Waarom gaan vrouwen vreemd

Waarom gaan vrouwen vreemd Waarom gaan vrouwen vreemd? Zijn ze op zoek naar spanning en sensatie? Ontevreden met de relatie die ze al hebben of gaat het puur om de seks, romantiek of simpel gezegd om de aandacht.
Iedereen dacht dat mannen meer overspel plegen dan vrouwen. Dit was ook zo, de laatste jaren zijn vrouwen een behoorlijke inhaalrace begonnen. Dit komt doordat de maatschappij veranderd en er steeds meer vrouwen een leven buitenshuis hebben, en dus ook meer mogelijkheid hierbij krijgen om iemand tegen te komen waar ze verliefd op kunnen worden. Een vrouw heeft vaak andere motieven dan een man om vreemd te gaan.

Op de werkvloer

40 % van de vrouwen en 60 % van de mannen heeft op veertig jarige leeftijd wel eens een buitenechtelijke relatie gehad. Vaak wordt zo'n affaire niet aangegaan met als doel hun eigen partner te verlaten of omdat ze ontevreden zijn met hun relatie. Het overkomt gewoon. Meer als de helft van de relatie begint op de werkvloer te bloeien en eindigt als één van de vaste relaties gevaar begint te lopen. Vaak kiezen ze dan als nog voor hun eigen vaste partner.

Nachtelijke smsjes

Vrouwen koesteren meer als mannen het beeld van de eeuwige romatiek en liefde. vaak na hun 35ste vinden vrouwen zelfontplooing belangrijker dan seksuele trouw. Bij jongere generaties ( voornamelijk tussen de 20 en 30 jaar) plegen vrouwen net zo veel als mannen ovrespel.

Vrouwen die achter in de 30 lopen kunnen ineens het 'is dit alles gevoel' krijgen. ze hebben eigenlijk alles, kinderen, werk, relatie en rennen door de dagelijkse dingen die gebeuren moeten. Hoe diep de liefde dan ook in hun relatie zit kunnen ze juist de geborgenheid en het vertrouwen in elkaar als saai gaan ervaren. En dan komt er ineens iemand langs die jou de mooiste, geweldigste, liefste en leukste vindt. Die s'nachts smsjes stuurt omdat hij niet slapen kan en aan jou ligt te denken. Één van de belangrijkste gevoelens die vrouwen tijdens een affaire geeft is het gevoel weer te leven. Vaak hebben ze dit gevoel echt gemist, en proberen ze er alles aan te doen om dat gevoel stand te laten houden.

Leugens en schuldgevoel

Doordat een affaire geheim moet worden gehouden, moet je liegen. En liegen gaat vaak weer gepaard met schuldgevoel. Vrouwen hebben meer last van schuldgevoel dan mannen. Vaak gebeurt dan ook dat zo'n affaire door schuldgevoel eindigt.
Mannen hebben dit minder, die zijn vooral bang dan hun geheim uitkomt. Dat vrouwen meer schuldgevoel hebben dan mannen komt voornamelijk omdat ze van nature meer empathischer zijn dan mannen. Vrouwen delen het geheim van de affaire ook vaak met een vriendin terwijl mannen in het geheel tegenover iedereen zwijgen over de affaire.

Wanneer een relatie verbroken wordt omdat beide partners ontrouw waren, geven vrouwen vaak de schuld aan hun eigen overspel. Mannen geven daarin tegen ook de vrouw de schuld van haar overspel. Op deze manier krijgt de vrouw dus altijd schuld.

Seks om de seks

  • Vrouwen vertalen seksuele gevoelens naar emotie en communicatie. Mannen uiten gevoelens van stress, woede in verliefdheid in seks.
  • Maar in wezen zitten seksuele gevoelens in hetzelfde spectrum.
  • Het verschil met vrouwen is dat vrouwen niet makkelijk seks kunnen hebben zonder een emotionele klik te hebben met hun minnaar en is seksuele spanning alleen niet voldoende.
  • Mannen kunnen vaak wel seks hebben zonder dat ze seksueel of emotioneel iets tekort komen bij hun vaste partner. Wanneer vrouwen het idee hebben dat ze op emotioneel gebied iets missen van hun eigen partner, dan zijn ze veel vatbaarder om verliefd te worden op een ander.
© 2008 - 2024 Mirjam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vreemdgaan: de affaire als afrodisiacumVreemdgaan: de affaire als afrodisiacumWat zijn de redenen dat iemand vreemdgaat? Vreemdgaan door de affaire met de ander te gebruiken de seks en de romantiek…
Affaire overleven, is er leven na ontrouw?Affaire overleven, is er leven na ontrouw?Hoe doe je dat, een affaire overleven? Hoe kan je relatie een affaire overleven? Wat zijn de gevolgen van een affaire? H…
Vreemdgaan: de wraak affaireVreemdgaan: de wraak affaireVerrassend vaak komt het nemen van wraak voor binnen het huwelijk of vaste relatie. Vooral als een van de partners het s…
Vreemdgaan: de "Schietstoel" affaireVreemdgaan: de "Schietstoel" affaireOm uit te zoeken waarom iemand vreemdgaat, is het noodzakelijk te weten welke soorten en typen affaires er zijn. Verschi…

Passie in je relatiePassie in je relatieWe hebben gemiddeld één keer in de vier dagen seks. Toch wordt er in veel slaapkamers alleen nog maar geslapen. Is het e…
Je 6 liefdeshormonen, en zo maak je steeds weer nieuwe aanJe 6 liefdeshormonen, en zo maak je steeds weer nieuwe aanDankzij adrenaline, dopamine en fenylethylamine voel je euforisch en gelukkig op momenten dat je stapelverliefd bent. En…
Mirjam (91 artikelen)
Gepubliceerd: 10-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.