Numerologie Getallen & de Betekenis van jouw Geboortedatum

Numerologie Getallen & de Betekenis van jouw Geboortedatum Numerologie - Betekenis van je Geboortedatum. De numerologie behelst de symboliek en invloed van getallen. De numerologische betekenis van je geboortedatum is vooral die van je levenslot of lots-bestemming, hetgeen je inzicht kan geven in jouw levensweg, het lot en je levenslessen. Zoals wat je kunt leren om je verder te ontwikkelen. In dit artikel het Westerse numerologische getallensysteem voor een analyse van je geboortedatum; de berekening en de symboliek van de getallen 1 - 9, 11 en 22

Numerologie - Symboliek Getallen - Numerologische Betekenis Geboortedatum

Numerologische Symboliek Getallen. Numerologie is de studie van getallen en hun betekenis voor de mens en zijn levensloop. De numerologische analyse van je geboortedatum geeft vooral inzicht in je lot en lotsbestemming c.q. je levenslessen en verdere ontwikkeling en heeft raakvlakken met astrologische principes. Net als in de astrologie, gaat de numerologie er vanuit dat niets alleen maar toevallig is, en je geboortedatum invloed op je leven heeft. Er bestaan verschillende numerologische systemen. Meer hierover en over numerologie in het algemeen, kun je vinden in Numerologie - Getallen en Numerologische Betekenis van je Naam.

Numerologische Analyse Geboortedatum

Numerologie kan analyse inhouden van getallen:
 • op basis van je geboortedatum (lotsbestemming, leerproces en ontwikkeling)
 • op basis van je naam (zie numerologie - naamgetal)
 • op basis van je huisnummer (Feng Shui: invloed omgeving, artikel volgt binnenkort)

Numerologie Analyse Geboortedatum. In dit artikel wordt ingegaan op de numerologische analyse van je geboortedatum volgens het moderne Westerse systeem. Dit houdt in dat zowel de getallen 1 tot en met 9 als de getallen 11 en 22 geduid worden (hetgeen niet in alle numerologische systemen gedaan wordt, zie Numerologie).

Numerologie - Numerologische Betekenis Geboortedatum

Betekenis Numerologie. Net als bij de astrologie, zijn er mensen die sceptisch zijn over de numerologische benadering. Het is natuurlijk aan jou of je de numerologie ziet als serieuze analyse waar je wat aan kunt hebben of dat je jouw geboortegetal voor de leuk wilt weten of gewoon omdat je er benieuwd naar bent wat er bij jou uitkomt!

Voorbeeld Numerologisch Geboortegetal

Geboortedatum. Bij de geboortedata gaat het erom om alle getallen die je vindt, tot één cijfer te reduceren. Zo wordt bijvoorbeeld het getal 12: 1 + 2 = 3. Stel je geboortedatum is: 15 09 1980.
 • 15 wordt dan 1 + 5 = 6
 • 09 wordt dan 9
 • 1980 is 1 + 9 + 8 + 0 = 18 en wordt 9 (1+8)
 • De drie uitkomsten bij elkaar opgeteld wordt dus: 6 + 9 + 9 = 24 = 6
 • Het getal waarvan jij de betekenis of symboliek op moet zoeken is dus het getal 6
Let erop dat je het geboortejaar voluit moet nemen en zet er altijd 19 voor (dus niet -in dit geval- alleen 80).

De Getallen 11 en 22

 • Als er uit het totaal van jouw geboortedatum een uitkomst van het getal 11 of het getal 22 komt, moet je deze getallen niet bij elkaar optellen c.q. niet reduceren tot één cijfer, maar gewoon het getal zelf laten staan ! (dus niet 1 en 1 optellen tot 2, of 2 en 2 optellen tot 4).

Numerologische Analyse Lot en Levensles - Getallen Symboliek 1 tot en met 9, 11 en 22

Numerologische Analyse Lot Getal 1

Symboliek en Levensweg Getal 1. Probeer zo veel mogelijk te weten te komen over je eigen persoonlijkheid. Leer je zelf wezenlijk kennen en vooral ontwikkel jezelf op zowel geestelijk, lichamelijk en spiritueel gebied. Het gaat er vooral om je zelfvertrouwen te ontwikkelen en je wilskracht te vergroten. Hoewel je onafhankelijk kan overkomen naar buiten toe, ben je dit niet wezenlijk en ben je te afhankelijk van wat anderen van je vinden c.q. steun je op de ander om je zelfvertrouwen te versterken. Probeer zo veel mogelijk initiatieven te nemen, je remmingen te overwinnen, hard te werken en jezelf niet te overschatten, maar wezenlijk zelfstandig en sterk te worden van binnen (innerlijk) en niet alleen naar de buitenwereld toe.

Numerologische Analyse Lot Getal 2

Symboliek en Levensweg Getal 2. Overgave en nederigheid; het lijken wat zware termen, maar dit is de belangrijkste opdracht voor de ontwikkeling van de 2. Belangrijk is om anderen voor te laten gaan en zelf de tweede viool te spelen. Het gaat niet zozeer om roem, maar om anderen verder te helpen. Hoe meer jij je inleeft in anderen, hoe gelukkiger je zal worden.

Numerologische Analyse Lot Getal 3

Symboliek en Levensweg Getal 3. De levensles die voor de 3 nodig is, is er één die velen zullen benijden, namelijk: leer feesten! Weg met de verlegenheid, bescheidenheid, je introverte benadering en je angsten. Belangrijk voor jou is om naar buiten te treden. Laat jezelf zien aan anderen, wees openhartig, ontwikkel je creatieve talenten en je gevoel voor humor! Hierbij kunnen contacten met creatieve, artistieke en extraverte mensen helpen. Het gaat erom dat je zo vrolijk wordt, dat je anderen ook blij maakt. Het motto voor jou is: Mens, durf te leven!

Numerologische Analyse Lot Getal 4

Symboliek en Levensweg Getal 4. De nodige ontwikkeling die voor de 4 sterk naar voren komt, is heel hard werken, je wilskracht vergroten en jezelf de baas worden. Zelfdiscipline verkrijg je door actief, precies en geduldig te zijn en iets op te bouwen, stap voor stap en steen voor steen. Het andere deel van hetgeen je moet ontwikkelen is betrouwbaar zijn en je aan je plichten houden. Je bent als 4 nu eenmaal pas gelukkig als je heel hard werkt. Wanneer een 4 eenmaal baas is over zichzelf, voelt dit als een enorme vrijheid en bevrijding.

Numerologische Analyse Lot Getal 5

Symboliek en Levensweg Getal 5. De 5-en hebben als levensles om vrij te worden. Jezelf kunnen aanpassen aan veranderingen, nieuwe ideeën, nieuwe mensen, nieuwe plaatsen. Wat hierbij past is cursussen volgen en reizen om nieuwe en ongewone dingen te ervaren. Je zult veel leren van de mensen die je tegenkomt, vooral van diegenen die vooruitstrevend zijn. Belangrijk is om jezelf niet te veel beperkingen en verplichtingen op te leggen, maar actief te zijn en in beweging te blijven. De 5 moet leren wat vrijheid wezenlijk en werkelijk is.

Numerologische Analyse Lot Getal 6

Symboliek en Levensweg Getal 6. Dienstbaarheid is de levensles voor de 6. Je hebt behoefte aan innerlijke rust en tevredenheid en die zul je alleen vinden, als je je verantwoordelijkheden op je neemt. Je hebt (of had) soms de neiging om vooral voor jezelf te leven en het is belangrijk om dienstbaar te zijn aan anderen. Dus geef, zowel op spiritueel, geestelijk als materieel vlak. Breng een goede balans in geven en nemen. En bedenk dat wie goed doet, goed ontmoet!

Numerologische Analyse Lot Getal 7

Symboliek en Levensweg Getal 7. De les voor de 7 heeft te maken met wijs en wijsheid en wel door naar binnen te (durven) kijken. Misschien ben je bang om veel alleen te zijn, maar probeer deze angst te overwinnen. Het is tijd voor introspectie, bezinning en meditatie. En hiernaast ook voor studie en zeer goed en zorgvuldig nadenken. Belangrijk voor jou is om regelmatig een rustige omgeving op te zoeken, om meer in contact te komen met de spirituele kant in jezelf en in de wereld om je heen. Je zult een innerlijke kracht en een richtsnoer vinden door naar binnen te kijken.

Numerologische Analyse Lot Getal 8

Symboliek en Levensweg Getal 8. Een 8 heeft een grote kracht in zichzelf. Belangrijk is om hier bewust van te worden en deze te gebruiken om op het materiële vlak vooruit te komen. Ontdek dat er eigenlijk niet zon groot verschil is tussen de stoffelijke en spirituele wereld. Spirituele kracht kan worden omgezet in materieel succes. Je kunt leren organiseren, overzien en efficiënt te zijn. Jouw ontwikkeling zal wat meer de zakelijke kant op gaan. Hierbij is het zaak om te leren wat te doen met geld, macht en succes.

Numerologische Analyse Lot Getal 9

Symboliek en Levensweg Getal 9. De levensles voor de 9 is om wat onbaatzuchtiger te worden en je in te zetten voor anderen. De 9 leert te geven in de ruimste zin van het woord. Jezelf volledig wegcijferen voor anderen, je bevrijden van je vooroordelen, geen gezag uitoefenen, maar geduld, tact en tolerantie ontwikkelen. Het is geen gemakkelijke les en het zal soms lijken of alles van één kant moet komen. Het is echter wel een belangrijke levensles, die zijn vruchten af al werpen.

Numerologische Analyse Lot Getal 11

Symboliek en Levensweg Getal 11. De 11 en 22 worden door numerologen spirituele getallen genoemd. Jouw levensles is met een numerologische term: zelfverlichting. Het gaat om het vinden van de waarheid. Inzicht is overal te vinden, zoek het niet te ver van je bed. Inzicht kan zowel in rust en vrede als in verwarring en verbijstering ontstaan. Belangrijk is vooral om verder te ontdekken en ontwikkelen wat er achter de stoffelijke c.q. materiële wereld zit.

Numerologische Analyse Lot Getal 22

Symboliek en Levensweg Getal 22. Samen met de 11 is de 22 een spiritueel getal. De belangrijkste les voor de 22 is zelfbeheersing. Je hebt de krachten van alle vorige getallen tot je beschikking. Het is erg belangrijk om je gedachten, gevoelens en daden onder controle te krijgen, om meester te zijn over jezelf. En om vervolgens de macht en kracht die je hebt op spirituele wijze te gebruiken. De kracht en energie van jouw getal kun je ten goede en ten kwade aanwenden. De verleiding om je macht voor persoonlijk voordeel te misbruiken is sterk, maar zal uiteindelijk een doodlopende (levens)weg zijn.

Lees verder

© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is numerologie?Voor veel mensen zijn cijfers harde en noodzakelijke ingrediënten om iets duidelijk te krijgen. Cijfers zijn zeker noodz…
Wat is numerologie en wat kun je ermee?Wat is numerologie en wat kun je ermee?Je snapt het al waarschijnlijk, het gaat over nummers. Iedereen heeft al op de lagere school geleerd met getallen om te…
Soorten getallenIn de wiskunde zijn verschillende soort getallen bekend. Deze soorten getallen hebben allen hun eigen eigenschappen. Zo…
Getallen en hun betekenisGetallen en hun betekenisGetallen zijn sinds mensenheugenis van invloed geweest op ons dagelijks leven. Getallen zijn nodig voor waardebepalingen…
Meditatie, innerlijke rustMeditatie, innerlijke rustOm rust in je leven te hebben moet je onstpannen. Vaak weten we niet waar te beginnen want men heeft niet veel tijd meer…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: GDJ, Pixabay
 • Van der Velde, Psychologische Astrologie en Numerologie. Kosmos Cursus (eigen uitgave)
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 03-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.