Gaat mijn vrouw vreemd?

Gaat mijn vrouw vreemd? Het is enorm vervelend als je verscheurd wordt door twijfel over of je vrouw vreemdgaat. Met dit artikel kun je het herkennen.

Verscheurd door angst

Als je het vermoeden hebt dat je vrouw vreemd gaat kan je dit enorm verscheuren. Twijfel, angst, woede, allemaal geen ongebruikelijke emoties die je ervaart bij het vermoeden dat je vrouw vreemdgaat. Waar je het vermoeden misschien eerst wil wegdrukken kan het zijn dat je vermoeden toch dusdanig sterk is dat je het niet langer kan negeren. In het begin zul je waarschijnlijk erg nieuwsgierig en jaloers zijn. Met wie gaat ze dan vreemd, en waarom?

Sterk vermoeden of irrationele angst?

Een vermoeden dat je vrouw vreemdgaat komt veelal niet uit de lucht vallen. Misschien valt het je op dat ze vaak geheimzinnig sms't met iemand, of toch steeds vaker van huis gaat. Als je dit soort signalen opvat die je doen deken dat je vrouw vreemdgaat moet je altijd eerlijk tegen jezelf durven zijn of het wel een gegrond vermoeden is. Het kan namelijk ook zo zijn dat je erg jaloers bent ingesteld en signalen totaal verkeerd kan interpreteren. Hierdoor kun je jezelf gek maken van angst! Wees daarom erg eerlijk tegen jezelf, en bespreek het desnoods met iemand. Die kunnen je nieuwe inzichten laten geven op de signalen die jij op hebt gevangen, waardoor je misschien wel heel anders tegen de zaken aan gaat kijken en er niks aan de hand blijkt.

Accepteer de emoties

Als je desondanks de eerlijke erkenning van je gevoelens toch nog een sterk vermoeden hebt kunnen er veel emoties loskomen, hoewel je het nog helemaal niet zeker weet. Je kunt je erg onzeker gaan voelen over jezelf en je dingen gaan afvragen als 'heb ik haar wel genoeg geboden?'. Je emoties kunnen gaan van angst naar verdriet tot woede, alles zal voorbijkomen. Angst dat het waar is, verdriet als het zo is en woede als je vrouw vreemd blijkt gegaan. Onthoudt dat dit hele normale emoties zijn, zelfs als je nog helemaal niks zeker weet.

Zucht naar zekerheid

Hoewel het je geest zo kan kwellen, wil je waarschijnlijk toch een antwoord op je vermoeden of je vrouw vreemdgaat. Er zijn een aantal manieren om hier achter te komen. De meest voor de hand liggende methode is om het je vrouw simpelweg te vragen of zij vreemdgaat. Dit is echter wel een riskante manier. Als het niet zo is kun je je relatie enorm op scherp zetten en zal ze zich gewantrouwd voelen, en als het wel zo is dan is er altijd nog de kans dat ze het simpelweg ontkent. Toch is dit wel een van de beste manieren om het aan te pakken. Het is je vrouw en je zou dit soort dingen met haar moeten kunnen bespreken. En als ze besluit er niet eerlijk over te zijn dan kom je er uiteindelijk toch wel achter.

Kenmerken van vreemdgaan

Onderstaande lijst met kenmerken is geenszins een lijst met harde kenmerken van vrouwen die vreemdgaan en het hoeft niks te betekenen als je je vrouw in de beschreven kenmerken herkent. Toch kan het wel een indicatie zijn.

  • Je vrouw is de laatste tijd opvallend vaker van huis. Ze zegt steeds vaker te gaan sporten met vriendinnen of over te moeten werken.
  • Je vrouw doet geheimzinnig als ze wordt gebeld of (ge)sms't en schermt overduidelijk af wie er contact met haar opneemt.
  • Je vrouw dost zich uitbundig op om naar een gezegde situatie te gaan die dergelijke uitbundigheid helemaal niet vereist of waar ze dat normaliter ook niet voor doet.
  • Je vrouw liegt overduidelijk over waar ze is geweest en doet geheimzinnig of ontwijkend als je er naar vraagt.
  • Je vrouw is op bepaalde momenten slecht bereikbaar en reageert geïrriteerd als je er naar vraagt.

Als ze niet blijkt vreemd te gaan

Als je zeker weet dat je vrouw niet vreemd gaat ben je natuurlijk opgelucht, maar het zegt wel wat over de huidige stand van jullie relatie. Misschien voel je jezelf te min voor je vrouw of ben je onzeker geworden. Dit probleem kun je aanpakken door bijvoorbeeld je vrouw eens uitbundig de liefde te verklaren door een mooi georganiseerde activiteit of simpelweg een romantisch avondje thuis. Naast dat dit je meer zelfvertrouwen kan geven kan het je relatie ook een enorme boost geven waardoor je vrouw nog gelukkiger met je wordt en minder snel vreemd zal gaan.

Als ze vreemd blijkt te gaan

Het is bijzonder pijnlijk als je er achter komt dat je vrouw vreemd gaat. Als je het nog niet hebt gedaan zul je haar sowieso moeten confronteren met waar je achter bent gekomen. Onthoudt dat je vrouw zich enorm in het nauw gedreven zal voelen als jij voor honderd procent zeker weet dat ze vreemd gaat. Ze zal hierdoor misschien erg boos kunnen worden en verwijten naar je hoofd gooien en je een schuldgevoel aan te praten. Het is echter beter je hier volledig voor af te sluiten. Zij is vreemd gegaan en zij heeft het gedaan, niet jij. Je zult je diep gekwetst voelen en ook diep ongelukkig. Je zult moeten gaan beslissen of je verder met haar wilt en dat kan een erg moeilijke beslissing zijn. Uiteindelijk komt het neer op de afweging tussen het leven met de pijn dat je is aangedaan en de wens om verder te gaan met je vrouw. Alleen jij zal kunnen bepalen of de wens om verder te gaan met je vrouw zwaarder weegt dan het leed dat je is aangedaan. Wel zul je je af moeten vragen waarom je vrouw vreemd is gegaan, en of de relatie überhaupt nog wel te redden valt.
© 2012 - 2024 Infokoning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er reden…
De man als vreemdgangerDe man als vreemdgangerWaarom gaan mannen vreemd? Is de vreemdganger een macho, een vrouwenhater of juist iemand die vrouwen gebruikt? Of is de…
Ik wil vreemdgaanIk wil vreemdgaanJe wilt vreemdgaan, dit kan doordat jullie uit elkaar zijn gegroeid, verliefdheid, wraak, eenzaamheid, sleur, stress. Er…
Vrouwen en vreemdgaanVrouwen en vreemdgaanDe helft van alle vrouwen is verliefd (geweest) op een ander en een op de tien van de Nederlandse vrouw is naar bed gewe…

Een relatie hebben: de basismijn kijk opEen relatie hebben: de basisRelaties: het houdt mensen maar bezig. Vaak vergeten mensen zichzelf in een relatie. De relatie zelf vaart ook een eind…
Gescheiden verderNaast koppels die gaan trouwen, zijn er helaas ook veel echtparen die uit elkaar gaan en scheiden. Dit wordt ook wel een…
Infokoning (40 artikelen)
Gepubliceerd: 18-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.