Verliefd op een getrouwde man: wat nu?

Verliefd op een getrouwde man: wat nu? Het is gebeurd zonder dat je het doorhad. Een collega waar je urenlang mee kunt praten, een goede vriend die je opeens in een ander licht ziet: je bent verliefd geworden op een getrouwde man. Veel vrouwen overkomt dit, en er zijn je veel vrouwen voorgegaan. Het is echter niet een liefde die zomaar doorgang kan vinden. De man waar je verliefd op bent heeft waarschijnlijk een vrouw en kinderen, oftewel hij heeft een gezin waar hij aan vast zit. En misschien houdt hij nog steeds wel van zijn vrouw. Kortom, het is niet handig om verliefd te raken op een getrouwde man. Er staat veel op het spel als je besluit stappen te ondernemen om deze man te veroveren. Toch zal voor veel vrouwen het gevoel te sterk zijn om niks te kunnen doen. In dit artikel geven we aan wat er komt kijken bij een liefde met een getrouwde man en wat je vooral wel en niet moet doen als je het voorzien hebt op een getrouwde man.

Een getrouwde man: een controversiële keuze

De wereld is niet zwart of wit. Toch zullen veel mensen en met name vrouwen je veroordelen. Veel mensen zullen je zien als iemand die een getrouwde man probeert 'te stelen' van zijn vrouw. Je maakt jezelf dus niet geliefd als je openlijk bekend verliefd te zijn op een getrouwde man. Vrienden en familie kunnen bezorgd zijn, ze zijn misschien bang dat je gekwetst zal raken. Verwacht dus niet dat mensen staan te juichen als je je nieuwe liefde kenbaar maakt.

Ga er niet vanuit dat hij zijn vrouw verlaat voor jou

Het is hard maar waar: de meeste mannen zullen hun vrouw niet verlaten voor hun minnares. Dit komt ook naar voren uit onderzoek. Slechts 1,5% van de getrouwde mannen besluiten te scheiden omdat hij verliefd is geworden op een andere vrouw. De overige 98,5% blijft lekker bij zijn vrouw zitten. Hoe verliefd hij ook is.

Mensen zijn gewoontedieren, ze houden van een zekere vastigheid in hun leven. Daarbij kan de verliefdheid voor zijn vrouw zijn overgegaan in een sterke liefde waarbij de echtgenoten nog wel een sterke genegenheid voor elkaar voelen maar waarbij de passie ontbreekt. Een man kan dan op zoek gaan naar die passie bij andere vrouwen. Voor veel mannen zal dit een onschuldig spelletje zijn. Helaas resulteren dit soort onschuldige spelletjes regelmatig in een vurige liefde.

Geloof niet in zijn leugens

Getrouwde mannen met een minnares staan er bekend om dat ze de meest creatieve leugens verzinnen om hun affaire in stand te houden. Ze hebben geen seks meer met hun vrouw, hij en zijn vrouw houden niet meer van elkaar en ze blijven alleen bij elkaar voor de kinderen. Dit is het standaardverhaal waarvan veel getrouwde mannen hun minnares van proberen te overtuigen. Als je verliefd ben geloof je hier graag in. De hormonen en stofjes in je lichaam zorgen er namelijk voor dat je veel dingen voor zoete koek zal slikken. Je bent verliefd en niks mag dat geweldige gevoel in de weg staan. Toch is het zeer aan te raden om nuchter te blijven. Hoe groot is de kans dat de dingen die hij zegt waar zijn? Wees kritisch naar jezelf.

Verliefd zijn is niet hetzelfde als houden van

Een getrouwde man kan verliefd raken op andere vrouwen. Dit gebeurt gewoon. Een huwelijk duurt vaak langer dan 10 jaar en dus zullen veel getrouwde mensen ooit eens iemand tegenkomen die ze meer dan interessant vinden. Veel mensen die een langere relatie hebben gehad zullen weten dat een van de partners af en toe verliefd kan raken op iemand anders. Hier hoeft niet per se een relatiebreuk uit te vloeien. Veel mensen accepteren verliefdheden als een onderdeel van hun relatie. Omdat ze van elkaar houden en omdat ze op elkaar aan kunnen blijven ze bij elkaar. Uiteindelijk vinden ze hun partner de meest geschikte persoon om mee te zijn.

Denk dus niet dat de verliefdheid die je voelt en die wederzijds lijkt te zijn een reden is voor een man om te gaan scheiden. Uit onderzoek is immers gebleken dat ze dit over het algemeen niet doen. De verliefdheid die jullie voelen kan echt zijn, de kans dat dit leidt tot een relatiebreuk van zijn kant is echter niet echt realistisch.

Ga niet lopen wachten

Veel vrouwen die een relatie zijn aangegaan met een getrouwde man bereiken op een gegeven moment deze fase: ze gaan wachten. Ze wachten tot hij komt, ze wachten tot hij tijd heeft, ze wachten tot hij weggaat bij zijn vrouw. Ben je bereid om je hele leven te wachten op deze man? Ik dacht het niet. Ga door met je leven en blijf de dingen doen die je leuk vindt. Daarbij kan je het wachten zien als een symbool voor de relatie: het is wachten op iets wat niet komen gaat.

Maak je liefde niet exclusief

Als je verliefd bent op een getrouwde man loop je het risico dat jij wel monogaam naar hem toe bent en dat hij dit niet met gelijke munt terugbetaalt. Hij blijft immers bij zijn vrouw waar hij ongetwijfeld ook veel van zal houden. Blijf jezelf openstellen voor andere mannen waar je misschien ook interesse voor hebt. Voel je niet schuldig want liefde werkt beide kanten op, je moet niet in een ongelijkwaardige relatie belanden waarbij de ene geeft en de andere neemt. De getrouwde man moet het maar accepteren dat jij dan ook omgaat met andere mannen.

Je zelfwaarde verliezen

Je hebt inmiddels je hoop verloren en je bent inmiddels tevreden met de spaarzame momentjes die je met je getrouwde man hebt. Je hebt de hoop verloren dat er iemand is die voor jou kiest en die voor jou gaat. Dit is best vervelend om te constateren. Elke vrouw verdient iemand waarmee ze openlijk over straat kan lopen. Langzaam aan vervagen je persoonlijke grenzen. Langzaamaan verlies je je zelfwaarde.

De uitzondering op de regel

Soms zal een man wel zijn vrouw verlaten voor jou. En ze leefden nog lang en gelukkig.. In sommige gevallen betekent een nieuw huwelijk het begin van een nieuw gelukkig leven. In sommige gevallen leidt het tot een periode waarbij de ontrouw van de getrouwde man voorop zal blijven staan. Mogelijk dat de kinderen de prijs worden van een destructief spel tussen jouw getrouwde man en zijn dan ex-vrouw. Als resultaat kan het zo zijn dat je getrouwde man zijn kinderen minder of niet krijgt te zien. Dit kan er toe leiden dat hij ongelukkig wordt en misschien wel zelfs gaat twijfelen. Het is niet voor niks dat bedrogen vrouwen hun kinderen als wapen inzetten als de relatie door vreemdgaan tot een eind komt.

Ook kan het gras minder groen zijn dan als het leek toen jullie nog minnaars waren. Opeens blijkt de getrouwde man ook een saaie, suffe en zeurderige kant te hebben. Hij blijkt opeens ook verplichtingen te hebben naar zijn kinderen, die jij er niet altijd bij wilt. Je bent misschien opeens stiefmoeder van kinderen. Kinderen die misschien wel boos zijn omdat jij papa van mama hebt afgepakt. Het zal tijd kosten om dan een goede relatie met zijn kinderen op te bouwen.

Manieren om van de verliefdheid af te komen

Je kan proberen om de verliefdheid te laten zijn voor wat het is: een verliefdheid. Er zijn verschillende manier waardoor je er voor kan zorgen dat de gevoelens die je op dit moment ervaart minder worden op den duur. Probeer hem te ontwijken. Laat je bijvoorbeeld overplaatsen naar een andere afdeling of verander van baan. Probeer iemand anders te vinden die net zo leuk is, ga op stap en laat je verleiden. Op den duur zal het gevoel wat je voor deze man hebt minder worden.

Verliefd op een getrouwde man. Het blijft een riskante keuze. Misschien is dat wel wat de buitenechtelijke relatie zo onweerstaanbaar maakt: de spanning. Het kan zijn dat je verliefd bent op spanning. Je zal dan altijd in dit soort situaties terecht blijven komen.

Bij het omgaan met een verliefdheid op een getrouwde man is het van belang om jezelf niet uit het oog te verliezen. Ook is het belangrijk om anderen niet uit het oog te verliezen: de vrouw en kinderen van de getrouwde man. Als een man weg wilt bij zijn vrouw dan merk je dat snel genoeg: hij zal zijn spullen pakken. Doet hij dat na 6 maanden nog steeds niet dan is de kans zeer klein dat het er ooit nog van komt. Voor je het weet zit je in een ongezonde relatie. Het is dan aan jou of je er voor kiest om te blijven en genoegen te nemen met minder of dat je op zoek gaat naar een ander.

Lees verder

© 2011 - 2024 Lr800, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Affaire: Als hij zijn vrouw verlaat voor de minnaresAffaire: Als hij zijn vrouw verlaat voor de minnaresJaren droomt de minnares dat hij zijn vrouw verlaat. Hopend dat de geheime affaire uitgroeit naar een legitieme relatie.…
De do´s en don´ts om de perfecte minnares te wordenDe do´s en don´ts om de perfecte minnares te wordenJe had niet verwacht dat het je zou overkomen. Toch is het gebeurd. Je bent verliefd geworden op een bezette man. In je…
Vrouwen en vreemdgaanVrouwen en vreemdgaanDe helft van alle vrouwen is verliefd (geweest) op een ander en een op de tien van de Nederlandse vrouw is naar bed gewe…
Kind erkennen: ook voor lesbische stellenKind erkennen: ook voor lesbische stellenVoor veel mensen is het belangrijk dat hun kind erkend wordt door beide ouders. Tot 1 april 2014 kon dat niet bij een le…

Hulp voor Verlegen VrouwenDit artikel beschrijft een opmerkelijke behandelingsmethode waarbij een man - die bang is voor vrouwen - zijn angsten (v…
Echtscheidingsverzoek: aanvragen van een echtscheidingEchtscheidingsverzoek: aanvragen van een echtscheidingHet aanvragen van een echtscheiding begint met het verzoek indienen daartoe bij de rechtbank. In Nederland zijn er jaarl…
Bronnen en referenties
  • http://www.lydiavanderweide.nl/one/artikel.php?pArt=006
  • http://www.wikihow.com/index.php?title=Break-up-With-a-Married-Man&printable=yes
  • http://www.wikihow.com/Forget-About-a-Girl-You-Love-Who-Has-a-Boyfriend
  • http://www.wikihow.com/Deal-With-a-Married-Boyfriend
Lr800 (32 artikelen)
Laatste update: 28-08-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.