Tips voor een beter seksleven tijdens je relatie

Tips voor een beter seksleven tijdens je relatie Een goed lopende relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is belangrijk om de passie levend te houden in je relatie. Natuurlijk is wederzijds begrip, romantiek, teder kussen en aandacht voor elkaar goed voor een relatie. Daarentegen is seks net zo belangrijk, wellicht de allerbelangrijkste voor een goede relatie.

Een goed seksleven basis voor een gezonde relatie

Je seksleven is heel erg belangrijk voor je relatie. Het is de moeite waard om daar extra aandacht en energie aan te besteden. Probeer de stoute schoenen aan te trekken en bereid een spannende avond of nacht voor met je partner. Probeer je seksleven weer nieuw leven in te blazen! Hierbij diverse tips voor een beter seksleven tijdens je relatie.

Bron: Nazreth, RgbstockBron: Nazreth, Rgbstock

Voldoende nachtrust

Veel mensen met een actief seksleven slaan wel eens een nachtje over tijdens de relatie. Dit resulteert in veel problemen zoals concentratieverlies, ongevallen en niet te vergeten relatieproblemen. Mensen zijn eerder geïrriteerd als er niet voldoende aan de nachtrust wordt gedacht. Veel mensen hebben hierdoor veel minder seks of zelfs helemaal geen seks meer in de relatie.

Bron: Arinas74, RgbstockBron: Arinas74, Rgbstock

Meer bewegen en sporten

Meer bewegen is belangrijk voor het lichaam en geeft een perfecte balans voor het libido. Het beoefenen van een sport zou goed zijn voor de kwaliteit van de bloedvezels in het lichaam. Tevens is de zuurstofopname veel hoger bij mensen die meer sporten. Mannen krijgen hierdoor vaker een erectie en met sportende mensen zie je in het algemeen een verbetering in het seksleven. Dus een verbetering in de relatie.

Voorkom overgewicht

Een relatie kan ernstige schade oplopen als één van beide of beide kampt met overgewicht. Mensen met overgewicht hebben vaak een slecht zelfbeeld, waardoor een seksleven op losse schroeven komt te staan. Probeer overgewicht tegen te gaan of te voorkomen. Dit kan voordelen opleveren ten opzichte van je relatie en natuurlijk ook je gezondheid.

Een ander luchtje doet wonderen

De mens heeft ook dierlijke, soms beestachtige, gevoelens en emoties in een relatie. Ons lichaam heeft zijn natuurlijke lokstoffen, waarmee de partner overwonnen moet worden. Deze stoffen (feromonen) worden veelal ook gebruikt in het maken van lekkere luchtjes. Probeer zo nu en dan eens een ander luchtje, dit kan een positieve bijdrage geven aan je seksleven.

Weet wat je partner wil in een relatie

De mannen verschillen enorm van de vrouwen, dat is algemeen bekend. Het is belangrijk om te weten wat de wensen zijn van je partner. Dit kan een positieve invloed hebben op je relatie. Is je partner op zoek naar een liefdevol iemand of juist meer seks in de relatie? Dat is belangrijk om te weten, zodat je hier gemakkelijk op in kan spelen tijdens je relatie.

Seks met orgasme het beste slaapmiddel

Een orgasme is een fantastisch gevoel, maar is daarnaast ook nog eens zeer gezond voor het lichaam. Een orgasme zorgt ervoor dat er een hormoon, genaamd oxytocine, vrijkomt in je lichaam. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon zorgt voor een stabielere relatie en een hechtere emotionelere band met elkaar. De bloedsomloop in je lichaam wordt versterkt en dat heeft positieve uitwerkingen, zoals vermindering van stress. Wil je een goede nachtrust dan is seks met een orgasme het beste slaapmiddel.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Misvattingen over seks in de relatieMisvattingen over seks in de relatieSeks is een onderwerp waar door veel mensen over wordt gepraat. Toch zie je dat er veel misvattingen zijn met betrekking…
Afslanken en seksAfslanken en seksHet hebben van seks zou goed zijn om af te slanken door het verbranden van de extra calorieën... Is dat wel zo? Of hangt…
Minder zin in sex, wat is de reden?Minder zin in sex, wat is de reden?In een relatie kan één van de partners of allebei een tijd lang minder zin hebben in sex. Dit heeft vaak een reden, dit…
Je seksleven na verwijdering van de baarmoederJe seksleven na verwijdering van de baarmoederJe baarmoeder laten verwijderen is een heel ingrijpende gebeurtenis. Veel vrouwen hebben het er ook op psychisch vlak he…
Een bevredigend sexueel bestaanWanneer de seks niet langer zo plezierig is als een of beide partners zouden willen, kan dat tot spanningen in de relati…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: Nazreth, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: Arinas74, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 17-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.