De meest gemaakte fouten bij sex met vrouwen

De meest gemaakte fouten bij sex met vrouwen Veel mannen denken te weten wat een vrouw prettig vindt tijdens seks met haar. In de praktijk blijken ze er vaak naast te zitten, en worden er onbewust veel fouten en vergissingen gemaakt. Hieronder volgt een lijstje met de meest gemaakte fouten:

Mannen weten wat vrouwen willen

Veel mannen denken te weten wat vrouwen willen, gebaseerd op wat ze met de omgang met andere vrouwen hebben geleerd. Maar niet alle vrouwen zijn gelijk. Naar mate men ouder wordt, ontwikkeld elke man een bepaald patroon van handelingen, maar wat prettig was met je laatste sex partner hoeft niet per definitie zo te zijn met je huidige contact. Dit geldt niet alleen voor seksuele omgang maar is ook van toepassing op relaties in het algemeen. Er zijn vrouwen die nauwelijks belangstelling hebben in sex, terwijl anderen zeer snel opgewonden worden. Elke vrouw zit hier ergens tussen in.

Een man heeft alles wat een vrouw nodig heeft

Sommige vrouwen kunnen alleen klaarkomen bij een frequentie van minimaal 3000 toeren per minuut. Geen menselijke tong of vingers kunnen die vibratie genereren. Beschouw een vibrator als een assistent en niet als een substituut. Veel koppels gebruiken een vibrator tijdens het liefdesspel. Terwijl je het één doet, kan de vibrator iets anders doen.

Sex voelt voor een man hetzelfde als voor een vrouw

Er is een groot verschil tussen mannen en vrouwen voor wat betreft het gevoel. Als een man geslachtsgemeenschap heeft met een vrouw en zijn penis dringt haar lichaam binnen, dan geeft dat zo’n prettig gevoel, dat het niet in te denken is, dat zijn partner dit niet prettig zou vinden. Echter het inwendige van de vagina is waarschijnlijk een stuk ongevoeliger dan de uitwendige delen bij een vrouwenlichaam. Daarbij komt dat diep stoten voor de ontvangende partij wel eens niet zo prettig zou kunnen zijn. Indien de man over een lange penis beschikt, kan het voelen als in de maag gestompt worden, wat een misselijk gevoel kan geven.

Mannen weten hoe een vrouw in elkaar zit

De meeste mannen weten wel hoe een clitoris er uit ziet en hoe ze hem moeten vinden. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze er verstand van hebben. Het is een wijd en zijd bestaand misverstand, dat elke vrouw in staat moet zijn om een zogenaamd vaginaal orgasme te krijgen. Voor de meeste vrouwen geldt dit echter niet. Daarnaast is het zo dat er bij de meeste mannen een gebrek aan informatie bestaat omtrent de gevoeligheid van de clitoris. Een aanraking welke voor de ene vrouw nauwelijks iets betekent kan voor een andere vrouw zelfs pijnlijk zijn. Sommige vrouwen prefereren indirecte stimulatie. Om er achter te komen wat het best aanvoelt, kun je er het beste naar informeren.

Nat betekent opgewonden

Mannen knappen vaak af op het feit dat een vrouw niet nat genoeg is om haar makkelijk te kunnen penetreren. Het is een mythe om te veronderstellen dat het zo is dat als een vrouw opgewonden is dat ze dan perse nat zou moeten zijn. Sommige vrouwen zijn natter dan anderen, dit kan van dag tot dag wisselen, en het varieert afhankelijk van de fase van de maandelijkse cyclus, en is bovendien onderhevig aan andere invloeden zoals bijvoorbeeld stress of medicijn gebruik.

Stilte is noodzakelijk

Veel mannen zijn in de veronderstelling dat het stil moet zijn tijdens de sex, maar als je niets zegt, zal je partner moeten raden wat je lekker vindt en wat juist niet. Indien je respectvol met je partner omgaat, zal een vrouw die jou wil plezieren bepaalde aanwijzingen waarschijnlijk waarderen.
© 2008 - 2020 Costaric, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
De fouten die vrouwen maken met het bedrijven van de liefdeDe fouten die vrouwen maken met het bedrijven van de liefdeOorzaken van een slechte seksuele relatie komen vaak bij de mannen vandaan. Dat neemt niet weg dat vrouwen ook fouten ku…
Wat willen mannen in een relatie?Wat willen mannen in een relatie?Wat willen mannen in een relatie? Wat doet ze besluiten om een verhouding serieus te nemen en zich vast te leggen? Natuu…
De positieve bijwerkingen van seksDe positieve bijwerkingen van seksBij relatief veel stellen is seks enig moment slechts een onderdeeltje van de relatie ... als het al een onderdeel is. T…
Waarom mannen betalen voor seksVoor de meeste mannen betekent het niks om een prostituee op te zoeken. En moeten vrouwen zich pas zorgen maken als de m…

Wat je sekst ben jezelfWat je sekst ben jezelfWat je sekst ben jezelf. Klinkt misschien een beetje raar maar de manier hoe je seks beleeft zegt veel over je zelf. Ove…
Seks met een beroemdheid: wel of niet doen?Seks met een beroemdheid: wel of niet doen?Vooral veel meisjes beleven hun eerste seksuele fantasieën over beroemdheden. Het gevoel heel bijzonder te zijn en dat d…

Reageer op het artikel "De meest gemaakte fouten bij sex met vrouwen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Wattedoen, 28-10-2015 09:52 #8
Ik hou van mijn vriend maar vrees dat onze relatie het niet meer lang gaat volhouden door de (slechte) seks. Het zit nl zo… Mijn vriend kan alleen maar neuken. Hij streelt heel even totdat ik heet wordt, neukt me en eenmaal klaargekomen laat hij mij gewoon aan de kant. Soms, heel soms, houdt hij zich met mij daarna bezig. Beffen doet hij niet. Is dat niet gewend zegt hij, aldus. Hoeft voor hem niet. Strelen doet hij soms maar wordt ongeduldig en dat voel je enorm en tja. Kan mij dan ook niet laten gaan want voel die stress aan hem. Kortom, ik voel mij gebruikt. Hij zegt wel dat hij van mij houdt en het daarom is dat hij zo naar mij verlangt. Ik ben van mening dat seks een gedeelde ervaring moet zijn waar ieder voor het genot van zijn partner gaat.
Het feit dat hij gewoon egoïstisch blijft doen en dus geen rekening houdt met mijn gevoelens maakt dat ik onze hele relatie begin moe te worden. Ik verdraag niet meer veel van hem. Ben heel vlug geïrriteerd. Al 11 maanden kaart ik hem het probleem aan en al 11 maanden vraagt hij dat ik moet geduld opbrengen. En op de koop toe, ipv te begrijpen en er echt werk van te maken, durft hij te beweren dat ik niet van hem hou als ik geen geduld opbreng. Dat ik mij gebruikt voel is lariekoek. Want volgens hem, indien hij niet van mij hield zou hij niet telkens 100km afleggen om bij mij te zijn. En ik ben zijn vrouw… Dus zou ik blij moeten zijn dat hij mij neukt en mag ik hem dat verlangen niet weigeren.
Ik wil hem niet bedriegen maar eerlijk gezegd… Ik verlang zo naar eens een echte liefdevolle vrijpartij waar iemand mij als belangrijk beschouwt en met mijn gevoelens en behoeftes rekening houdt. Is dat zo abnormaal te willen?

Paula, 13-12-2012 13:31 #7
Ik ben het wel eens met de stelling dat een vrouw al nat moet zijn voor de man haar aanraakt, althans zo werkt het bij mij! seks/vrijen is voor mij een spel wat uren mag duren, ik hou van alle sex inwendig of uitwendig, zolang het maar met passie en hartstocht gepaard gaat, tja en ik vind het heerlijk als mijn partner me vertelt wat hij wil!

Elly, 06-12-2012 13:59 #6
Ik kan alleen klaarkomen als mijn g-spot wordt gestimuleerd. Met 2 vingers heel vlug op en neer gaan. Kom dan spuitend klaar en meerdere keren achter elkaar. Het aanraken van mijn clitoris daar heb ik niets mee en is zelfs pijnlijk als die te hard wordt gestimuleerd. Ook heb ik niet veel met een vibrator… een echte penis maakt ook geen brommend geluid :-)

Linda Prins, 27-06-2012 00:49 #5
Waarom moet seks altijd in de slaapkamer gebeuren, pas nadat alle tv programma's zijn afgelopen, ik vind het prettig om ook eens in de woonkamer midden op de avond in de stemming te worden gebracht, knuffelen, strelen, friemelen, en dan de sex op de bank, of toch de slaapkamer, verder gaan, dat ligt eraan. En het belangrijkste als ik moe ben ja dan is de interesse in seks minder, dan wanneer ik lekker uitgerust ben. Na een lange dag.

Jenny, 14-09-2011 17:28 #4
Carol misschien moet je een onderzoek uitvoeren en na gaan waarom jouw zo weinig intresse heeft in sex.

Carol, 06-01-2011 16:36 #3
Mijn vrouw heeft al jaren weinig interesse in sex, wanneer ik erom vraag is het bonje.
Ik krijg het idee dat het sex-kaarsje langzaam begint te doven.:-(

Wie kan mij enige suggesties aan de hand doen?

Chris, 27-10-2009 22:46 #2
Waarom worden er alleen fouten bij vrouwen gemaakt? Vrouwen doen het bij mij ook altijd "fout".

T. Molenaar, 06-05-2009 15:58 #1
Na 25 jaar heb ik weer sex en hij is daar geweldig in. ik heb 2 huwelijken achter de rug en ik kom er nu achter dat zij geen aandacht voor mij hadden zij kwamen klaar en ik moest het maar uitzoeken, ze hadden toch het goed gedaan?
ik dacht ook dat het zo hoorden maar nu weet ik beter.

Infoteur: Costaric
Laatste update: 11-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Reacties: 8
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!