De meest gemaakte fouten bij sex met vrouwen

De meest gemaakte fouten bij sex met vrouwen Veel mannen denken te weten wat een vrouw prettig vindt tijdens seks met haar. In de praktijk blijken ze er vaak naast te zitten, en worden er onbewust veel fouten en vergissingen gemaakt. Hieronder volgt een lijstje met de meest gemaakte fouten:

Mannen weten wat vrouwen willen

Veel mannen denken te weten wat vrouwen willen, gebaseerd op wat ze met de omgang met andere vrouwen hebben geleerd. Maar niet alle vrouwen zijn gelijk. Naar mate men ouder wordt, ontwikkeld elke man een bepaald patroon van handelingen, maar wat prettig was met je laatste sex partner hoeft niet per definitie zo te zijn met je huidige contact. Dit geldt niet alleen voor seksuele omgang maar is ook van toepassing op relaties in het algemeen. Er zijn vrouwen die nauwelijks belangstelling hebben in sex, terwijl anderen zeer snel opgewonden worden. Elke vrouw zit hier ergens tussen in.

Een man heeft alles wat een vrouw nodig heeft

Sommige vrouwen kunnen alleen klaarkomen bij een frequentie van minimaal 3000 toeren per minuut. Geen menselijke tong of vingers kunnen die vibratie genereren. Beschouw een vibrator als een assistent en niet als een substituut. Veel koppels gebruiken een vibrator tijdens het liefdesspel. Terwijl je het één doet, kan de vibrator iets anders doen.

Sex voelt voor een man hetzelfde als voor een vrouw

Er is een groot verschil tussen mannen en vrouwen voor wat betreft het gevoel. Als een man geslachtsgemeenschap heeft met een vrouw en zijn penis dringt haar lichaam binnen, dan geeft dat zon prettig gevoel, dat het niet in te denken is, dat zijn partner dit niet prettig zou vinden. Echter het inwendige van de vagina is waarschijnlijk een stuk ongevoeliger dan de uitwendige delen bij een vrouwenlichaam. Daarbij komt dat diep stoten voor de ontvangende partij wel eens niet zo prettig zou kunnen zijn. Indien de man over een lange penis beschikt, kan het voelen als in de maag gestompt worden, wat een misselijk gevoel kan geven.

Mannen weten hoe een vrouw in elkaar zit

De meeste mannen weten wel hoe een clitoris er uit ziet en hoe ze hem moeten vinden. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze er verstand van hebben. Het is een wijd en zijd bestaand misverstand, dat elke vrouw in staat moet zijn om een zogenaamd vaginaal orgasme te krijgen. Voor de meeste vrouwen geldt dit echter niet. Daarnaast is het zo dat er bij de meeste mannen een gebrek aan informatie bestaat omtrent de gevoeligheid van de clitoris. Een aanraking welke voor de ene vrouw nauwelijks iets betekent kan voor een andere vrouw zelfs pijnlijk zijn. Sommige vrouwen prefereren indirecte stimulatie. Om er achter te komen wat het best aanvoelt, kun je er het beste naar informeren.

Nat betekent opgewonden

Mannen knappen vaak af op het feit dat een vrouw niet nat genoeg is om haar makkelijk te kunnen penetreren. Het is een mythe om te veronderstellen dat het zo is dat als een vrouw opgewonden is dat ze dan perse nat zou moeten zijn. Sommige vrouwen zijn natter dan anderen, dit kan van dag tot dag wisselen, en het varieert afhankelijk van de fase van de maandelijkse cyclus, en is bovendien onderhevig aan andere invloeden zoals bijvoorbeeld stress of medicijn gebruik.

Stilte is noodzakelijk

Veel mannen zijn in de veronderstelling dat het stil moet zijn tijdens de sex, maar als je niets zegt, zal je partner moeten raden wat je lekker vindt en wat juist niet. Indien je respectvol met je partner omgaat, zal een vrouw die jou wil plezieren bepaalde aanwijzingen waarschijnlijk waarderen.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De fouten die vrouwen maken met het bedrijven van de liefdeDe fouten die vrouwen maken met het bedrijven van de liefdeOorzaken van een slechte seksuele relatie komen vaak bij de mannen vandaan. Dat neemt niet weg dat vrouwen ook fouten ku…
Wat willen mannen in een relatie?Wat willen mannen in een relatie?Wat willen mannen in een relatie? Wat doet ze besluiten om een verhouding serieus te nemen en zich vast te leggen? Natuu…
De positieve bijwerkingen van seksDe positieve bijwerkingen van seksBij relatief veel stellen is seks enig moment slechts een onderdeeltje van de relatie ... als het al een onderdeel is. T…
Waarom mannen betalen voor seksVoor de meeste mannen betekent het niks om een prostituee op te zoeken. En moeten vrouwen zich pas zorgen maken als de m…

Wat je sekst ben jezelfWat je sekst ben jezelfWat je sekst ben jezelf. Klinkt misschien een beetje raar maar de manier hoe je seks beleeft zegt veel over je zelf. Ove…
Seks met een beroemdheid: wel of niet doen?Seks met een beroemdheid: wel of niet doen?Vooral veel meisjes beleven hun eerste seksuele fantasieën over beroemdheden. Het gevoel heel bijzonder te zijn en dat d…
Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 11-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.