragen. Al te vaak heeft de echtgenote van de vreemdganger het beklemmende gevoel dat ze geen andere keus heeft.

Minnares versus echtelijk bed

Het is een bijzonder akelige gedachte voor de trouwe vaste partner om te beseffen dat de vreemdganger in het echtelijk bed stapt nadat hij bij zijn minnares is geweest. Een ware vernedering!

Accepteer je het? Verraad je jezelf?

De grote vraag is: accepteer je het vreemdgaan van je man? Accepteer je dat hij bij je in het echtelijk bed stapt nadat hij bij zijn minnares is geweest? Verraad je jezelf? Accepteer je deze constante vernedering?

Minnares versus getrouwde man

Een klassieke driehoeksverhouding staat bol van het ongezonde compromis. Neem de minnares. Wil zij nou werkelijk een relatie hebben met een getrouwde man? Was dat haar toekomstdroom toen ze een klein meisje was? Nee, waarschijnlijk niet.

Getrouwde man versus vreemdgaan

Een klassieke driehoeksverhouding staat echt bol van het ongezonde compromis. Neem deze: bedriegt de vreemdganger zijn trouwe echtgenote graag? Meestal niet. Toch gebeurt het en de trouwe echtgenote maakt ongewild de meest vernederende, pijnlijke en stressvolle momenten van haar leven mee, dankzij haar man die haar trouw beloofde voor het altaar!

Verdriet en wanhoop

De trouwe echtgenote krijgt een hoop voor haar verkiezen om te verwerken: haar sprookjeshuwelijk ligt in duigen, haar kleine meisjesdroom over de toekomst met haar prins op het witte paard is in een harde klap weggevaagt en verwoest. Wat overblijft is heel veel verdriet, stress, depressie en intense wanhoop.

Kies voor jezelf!

Je hoeft de affaire van je man met zijn minnares niet te accepteren! Denk je dat je geen andere keuze hebt dan het overspel van je man te accepteren? Die keuze heb je wel! Kies voor jezelf!

Neem je verantwoordelijkheid voor een gelukkig leven zonder bedrog!

Een opvallend kenmerk van een klassieke driehoeksverhouding is dat geen enkele betrokkene (de minnares, de getrouwde man en ook de trouwe echtgenote!) geen evrantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen welzijn!
Ook jij hebt de mogelijkheid en de keuze en het recht op een gelukkig leven zoals JIJ wil! Alleen sommigen kunnen dat niet alleen en moeten geholpen worden.

Eis dat je ontrouwe man zijn minnares opgeeft

Je hebt niets te verliezen! Eis van je man dat hij zijn minnares opgeeft. Dat kan je rustig zeggen in 1 enkele zin:
"Ik wil je niet kwijt en ik hou van je, maar zolang jij contact onderhoudt met je minnares wil ik je niet meer zien en wil ik dat je ergens anders gaat wonen."

Afhankelijk van je ontrouwe man zijn?

Je hoeft je niet afhankelijk van je ontrouwe man op te stellen! Je hoeft het niet te verdragen dat je ontrouwe man bij jou in het echtelijk bed stapt nadat hij bij zijn minnares is geweest. Je hebt een keuze! Je kan weg gaan of vragen of je ontrouwe man weg wil gaan.

Moeilijk versus eigen belang

Kiezen of je gaat of dat je ontrouwe man moet vertrekken is moeilijk. Maar lang niet zo moeilijk dan de komende jaren een vernedering te moeten ondergaan door de verhouding van jouw man en zijn minnares. Kies voor jezelf! Zorg goed voor jezelf en handel in je eigenbelang.

Deskundige hulp

Sommigen bedrogen vrouwen hebben hulp nodig om te leren kiezen voor zichzelf. Deskundige hulp voor de bedrogen echtgenote om zichzelf weer terug te vinden. Hulp die men helpt zo te leven zoals ze dat zelf willen. Zoek een coach op, een life coach of een personal coach.

getrouwde vrouwen gaan ook vreemd!

Dit artikel is gebaseerd op het boek van Carolien Roodvoets, waarin zij een klassieke driehoeksverhouding beschrijft. Het spreekt voor zich dat tegenwoordig de getrouwde vrouwen ook vreemdgaan. In dat geval is de trouwe partner een echtgenoot en gaat het om een minnaar. Ook de trouwe partner als echtgenoot moet beseffen dat hij de mogelijkheid heeft om voor zich zelf te kiezen. Hij heeft een keuze, hij hoeft het niet te accepteren!
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…
Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Blijvende factoren kunnen doorslaggevend zijn voor de partners om bij elkaar te blijven na de ontdekking van het vreemdg…
De man als vreemdgangerDe man als vreemdgangerWaarom gaan mannen vreemd? Is de vreemdganger een macho, een vrouwenhater of juist iemand die vrouwen gebruikt? Of is de…
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er reden…

Stille liefdes, stiekem verliefd op een anderStille liefdes, stiekem verliefd op een anderHeb jij wel eens een stille liefde gehad? Op iemand op wie we stiekem verliefd zijn? Zonder dat deze persoon dat weet? M…
Sex-appeal maakt je leven leuker. Vergroot het!Sex-appeal maakt je leven leuker. Vergroot het!Sex-appeal heeft niets te maken met opzichtig bloot en andere clichés. Sex-appeal is voor iedereen bereikbaar en maakt j…
Bronnen en referenties
  • De Duivelsdriehoek - Carolien Roodvoets - Aramith - Haarlem
  • Weg bij hem, terug bij jezelf - Yoeke Nagel - De Kern
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.