Verander stress in succes

Verander stress in succes Iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met stress. Dit kan komen van je baan, maar ook van thuis of door je studie. Het is belangrijk om goed met stress om te kunnen gaan, dat weet iedereen. Alleen ik wil je een stapje verder laten gaan. Met deze aanwijzingen kun je stress omzetten in succes.

Elke dag is een nieuw leven

Onthoudt en accepteer dat elke dag verschil kan maken in je leven. Elke dag biedt kansen tot een nieuw leven. Begin elke dag met dit gegeven, een beter leven start vandaag. Stress is van gisteren, succes is de toekomst.

Wees eerlijk naar jezelf

Durf eerlijk te zijn over wat je wilt bereiken in je leven. Wat zijn je doelen, wat is je passie, je diepste wens. Niks is te gek, jij bepaalt de maat. Het is belangrijk dat je helder hebt wat je precies wilt bereiken, zodat je actief bezig kan zijn met je doelen en wensen na te streven.

Het verleden was ook niet gepland

Dus probeer ook niet de toekomst volledig te plannen. Het is goed om doelen te hebben, dingen die je kunt nastreven, maar plannen doe je voor vandaag. Wanneer je alles over een groter tijdsbestek verdeelt dan is vandaag van inferieur belang. Zoals gezegd, een nieuw leven kan vandaag beginnen.

Wees positief

Het lijkt een open deur, maar dit is hartstikke belangrijk. Blijf positief over jezelf en je doelen. Hiermee is succes niet gegarandeerd, maar in ieder geval niet afgeschreven. Als jij weet dat je iets kán bereiken, en je het wilt bereiken, laat je dan niet beïnvloeden door negatieve gedachten. Leven begint niet met opgeven!

Focus

Als je je doel helder hebt is het van essentieel belang dat je gefocust blijft. Jij hebt een doel, jij hebt een wens, jij hebt de controle. Jij leeft jouw leven, niemand anders. Wanneer je je focust op deze principes is het makkelijker om stress van je af te laten glijden en verder te gaan met wat je wilt bereiken. Stress kan een goede motivator zijn om snel werk te leveren, maar levert amper voldoening op.

Leef

Met een positieve instelling is het onvermijdelijk dat je het leven moet gaan omarmen. Zie het leven niet als een opstapeling van negatieve ervaringen, maar zie het leven als een springplank naar de toekomst. Leef vandaag, omarm de kansen van morgen.

Leef de dag, sluit de dag

Een dag begint als je wakker wordt, en een dag eindigt als je gaat slapen. Laat de dag achter als je gaat slapen en focus je niet op wat je morgen voor verplichtingen hebt of wat je morgen moet doen. Leef de dag als hij komt, niet als hij al geweest is of nog moet komen!

Jij maakt succes

Jij bepaalt jouw succes, niemand anders. Wacht dus ook niet tot anderen jouw prestaties erkennen en benoemen, maar doe dit zelf. Dit betekent niet dat je moet opscheppen over wat je allemaal bereikt hebt, maar dit betekent dat je het naar jezelf moet erkennen wat je kunt en al bereikt hebt. Als je dit onthoudt komen je doelen dichterbij, omdat je weet wat je al kan.

Leef je droom

Sommigen noemen het naïef, maar geloof dat je meeste dromen uitkomen. Hierdoor blijf je gefocust en blijft je passie behouden. Visualiseer je wensen en je doelen, en bedenk hoe je het wilt bereiken. Als je dat eenmaal weet moet je vasthouden en je niet laten tegenhouden door anderen.

Werk

Geen werk is beter dan half werk. Geef de volledige honderd procent voor alles wat je doet, anders kun je het beter niet doen. Wanneer je gewend raakt om alles te geven wordt het makkelijker te strijden voor je doelen, maar ook om ze daadwerkelijk te bereiken.
© 2012 - 2024 Infokoning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Werk omgaan met tegenslagWerk omgaan met tegenslagHoe ga jij om met de tegenslag op het werk? Zie jij de tegenslag als een leermoment? Raak je van de tegenslag in de stre…
Effectief omgaan met stressEffectief omgaan met stressIedereen heeft er wel eens last van, stress. Langdurig of juist kort, de ene situatie erger dan de andere, maar stress s…
Stres, stress, stress en nog eens stress!STres. Iedereen heeft er mee te maken. Wat zijn de oorzaken van stress en hoe kun je de draagkracht (dat wat je aankunt)…
De uitwerkingen van stressDe uitwerkingen van stressStress komt door druk en/of spanning wat vanuit je omgeving komt. Door stress kan je slapeloze nachten hebben, en zit je…

Yoga bij verkoudheidYoga bij verkoudheidIedereen is weleens verkouden of op zijn minst weleens verkouden geweest. Iedereen weet dan ook dat een verkoudheid erg…
Hoe meditatie de psyche kan versterkenHoe meditatie de psyche kan versterkenAls je in staat bent het ‘zweverige’ van mediteren los te laten, ben je mogelijk ook in staat te bekijken in hoeverre me…
Bronnen en referenties
  • http://www.wikihow.com/Turn-Stress-Into-Success
Infokoning (40 artikelen)
Gepubliceerd: 11-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.