Seks als medicijn

Dat seks de ideale opkikker is voor je humeur, wisten we al langer. Maar dat ook ons lichaam baat heeft bij een stevige vrijpartij wordt vaak over het hoofd gezien. Tien redenen om vanavond wél gezellig samen de koffer in te duiken!

1. Slaapmutsje

Vergeet middeltjes als warme melk met honing of een heet bad! De doeltreffendste manier om een goede nachtrust te bekomen, is een goede vrijpartij’. Het beste kan je seks omschrijven als een ontspannende inspanning die trouwens ook voor een goede bloedcirculatie zorgt. Na de inspanning ben je gezond vermoeid en val je makkelijker in slaap. Seks voor het slapengaan heeft nog meer voordelen: het gevoel van voldoening zorgt ook voor een prettige afronding van de dag, frustraties worden vergeten of toch minstens gerelativeerd.

2. Schoonheidsbehandeling

Als je onder de lakens kruipt met manlief, kan het er hevig aan toe gaan waardoor je transpiratie niet kan tegenhouden. En dat is ook niet nodig! Bij het zweten worden de poriën onderworpen aan een heuse schoonmaakbeurt.
Vuil en onzuiverheden worden effectief verwijderd en de kans op puistjes en imperfecties neemt zienderogen af. Nog meer van dat! Seks blijkt uitermate geschikt in de strijd tegen cellulitis. Niet alleen je lichaamsweefsel versterkt, de huid vernieuwt ook sneller waardoor ze steviger en elastischer wordt. Dat hebben we te danken aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Tijdens het vrijen komt er een extra portie van vrij en die is heel vriendelijk voor de huid én het haar.

3. Ideale pijnstiller

Een vrijpartij uitstellen omdat je hoofdpijn hebt, is je reinste onzin. Seks is namelijk dé ideale pijnstiller, effectiever dan bijvoorbeeld aspirine. Oorzaak zijn de hormonen noradrenaline en endorfine, die tijdens het vrijen vrijkomen. Het eerste geeft vrouwen een fijn en kalmerend gevoel waardoor de spanning in de bloedvaten verdwijnt en ze meer uitzetten. Endorfine kan dan op zijn beurt vergeleken worden met morfine en werkt uitermate pijnstillend.

4. Cardiotraining

Het hart is de sterkste en belangrijkste spier van ons lichaam en dient dus heel goed verzorgd te worden. Waarom het dan niet verwennen met een portie bedsport? Het hart zal tot honderd extra slagen per minuut maken en daardoor het bloed sneller door je aderen doen stromen. Hart en bloedvaten krijgen bij deze een weldoende speelbeurt.
Seks is een even goede cardiotraining dan welke andere sport ook. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mannen die minstens twee keer per week vrijen, aanzienlijk minder risico hebben op een hartaanval.

5. Slank en fit

Wie liever in bed blijft liggen dan naar de sportschool te trekken, kan ook slank en strak blijven.Tijdens een vrijpartij van een uur, verbruik je maar liefst 300 calorieën. Dat is ongeveer evenveel als tijdens 45 minuten aerobics. Bovendien is seks een heel prettige én veilige sport, je rekt en strekt alle spieren in je lichaam en door verschillende standjes uit te proberen hou je de pit in je seksleven én kan je work-out toespitsen bepaalde lichaamszones. Van lekker afvallen gesproken.

6. Tegen prostaatkanker

Seksuele geneugten kunnen bij de man nog een andere gevaarlijke aandoening voorkomen, namelijk prostaatkanker. Bij elke zaadlozing verliest de man kankerverwekkende stoffen, die schadelijke stoffen worden door de ejaculatie met het sperma meegenomen Ook mannen zonder regelmatig seksleven kunnen zich tegen de kanker beschermen, maar dan moeten ze wel op tijd en stond de hand aan zichzelf slaan.

7. Natuurlijke antidepressiva

Voel je je een beetje down, heb je last van een milde depressie? Fris dan je seksleven even op! Het stofje endorfine komt vrij en brengt je in opperbeste stemming. Seks zou zelfs tien keer effectiever zijn dan valium. Goede seks is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je relatie. De harmonie tussen jou en je partner zal hervonden worden wanneer je er een gezond en regelmatig seksleven op nahoudt.

8. Seksbom

Seks maakt aantrekkelijk, dat staat vast. Ten eerste zie je er stralend uit met een glanzende huid en een glimlach tot achter je oren en ten tweede komt er nog een leuk chemisch stofje vrij dat je nog sexier maakt. Feromonen heten die lieverdjes, zij geven een subtiel seksparfum af waardoor jij onweerstaanbaar wordt voor het andere - of hetzelfde - geslacht.

9. Gaatjesvrij

Wat je misschien niet zou gedacht hebben, is dat seks heel goed is voor je tanden. Tijdens het zoenen, komt er meer speeksel dan gewoonlijk vrij, niet enkel van je sekspartner maar ook bij jou. Het overmatige speeksel geeft een natuurlijke mondspoeling en verwijdert etensresten tussen je tanden. Door veel te zoenen, daalt eveneens de zuurtegraad van je speeksel, wat dan weer helpt om cariës of tandplaque te voorkomen. A kiss a day, keeps the dentist away!

10. Een lang en gelukkig leven

Een regelmatig seksleven, kan je leven verlengen. Dat is in ieder geval wat Dr. David Weeks beweert. Hij is onderzoeker aan het Royal Hospital van Edinburgh, Schotland, en bestudeerde 3500 mannen en vrouwen tussen 18 en 102 jaar. Uit de resultaten blijkt dat een regelmaat van drie keer seks per week de levensverwachting doet stijgen met maar liefst tien jaar! Een professor aan de andere kant van de wereld zegt dan weer dat dit vooral op mannen slaat. Volgens de Japanse dokter Huang-Kuang Chen hebben mannen vijftig procent meer kans om tachtig jaar te worden als ze minstens één keer per week vrijen. Reden? Seksueel actieve heren hebben een lager risico op cardiovasculaire problemen én diabetes.
© 2007 - 2024 Guy1962, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afslanken en seksAfslanken en seksHet hebben van seks zou goed zijn om af te slanken door het verbranden van de extra calorieën... Is dat wel zo? Of hangt…
Endorfine aanmaken, hoe doe je dat?Endorfine aanmaken, hoe doe je dat?Endorfine is een stof die door het lichaam wordt aangemaakt om pijn te onderdrukken, de eigenschappen van deze lichaamse…
Tips voor een beter seksleven tijdens je relatieTips voor een beter seksleven tijdens je relatieEen goed lopende relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is belangrijk om de passie levend te houden in je r…

Erectiestoornissen (impotentie): Oorzaak en behandelingErectiestoornissen (impotentie): Oorzaak en behandelingBij erectiestoornissen of impotentie is de man niet in staat om tijdens het geslachtsverkeer voldoende erectie te krijge…
Seks bij mindervalidenDe neiging bestaat vaak om ten overstaan van lichamelijk gehandicapten te suggeren dat seks niets voor hen is. Vaak zijn…
Bronnen en referenties
  • Bron: Goed gevoel
Guy1962 (193 artikelen)
Laatste update: 13-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.