Zin en onzin over "geesten" in huis

Verhalen over "geesten", of huizen waar het "spookt", zijn voor sommige mensen angstaanjagend, en voor andere mensen flauwekul. Of je gelooft dat er "iets" is na dit leven, is een persoonlijke aangelegenheid, maar er is een stelling die zegt dat het lichaam dood gaat, maar de "ziel" niet. En sommige zielen kunnen voor problemen zorgen.

Leven na de dood

Over leven na de dood, bestaan veel theorieën, die voor sommige mensen waar kunnen zijn, en voor andere mensen helemaal niet. Een theorie is, dat als iemand overlijdt, de ziel (de persoonlijkheid), blijft bestaan. Op het moment van overlijden, stijgt de ziel op uit het lichaam, om daarna naar het licht te gaan. Mensen met een "bijna dood ervaring" zien bijna allemaal een tunnel, met aan het eind een groot, fel licht. Er zijn echter ook zielen die niet naar het licht willen of kunnen, en die dan op aarde blijven "rondzwerven".

Rare verschijnselen in je huis

Het kan zijn dat de ziel van iemand die is overleden, zich in je huis bevindt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, het kan gaan om het huis, of de plek zelf, of het kan gaan om jou of één van je huisgenoten. Deze zielen worden ook wel geesten, of entiteiten genoemd. Er zijn mensen die ze kunnen zien, en vaak hebben ze een vage, menselijke vorm. Het kan zijn dat er één entiteit in je huis is, maar er zijn ook gevallen bekend, waar er meer dan twintig aanwezig waren. Wat de meeste mensen ervaren, is een gevoel van koude, als ze de entiteit voelen. Alsof er een raam openstaat, en er een koude windvlaag langs je heen gaat. De energie van een entiteit is voelbaar, en het hangt af van zijn energie, wat jij daarvan voelt. Er zijn zielen die heel boos zijn, die nog helemaal niet wilden "overgaan", of die om andere redenen nog teveel aan het "aardse" zijn gebonden. Kwade energie van een entiteit kan erg onaangenaam voelen, en kan hoofdpijn en buikpijn veroorzaken, bij degene die het voelt. Ook kun je het gevoel hebben niet alleen te zijn in huis, of het gevoel dat er iemand naar je "kijkt".

Waarom je bang kan zijn

Veel mensen zijn bang voor deze energieën, geesten, entiteiten of zielen. Dit komt voor een groot deel door horrorfilms op televisie, waar entiteiten in voorkomen. In deze films gebeuren vaak angstaanjagende dingen, vooral met de bewoners van dat huis. Er vliegen zomaar meubelstukken door de lucht, en mensen die slapen kunnen zomaar ineens gaan zweven. Deuren klappen open en dicht, en het ene schrikeffect is nog heftiger dan het andere. Het is dus niet gek dat veel mensen bang zijn voor entiteiten, omdat zo'n film vaak gewoon eng is. Het is goed om te weten dat dit soort dingen in het echt nooit gebeuren! Er bestaan verder veel "broodje aap" verhalen, waar je bang van zou kunnen worden. Een entiteit is een energie zonder fysiek lichaam. Een energie kan akelig aanvoelen, maar kan je verder niets doen. Het is wel logisch, als je een aanwezigheid voelt in je huis, en ineens gaat het licht uit, dat je schrikt. Toch is er altijd een praktische verklaring voor dit soort verschijnselen.

Wat je er aan kunt doen

Er zijn mensen die behalve de energie van een entiteit voelen, hem ook kunnen zien. In beide gevallen kun je de ziel vragen waarom hij er is. Als je er voor open staat, kun je duidelijk krijgen waarom hij of zij niet naar het licht is gegaan. Je kunt hem helpen door hem te zeggen dat hij naar het licht toe moet gaan, en hem vertellen dat het "goed is". Doe dit op een liefdevolle manier, dan heb je de meeste kans dat het werkt. Er zijn ook entiteiten die bij jou komen, om je iets te vertellen, of duidelijk te maken. Als je de boodschap hebt ontvangen, zullen ze zelf verdwijnen. Zo'n boodschap kun je ook in je droom krijgen, als je slaapt. Als het je niet zelf lukt, kun je de hulp inroepen van een medium, om je te helpen. Vaak komt een medium naar je huis, en zal de entiteiten naar het licht sturen. Het medium kan je vertellen waarom de aanwezigheid er was. Vaak kan dit ook door middel van foto's van je huis, op afstand, worden gedaan.
© 2014 - 2024 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het bestaan van geestenHet bestaan van geestenHelp het spookt in huis! Maar is dat daadwerkelijk zo? Wat zijn geesten of spoken? Geesten worden vaak gezien als de zie…
Hoe zit dat met geesten?Hoe zit dat nu eigenlijk met geesten, zijn ze echt of niet? Waarom gelooft de een er wel in en de ander niet?
Hoe verjaag je geesten en spoken?mijn kijk opHoe verjaag je geesten en spoken?Niet iedereen weet dat er geesten bestaan. Sommigen doen het af als bijgeloof. Rationele mensen lachen je uit als je zeg…

De gouden driehoekDe gouden driehoekDe gouden driehoek, de drie-eenheid amethist, bergkristal en rozenkwarts je ziet ze best vaak gecombineerd en hoewel d…
Lucide dromen: bepaal zelf waarover je droomtLucide dromen: bepaal zelf waarover je droomtIeder mens droomt tijdens de slaap. Niet iedereen kan zich zijn dromen herinneren en er zijn zelfs mensen die beweren da…
Tonny548 (65 artikelen)
Gepubliceerd: 04-02-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.