Hitachi Magic Wand vibrator massage

De Hitachi Magic Wand is een populaire en zeer krachtige vibrator speciaal ontworpen als massageapparaat voor met name de spieren in de rug, armen en benen. De Magic Wand Vibrator wordt al sinds de jaren 70 gemaakt door het Japanse bedrijf Hitachi. Met name door de bekende amerikaanse tv-serie 'Sex and the City' is deze vibrator ook buiten Amerika bij veel vrouwen bekend en erg populair geworden en dan zeker niet alleen voor spiermassage. De Hitachi Magic Wand wordt al tientallen jaren in bijna ongewijzigde vorm verkocht. Uiteraard zijn er wel kleine aanpassingen geweest in het model en de gebruikte materialen, maar de basis uitvoering is steeds hetzelfde gebleven. Ze zijn zelfs een tijdje in 5 verschillende kleuren te koop geweest.

De huidige versie is uitgevoerd in wit plastic met blauw bij de schakelaar en het verbindingsstukje naar de trilkop, die van een glad en zacht, rubberachtig materiaal is gemaakt. De vibrator is uitgerust met een extra krachtige motor, die in tegenstelling tot veel andere vibrators, niet wordt gevoed door batterijen maar door de netspanning, dus gewoon een stekker in het stopcontact. Door middel van een schakelaar kan er gekozen worden uit twee standen. De Magic Wand is speciaal ontworpen voor massage therapie. De vrij grote trilkop in combinatie met de krachtige moter maakt maak deze vibrator daar dan ook uitermate geschikt voor.

De krachtige vibraties kunnen diep doordringen in de spieren en hiermee spierpijn verzachten en spanning verlichten. De vibrator zou ook zeer geschikt zijn voor het behandelen van sportblessures. Ze zeggen dat massage met de krachtig vibrerende kop zorgt voor extra bloed toevoer in het (spier)weefsel waardoor herstel sneller optreed en pijn wordt verlicht.

Technische gegevens van de Hitachi Magic Wand HV-250R

 • Aansluiting op netspanning 110 - 120 volt met een vrij kort snoer. Let op: Voor gebruik in Nederland is er dus een omvormer nodig.
 • Twee snelheden: 5000 en 6000 rpm
 • Vermogen: maximaal 24W
 • Gewicht: ongeveer 600 gram
 • Lengte: 31 cm
 • Diamater trilkop: 57mm
 • Niet waterdicht

Volgens de gebruiksaanwijzing mag de vibrator maximaal 30 minuten achter elkaar worden gebruikt, vermoedelijk om oververhitting van de motor te voorkomen. Dat is normaal gesprokene uiteraard ruim voldoende om met de massage klaar te komen.

Gebruik van de Hitachi Magic Wand vibrator

Na lezen van de gebruiksaanwijzing wijst het gebruik zich haast vanzelf. Het is niet moeilijk om de vibrator te gebruiken voor een grondige en diepgaande massage van armen, benen en rug of nek. Het is uiteraard wel erg handig en fijn als je hier hulp bij hebt, maar solo gaat het ook prima.
Volwassenen gebruiken de Hitachi Magic Wand vibrator ook wel voor intiemere plekken op manieren die niet staan beschreven in de gebruiksaanwijzing. Gezien de populariteit hiervan zijn er ook extra hulpstukken als accesoire verkrijgbaar die simpel en eenvoudig op de trilkop passen.

Voordelen

 • Krachtige vibraties voor massage en weefsel stimulatie
 • Geen batterijen
 • Duurzaam en lange levensduur

Nadelen

 • Maakt vrij veel lawaai
 • Snoer aan de korte kant
 • Niet waterdicht (niet handig bij schoonmaken)
 • Niet handig mee te nemen
 • Slechts 2 standen

Waar te koop?

De orginele HV-250R Hitachi Magic Wand vibrator, wordt alleen geleverd voor de (noord)Amerikaanse markt want er wordt niet voldaan aan de europese CE veiligheidsstandaard in verband met de electrische veiligheid van het ontwerp. Er zijn echter wel (web)winkels die rechtstreeks inkopen in Amerika en het toch hier te koop aanbieden.

Tot slot: alternatieve uitvoering van de Magic Wand vibrator

Vanwege de populariteit zijn er door andere fabrikanten soortgelijke vibrators op de markt gebracht. De meningen hiervoer lijken te zijn verdeeld, er zijn mensen die zweren bij de orginele uitvoering.
Onder de naam Fairy, zijn er een aantal ‘magic wand’ achtige vibrators verkrijgbaar in de schattige kleurcombinatie roze met wit. Naast een kleinere uitvoering (Fairy mini) is er ook een oplaadbare (Fairy Charge) versie te koop. De Fairy Wand Massager kan hier in het stopcontact zonder aparte omvormer en heeft als bijkomend voordeel dat de vibratie traploos te regelen is, in tegenstelling tot de twee standen van de orginele Hitachi Magic Wand.

Welke Magic Wand je ook koopt en hoe je hem ook gebruikt, jij en jouw eventuele partner zullen er ongetwijfeld van genieten en heerlijk ontspannen.
© 2011 - 2024 Fluffy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De vibrator: je fijnste vriend?Vroeger was het een schande, een vibrator in je nachtkastje. Dan was je echt niet goed bij je hoofd. Tegenwoordig hebben…
Vibrator kopen: welke vibrator past bij mij?Een vibrator wordt gebruikt in tal van slaapkamers en behoort tot de meest populaire seksspeeltjes. Je kunt ze kopen in…
Vibrator kopen: Hoe maak je de juiste keuze?Veel vrouwen en meisjes koesteren stiekem de wens om een vibrator te kopen. Als ondersteuning bij het masturberen of als…
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…

Als de man geen zin in seks heeftAls de man geen zin in seks heeftEr wordt vaak grappig gedaan over vrouwen die hoofdpijn hebben, te druk met de kinderen, moe etc. maar veel minder grapp…
Anticonceptie; verschillende soorten, voor- en nadelenAnticonceptie; verschillende soorten, voor- en nadelenAnticonceptie wordt al tijdenlang algemeen gebruikt en geaccepteerd. De meest populaire vorm van anticonceptie is nog al…
Fluffy (30 artikelen)
Gepubliceerd: 03-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.