Intuïtie en liefde

Intuïtie en liefde Tijdens het vinden van de grote liefde in het leven, kan intuïtie een grote hulp zijn. Intuïtie kan een onmisbaar hulpmiddel zijn in de liefde. Twijfel je over een nieuwe liefde? Moet je een belangrijke beslissing maken? Of sta je voor een onmogelijke keuze in de liefde? Laat je onbewuste het werk doen ipv lang nadenken! Hoe gebruik je het onbewuste om een belangrijk besluit te nemen in de liefde?

Wat is het?

Wat is intuïtie? Intuïtie is een vermogen dat ieder mens bezit. In het kort is intuïtie een middel om informatie over:
  • Onszelf,
  • Anderen en over
  • Onze omgeving
te vergaren die anders niet toegankelijk zou zijn voor ons. Intuïtie werkt altijd. Intuïtie is je innerlijke stem, je innerlijke “zeker weten.”
Intuïtie brengt belangrijke informatie onder je aandacht te brengen zonder dat jij daar direct bewust van bent. Aandacht besteden aan intuïtie, bewuster worden van intuïtie, kan er voor zorgen dat we belangrijke informatie kunnen oppikken die (bijvoorbeeld) kunnen zijn binnen de liefde, maar ook bij het zoeken van een nieuwe partner.

Informatie

Ieder mens staat op elk moment van de dag bloot aan het verwerken van heel veel informatie. Te veel informatie zelfs. Hierdoor kunnen wij ons intuïtie niet bewust gebruiken. De juiste informatie van de interpretaties, afkomstig van onze intuïtie, verkrijgen we het best door zo min mogelijke:
  • Emotionele storingen en
  • Negatieve oordelen te bezitten.

Ontwikkelen

Over het ontstaan van intuïtie kunnen we geen invloed op uit oefenen, wel kunnen we intuïtie beter ontwikkelen door rust te nemen. Door ons meer bewust te worden wat ons intuïtie ons te vertellen heeft, kunnen we door:
Ons intuïtie beter ontwikkelen.

Zuiver

Intuïtie leren ontwikkelen is ook leren vertrouwen op de informatie die vanuit je innerlijk naar boven komt borrelen. Soms zijn er echter stoorzenders, die de informatie kunnen verstoren. De informatie is niet zuiver. Een voorwaarde is om je binnenste zuiver te maken en te houden. Hierdoor moet je bewust worden van je eigen stoorzenders zoals alle emotionele storingen en alle negatieve oordelen. Zuivere informatie van ons onbewuste verkrijgen we door bewust te zijn hoe jij in het leven wil staan. Heb je al deze emotionele storingen en oordeel over anderen nodig?

Eerste indrukken

Vrijwel niemand bevind zich in een situatie waarin je een besluit moet nemen dat gebaseerd is op intuïtie. Toch kan een klein stemmetje in je hoofd je waarschuwen dat er iets niet goed zit, of dat je gevoelens van twijfel voelt opkomen. Ook kan je innerlijke stem je een “aha!” effect geven: ondanks wat je ziet, hoort of proeft, vertelt je innerlijke stem je iets waardoor de puzzelstukjes onmiddellijk op z´n plaats vallen. Zeker tijdens een zoektocht naar een nieuwe liefdesrelatie en naar een nieuwe partner, kan je innerlijke stem, je intuïtie, bijzondere informatie verschaffen. Als je iemand ontmoet, vorm je in een oogwenk een oordeel over de ander, daar komt geen enkel bewuste denkproces bij. Eerste indrukken kunnen veel zeggen, maar laat je intuïtie ook spreken.

Belangrijk besluit

Soms moet er een belangrijk besluit genomen geworden in de liefde. Lang nadenken is wat de meeste van ons doen. Sommige maken berekeningen om ingewikkelde keuzes te kunnen maken. Maar soms is het juist wel goed om tijdens het maken van ingewikkelde keuzes in de liefde, je onbewuste het werk te laten doen. Laat je intuïtie spreken.
Hoe moet je dat doen? Als je een ingewikkelde keuze moet maken, vergaar je alle informatie over het onderwerp en vervolgens laat je het rusten. “Je slaap er een nachtje over.” Plotseling schiet er later een gedachte binnen, waarop het bekende “aha!” effect opkomt: je weet dat je het juiste besluit gaat nemen.

Nieuwe liefde

Deze techniek kan iedereen gebruiken bij het kiezen van een nieuwe liefde. Er kunnen momenten zijn dat we echt niet weten of onze nieuwe liefde de juiste is. Het kan zijn omdat we zulke nare ervaringen in het verleden hebben gehad, dat we twijfelen. Laat dan ook hier je onbewuste het werk doen: vergaar alle informatie die je kunt vinden die noodzakelijk zijn om te weten over je toekomstige nieuwe liefde, en vervolgens laat je het onderwerp rusten. Je gaat wat anders doen of je slaapt er een nachtje over. Vroeg of laat schiet er een gedachte bij je binnen: je weet dat je het juiste besluit gaat nemen.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
We zijn wat we geloven dat we zijnWe hebben altijd de keuze hoe we onszelf, anderen en de wereld om ons heen zien. We hebben de keuze of we van binnen vre…
Bach bloesemremedies voor besluiteloosheidBach bloesemremedies voor besluiteloosheidRegelmatig dienen we beslissingen te nemen in ons leven. Als men veel twijfelt over de te nemen beslissingen kunnen Bach…
Keuzestress, kiezen uit te veel mogelijkhedenKeuzestress, kiezen uit te veel mogelijkhedenOmgaan met keuzestress, hoe doe je dat? Welke rationele keuzes kunnen er gemaakt worden als je bedolven word door de vel…

Meer meditatie momentenMeer meditatie momentenWe mediteren steeds meer en dat heeft enerzijds te maken met invloeden van andere culturen en anderzijds met de rust die…
Wat zeggen je handen over je?Wat zeggen je handen over je?Natuurlijk weten we allemaal dat de man of vrouw met eelt op de handen met name met de handen werkt. Eelt is een bescher…
Bronnen en referenties
  • http://www.innerned.org/intuitie.html
  • http://www.plusonline.nl/mensenenmeningen/artikelen/artikel/627/durf-te-vertrouwen-op-je-intuitie
  • http://www.liefde.com/artikel.php?id=95
  • http://www.dekrachtderliefde.nl/Intuitieve-ontwikkeling.html
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 19-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.