De betekenis van aurakleuren

De betekenis van aurakleuren Een aura is een energieveld die niet voor het 'gewone oog' zichtbaar is. Mensen met een paranormale gave en aura-readers kunnen de aura zien en/of voelen. Een aura laat zien hoe het met iemand innerlijke gesteldheid is. Het bevat diverse kleuren die voor een deel van ons welzijn staan. De aura verandert, de kleuren wisselen, naarmate we ons anders voelen. Ook bevat de aura onze onsterfelijke ziel, ons bovenmenselijke deel, waarvan we ons niet of nauwelijks bewust zijn. Hoe beter we mentaal en fysiek in conditie zijn, hoe sterker onze aura kleurt en trilt. Voor een paranormaal begaafd mens, is zo snel, globaal te zien hoe onze gezondheid ervoor staat. Is je aura zwak, dan ben je ook vatbaarder voor vermoeidheidsklachten en heb je een verminderde weerstand. De kleuren van aura's vertellen veel over emoties, talenten, je verleden, de psychische blokkades, conditie, karakter en eventuele vorige levens. Elke aura is uniek en wisselt van tijd tot tijd. Er zit ook verschil in de plaats waar de kleur zich bevindt. Daarvoor zijn er lichaamszones gemaakt. Het centrum, de basis, links en rechts.

Het centrum (uitstraling)

Op een aurafoto zijn dit de kleuren boven het hoofd. Het geeft de ervaringen van dit moment weer.
 • Violet: Staat hierin voor vertrouwen in mensen. Een helpende hand bieden aan mensen. Mensen voelen zich prettig bij deze persoon.
 • Blauw: Deze persoon is een rustpunt voor anderen. Communicatie is goed. Deze persoon is in staat om veel uit te praten.
 • Groen: Betekent uitstralen van betrouwbaarheid en vriendelijkheid, maar innerlijk kan deze persoon onzeker over zichzelf zijn.
 • Indigo: Geeft aan dat deze persoon een voorstellingsvermogen heeft en niet bevooroordeeld is.
 • Roze: Betekent een leven vol zorgzaamheid, tederheid, verlangen en liefde. Deze persoon moet ervoor oppassen zichzelf niet weg te cijferen.
 • Geelgroen: Geeft medeleven weer. Deze persoon heeft er plezier in anderen wat te leren.

Rechts (uitgaand)

De energie die je van hieruit uitstraalt, voelen mensen aan.
 • Roze: Geeft aan dat anderen veel liefde en zorgzaamheid bij deze persoon zien. Men komt dan ook gauw met problemen bij deze persoon, want die heeft overal een oplossing voor.
 • Rood: Wijst op prikkelbaarheid, verstopte talenten, impulsiviteit, liefde en onverwachte gedragsveranderingen. Dit alles uit een soort zelfverdediging.
 • Geelgroen: Geeft een zelfstandig karakter aan. Meelevendheid en idealisme. Deze persoon vindt het leuk anderen wat te leren, maar moet wel oppassen dat hij zich niet 'meer' gaat voelen dan zijn medemens.
 • Roodoranje: laat een sterk en creatief karakter zien. Ook sterke emoties die deze persoon moet leren beheersen.
 • Violet: Zegt dat deze persoon veel kennis en vertrouwen in anderen heeft en moet oppassen voor onbetrouwbare types.
 • Groen: Een karakter met innerlijke groei, een rustige persoonlijkheid en sympathie.

Links (inkomen)

De kleuren geven aan wat er met deze persoon staat te gebeuren. Hoe dichter de kleur bij het hoofd, hoe sneller de gebeurtenis zal plaatsvinden, te denken aan minuten tot hoogstens een paar maanden.
 • Violet: Dromen zullen uitkomen, mits je er aan gaat werken. Het opnemen van kennis zal toenemen. De verbeeldingskracht en meditatie groeit.
 • Blauw: Intuïtie en helderziendheid wordt sterker.
 • Rood: Een mooie toekomst in sneltreinvaart met veel energie en prestaties. Een toekomst om van te genieten.
 • Roodoranje: Deze persoon gaat anderen motiveren en zal een vorm van leiderschap krijgen.
 • Geelgroen: Meeleven naar anderen wordt sterker en genezende krachten nemen toe, waarmee deze persoon andere mensen kan gaan helpen.
 • Groen: De genezende en paranormale gaven die al in bezit zijn, worden sterker. Het mededogen groeit.
 • Indigo: Spiritualiteit en helderziendheid neemt toe. De balans om met alledaagse dingen om te gaan wordt teruggevonden.

De basis (emoties)

Deze kleuren gaan over creativiteit, sociale gevoelens en emoties, verbonden met seksualiteit. Want dit is de basis voor geluk en plezier, wat de voeding is voor gezondheid. Is de persoon in de basis in balans, dan staat deze positief in de liefde.
 • Geelgroen: Geeft de bereidheid weer om nieuwe dingen te leren op seksueel gebied. Creativiteit is een sterke eigenschap.
 • Roze: Wijst op zeer sterke sociale gevoelens en daarbij moeilijk 'nee' kunnen zeggen. Het is een zelfzorg om wat vaker je gevoelens te uiten, zonder om de kern heen te draaien.
 • Violet: Deze bezit heeft veel emoties en zal hierin een keuze moeten maken om ze te uiten. Er is, misschien onbewust, al gekozen voor spiritualiteit.
 • Roodoranje: Ijdelheid is aanwezig en de creativiteit zit nog niet aan de top. Deze persoon kan zijn gedachten goed onder woorden brengen.
 • Groen: Deze kleur in de basis geeft aan dat er sprake is van wantrouwen en verminderd zelfvertrouwen.
 • Lavendel: Voorop staat de spontaniteit waarop problemen opgelost worden. Een valkuil is dat deze persoon te luchtig met problemen van anderen omgaat.
© 2012 - 2024 Lotjetikt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat zijn aura's en wat betekenen ze?Wat zijn aura's en wat betekenen ze?Iedereen is wel bekend met het fenomeen "aura". Het zijn energievelden in verschillende kleuren die om een persoon heen…
Aura readings en aura healingAura readings en aura healingVia populaire televisieprogramma's komen we steeds vaker in aanraking met de paranormale wereld. Paranormaal genezen wor…
Aura in relatie tot ReikiEen aura is een energieveld waarmee elk mens en ieder levend wezen omgeven is. De aura is een trillend krachtveld waarin…
De kleuren van een aura, wat betekent het?De kleuren van een aura, wat betekent het?Bij het woord aura denken veel mensen aan een soort lichtkrans om zich heen. Een aura zou aangeven hoe jij je voelt en w…

Acro Yoga - een speelse en dynamische yoga stijlAcro yoga is steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. Het brengt elementen uit de yoga, acrobatiek en Thaise m…
Kristallen en edelstenenKristallen en edelstenenDe een vindt het totale onzin, de ander zegt dat het echt werkt. Kristallen en edelstenen. Wat doet het voor jou? Of heb…
Bronnen en referenties
 • Bijgevoegde informatie bij een gemaakte aurafoto.
Lotjetikt (4 artikelen)
Gepubliceerd: 17-10-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.