nieuws uitgelicht

Super vaccin griep: levenslange bescherming (poedervaccin)

Super vaccin griep: levenslange bescherming (poedervaccin) Super vaccin, wat is dat? Een super vaccin tegen de griep komt eraan. Geweldig en het lijkt nu ontdekt aldus onderzoeksleider John Oxford. Iedereen kent de Mexicaanse griep die ons bedreigde en de jaarlijkse griep. Met het supervaccin is het een kwestie van een keer een griepprik halen en u bent uw hele leven tegen die griep beschermd. Niemand wil griep en iedereen wil een levenslange bescherming. Wereldwijd sterven jaarlijks 500.000 mensen aan de griep. Er is ook een zeer langdurig werkend poedervaccin in de maak.

Een super vaccin tegen de griep

Talloze mensen worden jaarlijks besmet met de griep en deze besmetting kan ernstige gevolgen hebben. Vooral bij mensen met een verminderde weerstand en diabetici. We kennen allemaal wel de jaarlijkse griep en in de meeste gevallen worden we daar ziek van, maar na wat gesnotter en hoofdpijn gaat dat meestal weer snel over. Er kunnen complicaties optreden en dat vooral bij mensen met een verminderde weerstand en mensen die wat ouder zijn. Niet voor niets halen ook dit jaar weer veel mensen de griepprik bij de huisarts. En dat doen we dan elk jaar, omdat een virus kan muteren, veranderen en omdat er vele soorten van griep bestaan, is een jaarlijkse injectie vereist en een herhaling bij een griep die u al in een eerder jaar gehad hebt.

Wat is een supervaccin tegen de griep?

Een super vaccin tegen de griep betekent dat we tegen alle soorten griep en virusstammen die de griep veroorzaken beschermd zouden zijn, ook als het virus verandert. Geen terugkeer meer van de gevreesde Mexicaanse griep, geen terugkeer van de Spaanse griep die zoveel doden veroorzaakte. Het betekent een keer een injectie halen. Het betekent een geweldige kostenbesparing voor de gezondheidszorg en een ultieme vondst voor de mensheid en wetenschap. Het betekent dat ontelbare levens op de wereld worden gered. Het betekent dat u levenslang immuun bent.

Professor John Oxford vertelt hoe het vaccin werkt

Professor John Oxford is in Groot Brittannië de leidende expert met betrekking tot de griep en het onderzoek om een sluitend vaccin te maken. Hij geeft nog eens aan hoe moeilijk het is om de sleutel te vinden om de griep effectief aan te pakken. Eenmaal ingeënt met een normaal griepvaccin, bouwt u wel wat weerstand op tegen de betreffende griep, maar omdat virussen voortdurend kunnen veranderen, kunt u door een variant van een virus toch weer ziek worden. Het is dus de kunst om een middel te vinden waarbij uw lichaam de delen van een virus aanvalt die niet veranderen, het N en MP eiwit in het virus. Als dat lukt hebt u wel bescherming en in ieder geval een veel beter bescherming dan zonder een aangepast vaccin te nemen. Dit lijkt nu gelukt. Het vaccin is pas op 100 mensen uitgeprobeerd maar dit is met uitstekende resultaten gelukt en daarom veel belovend. Als het vaccin verder wordt goedgekeurd, zal het ook grootschalig toegediend kunnen worden.

Poedervaccin werkt 20 jaar

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen RUG beschikken over een poedervaccin dat 20 jaar bescherming biedt tegen influenza. U neemt het poedervaccin straks in met een inhaler.

Spaanse griep, een verschrikkelijke pandemie

Een zeer afschrikwekkend voorbeeld van hoe verwoestend een griep kan zijn is de Spaanse griep uit 1918. De schattingen lopen uiteen, maar men denkt dat 20 miljoen of misschien wel 100 miljoen mensen stierven als gevolg van deze pandemie. In 2011 werden we geconfronteerd met de Mexicaanse griep die zeer werd gevreesd, in 2020 door corona. Ze maakten gelukkig minder slachtoffers. Maar ook de Mexicaanse griep maakte in delen van de wereld veel slachtoffers. Met het supervaccin van professor John Oxford zouden dit soort calamiteiten voortaan tot het verleden behoren. Nu maar hopen dat hij ook gelijk krijgt en dat we snel zullen beschikken over het poedervaccin uit Groningen. Hoe eerder, hoe beter.
© 2013 - 2024 Welke-ziekte, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Griepprik 2020 - 2021: vergoeding en samenstellingGriepprik 2020 - 2021: vergoeding en samenstellingOok in het griepseizoen 2020-2021 zal de griepprik veelvuldig door de huisarts worden toegediend en misschien is er dan…
Details rond vaccinatie van kinderen tegen Mexicaanse griepDetails rond vaccinatie van kinderen tegen Mexicaanse griepInmiddels is bekend geworden, dat ook kinderen in aanmerking komen voor vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), de M…
Over griep, de griepprik en verschil verkoudheid/griepOver griep, de griepprik en verschil verkoudheid/griepHet griepseizoen begint binnenkort en de griepprik wordt weer gegeven. Mensen die in een risicogroep vallen krijgen een…
Wat is het verschil tussen Mexicaanse griep en gewone griep?Mensen zijn enorm bang voor het krijgen van de Mexicaanse griep maar is het eigenlijk erger wanneer je deze griep krijgt…

Sclerodermie: oorzaken, symptomen, behandeling en prognoseSclerodermie: oorzaken, symptomen, behandeling en prognoseSclerodermie komt niet vaak voor, het is een aandoening waarbij het bindweefsel betrokken is. Het weefsel raakt ontstoke…
Wat is acuut reuma?Acuut reuma is een vorm van reuma, wat ontstaat na een infectie met een bacterie. Bij deze vorm van reuma is er steeds e…
Bronnen en referenties
  • Sunday express
Welke-ziekte (10 artikelen)
Laatste update: 29-11-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.