Homoseksuele seks, hoe en wat?

Homoseksuele seks, hoe en wat? Kinderen krijgen al vroeg met seksuele voorlichting te maken. Al op de basisscholen worden vaak de eerste zaken omtrent seks behandeld. Helaas wordt er hierbij altijd uitgegaan van heteroseksuele seks en wordt er compleet geen aandacht besteed aan homoseksuelen. Wij zijn van mening dat ook zij goed geïnformeerd op ontdekkingstocht moeten kunnen gaan op het gebied van seks. Hier vindt je meer informatie over homoseksuele seks.

Seksuele voorlichting is niet voor homoseksuelen?

Bijna alle basisscholen besteden tegenwoordig aandacht aan seksuele voorlichting. Dit is dan ook nodig, want de ervaring leert dat kinderen steeds vroeger beginnen te experimenteren. Het is dan ook belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn van wat seks precies is, wat er allemaal bij kan horen en welke eventuele risico’s eraan zijn verbonden. Wellicht herinner jij nog wel de eerste keer dat je seksuele voorlichting kreeg. De docent sprak over condooms, over penissen en vagina’s, over zwanger worden en geslachtziekten, over vingeren en aftrekken, pijpen en beffen en over masturbatie. Bij ieder woord stootte enkele klasgenoten elkaar aan om iets te fluisteren of om te giechelen en hoe verder de les vorderde, hoe roder de oortjes werden. In het basisonderwijs wordt echter nog niet te diep ingegaan op alle ins en outs op seksgebied. Deze lessen volgen op het voortgezet onderwijs, wanneer we over het algemeen toch al aardig wat interesse hebben in ‘het hebben van verkering’.

Het voortgezet onderwijs biedt lessen die goed ingaan op alle ins en outs op seksgebied. Zo krijg je een herhaling van de zaken die je ook al op de basisschool hebt gehoord, maar je hoort ook veel nieuws. Vaak worden er ook filmpjes of foto’s getoond en wordt er geoefend met het omdoen van een condoom. Het is immers zeer belangrijk dat deze handeling goed gebeurt om voor een optimale bescherming te zorgen. Zo wordt er geoefend met een banaan of een komkommer en zowel jongens als meisjes nemen deel aan deze oefening. De eerste keer verloopt in de meeste gevallen niet vlekkeloos, maar door de lessen in seksuele voorlichting is iedereen op de hoogte van het hoe en wat of seksgebied, toch? Nee, helemaal niet en hier gaan we de mist in!

Eerder verscheen een artikel over een meisje dat haar hand opstak aan het einde van alle lessen in seksuele voorlichting, met de vraag wanneer zij te horen kreeg hoe zij seks moest hebben met een ander meisje. De klas lachte en fluisterde en de docent wist niet wat te zeggen. Een antwoord heeft dit meisje dan ook nooit gekregen en wij gaven haar dit antwoord met een uitgebreid artikel over lesbische seks, welke je natuurlijk ook hier kunt lezen. Dit zette ons aan het denken. Wat als dat meisje nu een jongen had geweest, met de vraag hoe hij seks moest hebben met een andere jongen? De klas en de docent hadden waarschijnlijk hetzelfde gereageerd en er was wederom geen antwoord gekomen. Wij zijn van mening dat iedereen goed voorbereid en goed geïnformeerd het seksleven in moet kunnen gaan. Iedereen, dus ook homoseksuele jongens. Dit artikel is speciaal voor hen.

Voor het eerst verliefd op een jongen

Verliefd zijn is een geweldig gevoel! Vlinders in je buik, gedachten die steeds naar die ene persoon uitgaan en blozende wangen als hij tegen je praat. Het verliefde gevoel dat je als homo voelt, is precies hetzelfde als het gevoel dat een hetero voelt als deze verliefd is. Toch komen er voor homo’s vaak wat meer zorgen bij kijken. Als je voor het eerst verliefd raakt op een jongen, dan besef je je dat dit anders is dan wat er van je verwacht wordt. Veel jongens twijfelen of dit een bevlieging is of dat zij daadwerkelijk op jongens vallen en daarbij komt nog eens kijken wat de buitenwereld ervan zal vinden. Stel dat deze jongen ook verliefd op jou is, hoe ga je dit dan vertellen aan je ouders, aan je vrienden? Dit verloopt heel anders dan dat je met een meisje thuis was gekomen. Daarbij heb je ook nog eens te maken met het besef dat de jongen waar je verliefd op bent misschien wel helemaal geen homo is en er in het slechtste geval ook helemaal niks mee te maken wil hebben. Kortom, verliefd zijn is geweldig, maar als je als jongen verliefd bent op een andere jongen, dan brengt dit ook een hoop vervelende zorgen met zich mee.

Is hij ook homo?

Je grootste eerste zorg is natuurlijk wel of hij ook iets voor jou voelt. Eerlijk is eerlijk, er zijn homo’s aan wie goed te zien is dat zij op mannen vallen, maar er zijn er ook genoeg waarbij je het niet kunt zien aan het gedrag. Dit is bij lesbische vrouwen precies zo. Spreek je hem weleens, dan kun je natuurlijk altijd eens een gesprek aangaan waarbij het onderwerp homoseksualiteit ‘per ongeluk’ aan de orde komt. Je ziet (of hoort) dan snel genoeg hoe hij hier tegenover staat en misschien vertrouwt hij je genoeg om te vertellen dat hij op jongens valt als dit het geval is. Je kunt dan direct zelf ook vertellen dat jij ook op jongens valt en zo hebben jullie meteen genoeg gespreksstof om geen vervelende stilte te laten vallen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je merkt dat hij juist iets tegen homo’s heeft. Helaas, die mensen zijn er ook. Laat je niet direct ontmoedigen. Het zal zorgen voor liefdesverdriet, want je maakt immers geen kans, maar laat het niet alles voor je verpesten. Je komt er wel weer overheen en er komt zeker een jongen op je pad die net zo op jou valt als jij op hem. Kom je erachter dat de jongen waar je verliefd op bent ook homo is, ga er dan ook niet zomaar vanuit dat hij ook op jou valt. Hij wordt niet verliefd op je omdat jij toevallig ook homo bent en hem leuk vindt. Hij moet jou net zo leuk vinden als jij hem. Dat hij homo is betekent niet direct dat er een relatie in zit. Bekijk het maar eens van de andere kant. Stel dat jij gewoon op meisjes zou vallen, word je dan verliefd op ieder meisje dat jou leuk vindt, alleen omdat het een meisje is? Nee toch? Natuurlijk mag je wel hopen! Je weet het nooit en misschien is hij stiekem wel net zo verliefd op jou als jij op hem, maar wist hij niet dat jij ook homo bent en op hem valt. Het werkt natuurlijk twee kanten op.

De eerste zoen met een jongen

Aan de ene kant wil je niets liever, maar aan de andere kant vind je het ook doodeng om voor het eerst met een jongen te zoenen. Het maakt niet uit of je al eens met een meisje hebt gezoend of dat je helemaal nog nooit hebt gezoend. Die eerste zoen is altijd zenuwslopend. Dit is heel normaal en iedereen heeft er last van. Je kunt al ervaring hebben met zoenen met een meisje, omdat je toen nog niet wist dat je op jongens valt, omdat je het eens wilde proberen, om zeker te weten dat dat niks voor jou was of omdat je misschien wel aan jezelf (of een ander) wilde bewijzen dat je helemaal geen homo bent. Er zijn veel jongens die al heel vroeg weten dat zij op jongens vallen, nog voordat zij ooit een meisje zoenen en zij willen ook geen meisje zoenen. Daarnaast zijn er ook heel veel jongens die er pas op latere leeftijd achter komen dat zij op mannen vallen en zij hebben vaak al wel met een meisje gezoend. Dit is heel normaal. Het zijn vooral de homo’s die er later pas achter komen dat zij op mannen vallen die al eerder met een meisje hebben gezoend of zelfs al met een meisje naar bed zijn geweest. Jongens die al vroeg weten dat ze homo zijn, slaan dit vaak over, omdat zij al weten dat zoenen met een meisje niks voor hen is.

Zoenen met een jongen is hetzelfde als zoenen met een meisje, dus als je dat al eens hebt gedaan, dan weet je hoe het werkt. Het enige verschil is dat jongens (zeker in en na de puberteit) minder zacht aanvoelen dan meisjes tijdens het zoenen. Je hebt allebei te maken met stoppeltjes en een wat ruwere huid. Als je nog nooit gezoend hebt, ook niet met een meisje, dan kun je als volgt handelen. Je plaatst je lippen op die van hem en geeft zachtjes kusjes. Je kunt er rustig naartoe werken dat het kussen overgaat naar het zoenen. Hierbij open je allebei je mond een beetje, waarna de tongen met elkaar in aanraking komen. Je kunt met elkaars tong spelen, rondjes draaien en elkaar wat plagen. Eigenlijk gaat het op een gegeven moment allemaal vanzelf. Blijf niet met je armen langs je lichaam staan, maar hou elkaar lekker vast en druk hem tegen je aan. Je mag best bewegen tijdens het zoenen. In de meeste gevallen is dat zelfs wel prettig. Denk aan een hand over je rug, door je haar, over je kont of in je nek. Zo wordt het zoenen veel liefdevoller en intenser. Als je het zoenen met een jongen prettig vindt en je voelt dat je toe bent aan de volgende stap, dan gaat dit vaak ook vanzelf. Het is wel belangrijk dat jullie hier allebei aan toe zijn. Is dit (nog) niet het geval, wacht dan tot je je er allebei prettig bij voelt. Het gebeurt vanzelf. Je hoeft echt geen dag of tijd af te spreken waarop jullie verder gaan dan zoenen alleen. Als jullie samen zijn en jullie zijn eraan toe, dan volgt de rest vanzelf.

De eerste stap naar seks

Jongens hebben in de meeste gevallen al ervaring met masturbatie voordat zij aan een relatie beginnen. Hierdoor weet jij heel goed wat jij lekker vindt en wat niet. Hou er op de eerste plaats rekening mee dat het heel anders voelt als iemand anders je bevredigt. Het zijn immers niet je eigen handen waar je mee te maken hebt en je hebt geen controle over de bewegingen. Dit geldt andersom ook zo. Voor hem is het ook heel anders als jij hem bevredigt dan wanneer hij dit zelf doet. Geen jongen is hetzelfde en ook de voorkeuren kunnen erg verschillend zijn. Wat jij lekker vindt, kan hij wel erg onprettig vinden en andersom. Dit geldt met alles zo, of het nu om zoenen en om strelen gaat, om aftrekken of pijpen of om de daad zelf. Het is belangrijk dat je je allebei op het gemak voelt bij elkaar en dat je zeker weet dat je verder wilt gaan dan zoenen. Dan vertrouw je elkaar ook genoeg om elkaar te helpen en zo kun je de ander ook duidelijk laten merken wat jij wel en niet lekker vindt. Jij merkt natuurlijk ook aan hem of hij iets prettig vindt of niet. Kun je het niet zo goed merken, dan is het ook helemaal niet gek om het te vragen. Je kunt het beter vragen en zeker weten dat je het doet zoals hij het lekker vindt, dan dat je maar wat doet en dat hij het vreselijk vindt, maar dit ook niet durft te zeggen. Praten is goed en je leert ervan, zeker als het om seks gaat. Als je elkaar helpt, dan wordt het zeker geweldig, als zal de eerste keer ook zeker niet vlekkeloos verlopen. Zoenen vormt dus de eerste fase op weg naar seks. Hieronder vindt je de volgende fases die je kunt doorlopen op weg naar ‘de daad’. Er zijn 3 hoofdfases. Natuurlijk kan hier zo veel tijd tussen zitten als jullie zelf willen en jullie kunnen natuurlijk ook naar eigen inzicht de handelingen anders doen. Deze tips zijn er alleen om je op weg te helpen.

Fase 2: Vrijen met kleding aan
  • Je kunt met het zoenen de spanning opbouwen. Geef tussendoor kleine kusjes, op de lippen of bijvoorbeeld in de nek. Bijt zachtjes op zijn tong, ontwijk plagend zijn kusjes of maak er gewoon een leuk zoenspelletje van. Dit is om de spanning op te bouwen en het verlangen verder te gaan te stimuleren.
  • Streel zijn gezicht, over zijn haren en langs zijn hals. Laat zo merken hoeveel je van hem houdt. Als je direct naar zijn kruis grijpt, dan kun je het idee wekken dat het je puur om de seks gaat en je wilt alles doen om dit te voorkomen. Je hebt de tijd, dus gebruik die ook om het elkaar zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken.
  • Laat je hand langzaam langs de zijkant van zijn lichaam glijden, langs de zijkant van zijn bovenbeen tot zijn knie. Streel dan weer terug naar boven (langs de zijkant!) en druk je hand stevig op zijn heup. Dit kun je zien als een bemoedigend kneepje en het lokt een reactie uit. Hieraan kun je merken of hij zich er goed bij voelt en wilt dat je doorgaat.
  • Als de reactie goed is, dan kun je je hand over zijn buik laten glijden richting zijn borst. Je kunt wat spelen met zijn tepel(s) als je die door zijn kleding heen kunt voelen.
  • Zijn de reacties nog steeds goed, dan kun je je hand laten afglijden tot zijn kruis. Zet hier wat meer druk op je hand en op de streling. Niet teveel, want dat kan pijn doen, maar wel voldoende druk dat hij je hand door zijn kleding heen op zijn penis kan voelen.

Verloop het allemaal naar wens en voelen jullie je er beide comfortabel bij, dan kun je ervoor kiezen door te gaan naar een tussenfase. Deze fase hangt tussen de tweede en de derde in en kan je duidelijkheid geven of je er echt klaar voor bent. In deze tussenfase laat je je handen onder zijn kleding glijden, over zijn naakte lichaam. Windt dit je op en merk je dat hij hetzelfde voelt, dan kun je verder gaan naar de derde fase. Wordt de sfeer wat ongemakkelijk voor jullie allebei of alleen voor jou of voor hem? Dan is het aan te raden nog even te wachten met de volgende fase.

Fase 3: In je nakie

Wat is er mooier dan kijken naar het naakte lichaam van de jongen waar je zoveel van houdt? Niets toch? Maar voordat je van een naakt lichaam kunt genieten, komt eerst nog het onhandige gedoe met het uitkleden. De snelste manier is natuurlijk om je allebei zelf uit te kleden. Dit is overigens ook de makkelijkste manier, maar helaas ook de minst romantische manier. Het is veel spannender en romantischer om elkaar uit te kleden, langzaam en terwijl je doorgaat met zoenen en strelen. Zo is er ook nog genoeg kans om te stoppen als je ineens beseft dat je hier nog niet aan toe bent. Als je de juiste partner hebt, dan heeft hij hier alle begrip voor. Wil hij stoppen, dan moet jij dit natuurlijk ook respecteren. Het is natuurlijk heel normaal dat de zenuwen door je lijf gieren. Het zou een slechter teken zijn als dit niet zo was. Maar de zenuwen mogen niet zo hoog oplopen dat het je in de weg gaat zitten. Het moeten prettige zenuwen zijn, zenuwen omdat je door wilt en niet omdat je het gevoel hebt dat je door moet.

Zijn jullie allebei helemaal uitgekleed, dan doe je de tweede fase nog eens over. Dit wil zeggen; streel en zoen, en grijp niet direct naar zijn penis, omdat je denkt dat dit het ultieme genot brengt. Ook dit kan weer het idee geven dat het je alleen om de seks te doen is. Bouw het langzaam op, streel zijn hele lichaam, zoen zijn mond, zijn nek en zijn borst en kijk hoe de reacties van jullie allebei zijn. Niet iedereen heeft de moed om te zeggen wat hij wil in bed. Je kunt natuurlijk vragen of hij je zou willen aftrekken, of hij kan dat aan jou vragen, maar veel jongens vinden dit erg lastig. Zeker tijdens de eerste keer. Je kunt dan ook met lichaamsbewegingen laten merken dat je verder wilt. Merk je dat hij wel wil, maar dat hij ‘een zetje’ nodig heeft omdat hij niet zeker weet dat jij het wel wilt? Pak dan zachtjes zijn hand en vouw deze om je penis. Eventueel kun je hem nog aanmoedigen door jouw hand om die van hem te leggen en de beweging te starten. Gaat het goed, dan kun je jouw hand weghalen om deze naar zijn penis te brengen. Dit werkt natuurlijk ook andersom zo. Daarbij is het ook niet verplicht om elkaar op hetzelfde moment af te trekken. Dit is geheel jullie eigen keuze.

Aftrekken

Veel jongens beginnen al vroeg met zelfbevrediging en hebben hier dan ook al ervaring mee voordat zij met een jongen naar bed gaan. Je weet dus hoe het voelt om afgetrokken te worden, al heb je het tot nu toe zelf gedaan. Jij weet welke bewegingen je maakt om jezelf tot een orgasme te brengen. Hou er rekening mee dat je vriend dat niet weet! Andersom geldt zit ook zo. Hij trekt zichzelf waarschijnlijk anders af dan dat jij dit doet. Je kunt er dan ook niet vanuit gaan dat hij het lekker vindt zoals jij het doet. Aan de reactie kun je vaak merken of je het goed doet. Je mag natuurlijk ook best om aanwijzingen vragen. Wil je dat hij het net even iets anders doet, maar durf je dit niet zo goed te zeggen? Je kunt ook zijn hand pakken en deze op een ander deel van de penis plaatsen of zijn beweging zo iets wijzigen.

Als je wat langer de tijd neemt voor het aftrekken, dan kan het zijn dat het minder prettig wordt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het wat ruwer wordt. Als je het zelf doet, dan duurt het in de meeste gevallen vrij kort. Je hebt dan ook maar 1 doel voor ogen en dat is jezelf naar een orgasme brengen. Je weet hoe je dit moet doen. Met een partner draait het om voorspel en niet om deze naar een orgasme te brengen. Hierdoor duurt het langer en kan er een soort schurend gevoel ontstaan. Dit kun je eenvoudig oplossen door glijmiddel te gebruiken. Speeksel voldoet ook. Gebruik je een middel dat officieel geen glijmiddel is, controleer dan wel dat het middel op waterbasis is! Het kan overigens een veel prettiger gevoel geven als je glijmiddel gebruikt. Het vocht zorgt voor een prettige glijdende beweging, welke te vergelijken is met het penetreren van het lichaam. Dit is een prettig en stimulerend gevoel.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je verder wilt dan alleen aftrekken, maar dat je vriend je zo prettig aftrekt dat je een orgasme voelt naderen. Wil je deze nog stophouden, zeg dit dan eerlijk en wacht niet tot het laatste moment. Als je dit wel doet, dan kan het al te laat zijn en zet je orgasme gewoon door. Zeg je het liever niet, haal dan zijn hand weg of ga anders liggen, waardoor hij tijdelijk niet meer bij je penis kan. Je kunt je in deze tijd helemaal op hem richten. Bij het aftrekken kun je beter naar de richting van de eikel bewegen dan naar de richting van de ballen. Zo weet je zeker dat je de huid niet te ver terug kan trekken van de eikel, waardoor het pijnlijk wordt. Je hebt natuurlijk je andere hand nog vrij om eventueel zijn ballen te strelen of te masseren, om zijn billen te strelen of om zijn anus te stimuleren.

Pijpen

De meeste mannen vinden het geweldig om gepijpt te worden, maar hou er rekening mee dat er ook mannen zijn die het niet heel prettig vinden. Er zijn dan ook mannen die graag een ander oraal verwennen, maar er zijn er ook die er niets van willen weten. Dit kan diverse oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat mannen niet willen pijpen, omdat zij het vies vinden of omdat zij het vervelend vinden dat de ander dan alle tijd heeft om te kijken hoe deze gepijpt wordt. Dit kan ongemakkelijk zijn. Daarnaast zijn er mannen die niet gepijpt willen worden, omdat zij zich hier ongemakkelijk bij voelen of bijvoorbeeld omdat ze het vies vinden om daarna weer te zoenen. Wil je vriend niet pijpen of gepijpt worden, accepteer dit dan. Wellicht komt het later nog. Orale seks is een heel intieme ervaring en vaak wat ongemakkelijk voor de eerste keer.

Wil je je vriend gaan pijpen, steek dan niet direct zijn hele penis in je mond. Er zijn natuurlijk wel jongens die dit directe werk prettig vinden, maar als het om een eerste keer gaat, kan het ook zorgen voor een schrikreactie. Geef zachtjes kusjes (eventueel met je tong erbij, als een soort zuigzoentjes zonder te zuigen) op zijn onderbuik, op zijn ballen en op zijn penis. Je vriend weet nu duidelijk waar je naartoe wilt en heeft de tijd om je eventueel te vertellen dat hij dit niet wil. Merk je aan zijn bewegingen of zijn geluiden dat hij wel wilt dat je doorgaat, dan kun je steeds meer je tong erbij betrekken. Probeer ook steeds wat extra speeksel mee te nemen op je tong en dit over zijn penis te verdelen, waardoor je straks wat makkelijker met je lippen om zijn penis kunt glijden. Streel zijn ballen met je tong, over zijn penis en eindig bij zijn eikel. Je kunt hier met je tong zachtjes cirkeltjes omheen draaien, of je tong op het gevoeligste plekje heen en weer halen. Pijpen is voor de meeste mannen een heerlijk gevoel en dit merk je aan de geluiden. Zo kun je ook horen welke bewegingen hij erg prettig vindt en wat er minder effect op hem heeft. Dit betekent niet dat je deze bewegingen niet meer hoeft te maken. Als je hem alleen stimuleert op de plek en manier waarop hij het het lekkerst vindt, dan kan er (te) snel een orgasme volgen en dit is niet altijd gewenst. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je geen handelingen volhoudt die hij totaal niet prettig vindt. In de meeste gevallen zal hij dit wel laten merken. Ben je klaar om ermee door te gaan en merk je dat dit ook gewenst is, dan kun je zijn penis in je mond nemen. Het is aan te raden om je lippen pas om zijn penis te leggen als deze al in je mond zit en niet voordat je deze in je mond schuift. Zo kun je bij het terug halen van je lippen zorgen voor wat extra speeksel, zodat de volgende beweging makkelijker en prettiger glijdt. Bescherm je tanden met je lippen, zodat je kunt voorkomen dat je hem pijn doen met je tanden. Zet wat druk op je lippen en laat zijn penis zo in en uit je mond glijden. Je kunt op de eikel (of vlak voor de eikel) stoppen en weer terug bewegen richting zijn buik. Ondertussen kun je ook je tong bewegen, langs zijn penis of zijn eikel op het moment dat je daar weer langs komt met je tong. Je kunt voor extra stimulatie een hand om zijn penis leggen, iets van de onderbuik af. Beweeg je hand gelijk met je mond. Eigenlijk maak je nu een combinatie tussen aftrekken en pijpen, waardoor hij het constant over zijn hele penis voelt. Met je andere hand kun je, net als bij het aftrekken, andere handelingen uitvoeren. Streel zijn lichaam, zijn billen of stimuleer zijn anus met je vingers.

Het vingeren van de anus

Het aanraken van de anus is een prettig gevoel, maar het is zeker niet zo dat het direct aangenaam is om je penis direct in de anus te brengen als je overgaat tot de daad. Het is aan te raden om de anus eerst te vingeren. Streel eerst over de anus heen. Het is prettiger als je je vinger nat maakt met speeksel of glijmiddel. Als je je vinger in de anus brengt, dan voel je dat deze samentrekt. Dit is geen teken dat je partner niet wil, maar een automatische reflex van de kringspier. Je kunt je vinger even stilhouden in de anus tot je voelt dat de samentrekking verdwijnt. Je kunt dan je vinger in en uit de anus bewegen om de penetrerende beweging te maken. Je kunt je vinger ook in de anus houden en deze hier bewegen. Wil je de sensatie sterker maken en zorgen dat je vriend optimaal geniet? Dan kun je hem tegelijkertijd aftrekken, zijn ballen masseren of op het stukje huid tussen de anus en de ballen drukken. Dit stukje huid wordt ook wel het perineum genoemd. Druk niet te hard, maar voldoende om hem er een prettig gevoel mee te geven. Gaat een vinger goed, dan kun je ervoor kiezen twee vingers te gebruiken om het zo langzaam op te bouwen. Dit voorkomt dat het pijnlijk wordt voor je vriend. Niet iedereen heeft er last van, maar er zijn veel jongens die pijn ervaren als er direct een groot lichaamsdeel of voorwerp in de anus wordt gebracht, zeker tijdens de eerste keer waarbij de zenuwen ook een grote rol spelen. Houdt hier rekening mee en bouw het langzaam op, zodat de anus aan de omvang kan wennen.

De mannelijke G-spot

Vrouwen kennen de G-spot, welke zich binnenin de vagina bevindt. Mannen denken vaak ten onrechte dat zij niet zo’n soortgelijk plekje bezitten. Deze hebben wij wel degelijk. Dit is namelijk de prostaat. De prostaat is 1 van de gevoeligste plekjes die het mannenlichaam rijk is. Je kunt dit plekje in de anus vinden, aan de kant van de buik, op ongeveer vijf centimeter diep. Je kunt erbij door je vinger in de anus te brengen en deze binnenin op en neer te bewegen. Je maakt een beweging met je vinger die je ook maakt als je met een vinger duidelijk maakt dat iemand naar je toe moet komen. Veel jongens vinden dit ontzettend prettig, maar er zijn ook jongens die dit niet erg fijn vinden. Let daarom goed op de reactie die je krijgt op de beweging. Je kunt eventueel na het penetreren met je vingers nog een tussenstapje maken met een dildo of een vibrator die kleiner is dan je penis. Dit is natuurlijk helemaal aan jullie zelf. Je kunt ook overgaan tot anale seks, waarbij je de penis langzaam in de anus duwt. Gebruik altijd een condoom (extra sterk). Er zijn condooms die al voorzien zijn van glijmiddel, maar je kunt er ook voor kiezen dit zelf aan te brengen. Is het voor jullie beiden prettig als de penis in de anus zit, dan kun je heen en weer gaan bewegen, ofwel in en (bijna) uit. Is het wat pijnlijk als de penis net in de anus is gebracht, wacht dan even tot het wel prettig aanvoelt. Zenuwen kunnen er ook voor zorgen dat het voor de ontvanger pijnlijk is. Blijft de pijn aanhouden, stop er dan mee en ga terug naar handelingen die jullie allebei prettig vinden. Haal de penis er niet ineens uit, maar doe dit langzaam. Zo voorkom je dat je je partner pijn doet.

Standjes en hulpmiddelen

Homoseksuele stellen kunnen tijdens het neuken vrijwel ieder standje aannemen dat heteroseksuele stellen ook kunnen. De meest populaire onder de homo’s is wel ‘op zijn hondjes’, waarbij de ontvanger op handen en knieën zit en de gever achter deze persoon staat om deze te penetreren. Er zijn echter stellen die dit wat onpersoonlijk vinden, zeker voor een eerste keer. Je kunt als gever ook achter de ontvanger gaan liggen, zodat je lepeltje-lepeltje tegen elkaar aanligt. De ontvanger kan ook op de rug liggen, waarna de gever bovenop hem gaat liggen. De ontvanger houdt de benen omhoog, waarna de penis gemakkelijk in de anus kan worden gebracht. Je kunt ook op elkaar op een stoel gaan zitten, waarbij de ontvanger op en neer beweegt op de schoot van de gever, welke zijn penis in de anus heeft gebracht. Zo zijn er talloze standjes die je kunt gebruiken om creatief te zijn in de slaapkamer. Bovenstaande standjes zijn het meest gebruikt bij de eerste keren, waarbij alles nog wat onwennig is. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de meest uiteenlopende speeltjes en sextoys. Denk hierbij aan dildo’s, vibrators, balletjes en andere speciale anaaltoys. Deze kun je online kopen in diverse sekswinkels. Je krijgt de speeltjes dan discreet thuis gezonden, zodat je buren (en de postbode) niet kunnen zien waar het pakket vandaag komt en wat erin zit. Dat is wel zo prettig.

Hygiënisch handelen

Veel jongens zijn bang dat, wanneer zij worden gepenetreerd of wanneer zij penetreren, er ontlasting aan de penis komt. Als ontvanger is het genant als je vriend zijn penis uit de anus haalt en deze zit onder de ontlasting. Dit bederft de hele sfeer. Het is aan te raden naar de wc te gaan voordat je gemeenschap hebt. Ook douchen, eventueel samen met je partner, kan het risico dat er ontlasting in de anus zit tot een minimum beperken. Eventueel kun je de anus aan de binnenkant schoonspoelen. Je kunt hiervoor hulpmiddelen gebruiken die speciaal voor de hygiene van intieme zones worden gebruikt. Ook de vaginale douche voor dames doet het uitstekend om de anus mee schoon te spoelen. Doe dit wel uitsluitend met water. Daarbij is het belangrijk dat je altijd een condoom gebruikt, zoals we eerder hebben aangegeven. Veel mannen denken dat dit enkel nuttig is wanneer je niet zeker bent dat de ander geen geslachtsziekte heeft. Echter, de anus is ook zeer gevoelig voor infecties. Gebruik daarom altijd een condoom, ook als je zeker bent dat je allebei volledig gezond bent!

Vragen

Dit artikel is bedoeld om homoseksuele jongeren de nodige seksuele voorlichting te geven, die zij in de meeste gevallen niet krijgen op school. Ook homoseksuele jongeren hebben het recht om goed geïnformeerd op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van seks. Onwetendheid leidt vaak tot problemen, of het nu om kleine misverstanden gaat of om problemen die grote gevolgen hebben op de rest van het leven. Je kunt je op het internet aanmelden bij diverse websites speciaal voor homoseksuelen, waar je in contact kunt komen met anderen. We kunnen ons ook voorstellen dat niet alles wat jij wilt weten is opgenomen in dit artikel. Zit je ergens mee, wil je je verhaal kwijt of heb je bijvoorbeeld nog vragen? Je kunt (eventueel onder een ‘valse’ naam) een reactie plaatsen onder dit artikel. Je krijgt op korte termijn antwoord, welke verschijnt onder je reactie. Tips voor anderen homoseksuele jongeren, die je niet terug kunt vinden in de tekst, kun je natuurlijk ook delen in de reacties. Je kunt ook privé een bericht sturen. Deze wordt niet op de website getoond en wordt via de mail aan mij doorgestuurd. Ik zal je vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Uiteraard blijft alles wat privé besproken wordt via de mail vertrouwelijk behandeld.

Lees verder

© 2011 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jongeren en hun seksuele geaardheidJongeren en hun seksuele geaardheidDe seksuele geaardheid (of seksuele gerichtheid) is de aard van een persoon met betrekking tot liefde, verliefdheid en s…
Wat is A-seksualiteit?Wat is A-seksualiteit?A-seksueel, frigide of non-libidoïsme het zijn verschillende benamingen voor mensen die geen seksuele gevoelens hebben.…
Lichamelijke manifestatie van het homo-gen?Lichamelijke manifestatie van het homo-gen?Hoe het precies zit met homoseksualiteit en onze genen weten onderzoekers niet, toch blijkt uit meerdere onderzoeken ste…
Mensachtigen: van Austalopethicus tot Homo SapiensDe mens zoals we die vandaag de dag kennen is een homo sapiens. Toen de homo sapiens ongeveer 350.000 jaar geleden voor…

De positieve bijwerkingen van seksDe positieve bijwerkingen van seksBij relatief veel stellen is seks enig moment slechts een onderdeeltje van de relatie ... als het al een onderdeel is. T…
Condooms voor iedereenCondooms voor iedereenCondooms zijn er in alle soorten en maten. Het gebruik van condooms is op de eerste plaats zeer belangrijk om te voorkom…
Bronnen en referenties
  • Tekstenbureau Marnic Communicatie
  • SEM4U
  • Sense.info
Marensa (310 artikelen)
Laatste update: 21-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.