Multiple Sclerose, alternatief genezen

Multiple Sclerose, alternatief genezen Multiple Sclerose is een ziekte waarbij ontsteking van de witte stof in de hersenen, ruggemerg of oogzenuwen plaatsvindt. De witte stof bevindt zich in de uitlopers van de zenuwen. Doordat deze niet goed functioneert is er minder informatieoverdracht tussen zenuwcellen. Voor de oogzenuw leidt dit tot verminderd gezichtsveld. Voor de hersenen kan er sprake zijn van verminderd geheugen. Voor het ruggemerg is er sprake van verminderde coördinatie, krachtsverlies, onwillekeurige spiercontracties, blaasproblemen, potentiestoornissen en vermoeidheid. Binnen de reguliere geneeskunde wordt aangenomen dat MS niet te genezen is. Sommige alternatieve geneeskundigen stellen dat genezing in sommige gevallen toch mogelijk is. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Regulier versus alternatief

MS geldt in de reguliere geneeskunde als ongeneeslijke ziekte. De reguliere geneeskunde baseert zich op wetenschappelijk onderzoek. In de kruidengeneeskunde geldt dat in de tweede helft van het leven de ziekte meestal ongeneeslijk is, maar de verschijnselen wel terug gedrongen en geminimaliseerd kunnen worden. Volgens de alternatieve geneeskunde is eten heel belangrijk. Dit wordt door wetenschappelijk onderzoek niet ondersteund. In de reguliere geneeskunde verslechtert het beeld van de MS-patiënt naarmate hij ouder wordt. In de alternatieve geneeskunde wordt gesteld dat het proces omgekeerd van verslechteren kan worden omgezet in verbetering of genezing.

Oligodendrocyten zijn de cellen die myeline produceren. De macrofagen, op deze microscopie-foto bruin gekleurd, beschadigen het myeline.  / Bron: Marvin 101, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Oligodendrocyten zijn de cellen die myeline produceren. De macrofagen, op deze microscopie-foto bruin gekleurd, beschadigen het myeline. / Bron: Marvin 101, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Zonlicht en voeding

De uitlopers van de zenuwcellen bevatten de stof myeline of witte stof wat niet goed functioneert. Deze stof wordt in de jeugdjaren opgebouwd. Er is vitamine D voor nodig om het calcium goed op te nemen. Als de huid van mensen in aanraking komt met zonlicht, dan wordt er vitamine D aangemaakt. Over het algemeen komt er rond de evenaar geen MS voor en naarmate je naar het noorden gaat steeds meer MS. Vitamine D uit zonlicht heeft te maken met het ontstaan van MS. Noorwegen is een uitzondering. In Noorwegen hebben mensen veel minder last van MS dan in Schotland. Dat komt omdat in Schotland veel haver wordt gegeten welke fosfor bezit. Fosfor bindt zich aan calcium waardoor dit mineraal niet wordt opgenomen in het lichaam. Op deze manier heeft de oorzaak van MS te maken met zonlicht en voeding.

Ontbijten met muesli

Er zijn meerdere soorten ontbijt mogelijk. Bij elk ontbijt voegt met koud geperste oliën zoals lijnzaadolie erdoor waarmee niet gebakken kan worden. Deze olie kan worden toegevoegd aan rauwkost en muesli. Een muesli kan zelf gemaakt worden door er zaden en granen aan toe te voegen. Voor de MS-patiënt is het erg goed om de zaden en granen te laten ontkiemen. Zonnebloemzaadjes, pompoenzaadjes, volle graankorrels kunnen allemaal ontkiemd worden. Dat duurt 3 dagen. Je legt de zaadjes in lauw water en spoelt het elke dag waarna je ze in vers water zet. In ontkiemde tarwe, rogge, haver en gerst zitten geen gluten meer waardoor de muesli of pap niet kleverig meer wordt.

Mueslivariaties

Muesli kun je eten met kwark of biogarde. Muesli mag niet met suiker worden gezoet, enkel met gedroogde vruchten. Voorbeelden van zaden en noten die men kan mengen door een muesli zijn: walnoten, sesamzaad, amandelen, hazelnoten en pecannoten. Een muesli wordt altijd voorzien van zure vruchten zoals appel, kiwi, sinaasappel, aardbeien en bramen.

Lunch met rauwkost

Mensen kunnen genezen van MS doordat ze wortelen en knollen eten als ontbijt. Twee of drie van de volgende groenten moeten elke dag op het menu staan, het liefst rauw:Worteltjes, rode biet, selderijknol, koolraap, radijs, rammenas, venkelknol, ui, pastinaak en schorseneer. Daarnaast moeten de wortelgewassen altijd gecombineerd worden met groente die bestaat uit groene bladen zoals brandnetel, paardenbloemblad, weegbree, hondsdraf, ereprijs, smeerwortel, melkdistel, klaverblad, waterkers, muur en melde. De salade kan met olie worden besprenkeld, de koud geperste lijnzaadolie, saffloerolie of zonnebloemolie zijn daar goed voor. Overigens is de zonnebloemolie uit de supermarkten weer niet goed aangezien deze van hun waardevolle vetten zijn ontdaan. Hiervoor moet u naar de biologische winkel en het afwisselen met zonnebloempitten. Naast een rauwkostmaaltijd kun je prima een schaaltje biogarde eten.

Licht diner

De avondmaaltijd kan men grotendeels zelf invullen maar het is belangrijk deze licht te houden. Een groentensoep met biologisch brood met zonnebloempasta is genoeg. Wat aardappelen met een groente en een omelet is ook prima. Ook is het belangrijk om ´s avonds geen zure vruchten te eten. Vruchten en groente hebben een ander soort maagzuur nodig om goed te verteren. Het eerste wat je eet is bepalend voor hoe het maagzuur zich vormt. Wanneer je eerst groente eet en direct erna vruchten dan worden de vruchten minder goed verteerd.

Lunch en ontbijt

Naar eigen smaak en inzicht kunnen de maaltijden voor het ontbijt en lunch omgedraaid worden. Je kunt de dag beginnen met rauwkost. Maak de rauwkost altijd vlak voor het opeten klaar omdat anders de voedingskracht verloren gaat door het te lang laten staan. Naast calcium zijn de mineralen koper en magnesium belangrijk voor de MS-patiënt. Voor dit doel is het goed om thee te drinken van de bloemen van rode klaver waar koper in zit en kamillebloemen waar magnesium in zit. Calcium zit in allerlei melkproducten zoals kaas. Voor de spieren is het goed brandnetelthee te drinken. Je kunt deze thee zelf bereiden. Thee kan prima gezoet worden met honing. Voeg de honing er pas toe als de thee bijna op drinktemperatuur is. Dan gaat de geneeskracht van honing niet verloren.

Vetten zijn belangrijk

Voor de MS-patiënt is het belangrijk om de goede vetten te eten. Dat kan door de genoemde oliën maar ook andere oliën die in de biologische winkels liggen zoals olijfolie, sesamolie, amandelolie, mosterdolie en walnotenolie. Al deze oliën bevatten veel natuurlijke linolzuur, wat veel gezonder is dan de kunstmatige linolzuur die margarinefabrikant Unilever mensen pleegt aan te smeren. Het is belangrijk om roomboter te eten.

Steen

Alternatieve therapeuten bevelen ook aan om stenen te dragen als extra aanvulling op het genezingsproces. Voor elke ziekte zijn weer andere stenen. De malachiet, rhodoniet en rhodochrosiet zijn mooie stenen die als halsketting gedragen kunnen worden. Het is raadzaam om een fytotherapeut in de arm te nemen als u meer geïnformeerd wilt worden over genezen van MS.

Lees verder

© 2012 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ziekte: Multiple ScleroseZiekte: Multiple ScleroseEr zijn zo'n 16.000 mensen in Nederland die Multiple Sclerose hebben. Het is een ziekte die de zenuwen in je lichaam aan…
Multiple Sclerose en HomeopathieMultiple Sclerose en HomeopathieMultiple sclerose is een aandoening waarbij het centrale zenuwstelsel wordt aangetast. Naast de reguliere behandelingen…
Epstein-Barr geen onschuldig virusEpstein-Barr geen onschuldig virusHet Epstein-Barr virus is wereldwijd een veel voorkomend herpesvirus. Ongeveer 80-90% van de wereldbevolking is drager v…
Multiple Sclerose: oorzaken, symptomen en behandelingMultiple Sclerose(MS) is een aandoening van het centraal zenuwstelsel. Wereldwijd lijden hier naar schatting zo'n 1,2mil…

Parasieten: oogworm (loa loa)Parasieten: oogworm (loa loa)De oogworm (loa loa) is een parasiet welke door een vliegenbeet op de mens wordt overgebracht, waardoor de oogwormziekte…
Beenamputatie: oorzaak en gevolgenBeenamputatie: oorzaak en gevolgenEen beenamputatie is een ingrijpende ingreep waarbij een deel van het been of het hele been wordt verwijderd. Dit kan do…
Bronnen en referenties
  • Boek: Mellie Uydert Genees u zelf
  • Boek: Jannes van Everdingen, de beste behandeling bij 56 ernstige ziekten
  • Foto malachiet: http://www.gea-geologie-westbrabant.nl
  • Foto paardenbloemblad: tom008
  • Afbeelding en foto macrofagen: wikimedia commons
  • Afbeelding bron 1: Marvin 101, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Reactie

Inge van den Broek, 01-01-2014
Hoi ik ben Inge en ik ben 46jaar en ik heb m.s vanaf mijn 17 jaar, en ik heb al bijna alles al geprobeerd op het gebied van alternatieve genees wijze. Ik wil en ik zal weer lopen al moet ik ijzer met mijn handen breken maar ik zou heel graag nog tips of informatie krijgen over de wijze hoe ik deze mijlpaal weer kan bereiken. Ik woon nog altijd zelfstandig maar zonder verpleeghulp zou ik er niet komen, maar die gebruiken van allerlei " martel werktuigen ", en waar ik vaak gekneusd uit kom, dus alle hulp is welkom om mij weer terug te laten lopen. Een ding is wat bij mij nooit op gaat dat is mijn positiviteit, en ik kan iedereen adviseren om alles positief te blijven zien, dan gaat alles veel beter. Inge van den Broek Reactie infoteur, 04-01-2014
Hoi Inge,
Dit artikel gaat er over hoe je MS met behulp van voeding minder snel kunt laten verergeren, en misschien kun je het ziekteproces wel omdraaien en genezen. De tips in het artikel zou je kunnen toepassen; sommige zijn vrij simpel bijvoorbeeld roomboter gebruiken in plaats van margarine. Ook zou je kokosolie op je brood kunnen smeren; dat helpt vaak goed bij degeneratieve hersenziekten. Kokosolie is eigenlijk het enige gezonde vet om in te bakken. Verder is uit de fytotherapie het middel acacia catechu bekend. Zie ook: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/119736-de-geneeskracht-van-acacia-catechu.html
Ook glidkruid is een fytotherapeutisch middel bij MS: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/119736-de-geneeskracht-van-acacia-catechu.html
Het is aan te raden om een fytotherapeut in de arm te nemen als je MS met behulp van voeding en geneesplanten wilt genezen.

Tom008 (1.183 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.