Wat te doen bij een nikkel allergie?

Wat te doen bij een nikkel allergie? Terwijl velen van ons hebben gehoord van een huisstofmijtallergie, een honden of kattenallergie, een pinda allergie, gluten allergie enz., kennen we waarschijnlijk weinig mensen die leiden aan een nikkel allergie. Terwijl het toch zo is dat het aantal mensen wat hier last van heeft in aantal toeneemt, voor een deel is dit te verklaren door de toenemende populariteit van body piercing waarin nikkel als grondstof, een belangrijke plaats in neemt.

Toename

Volgens experts is het aantal mensen wat last heeft van een nikkel allergie met 40 % toegenomen gedurende de laatste 10 jaren, met name door de toename van het aantal piercings. Een nikkel allergie kan zich openbaren bij mensen van alle leeftijden en bij zowel mannen als vrouwen. Terwijl sommigen last hebben van een acute reactie, zal het bij de meeste zo zijn dat de allergie zich voordoet door een langdurige blootstelling aan het metaal. Indien u een nikkel allergie heeft en u houdt van piercings, dan zou u het gebruik van andere metalen zoals roestvrij staal, goud of zilver kunnen overwegen.

Nikkelhoudende producten

Andere mensen die last kunnen hebben van een nikkel allergie zijn zij die werken met diverse chemicaliën of machines waarin nikkel is verwerkt, zoals haardrogers, ziekenhuis apparatuur, of zij die werken met chemische schoonmaakmiddelen. Het probleem is dat nikkel in veel producten is verwerkt als toevoeging aan andere metalen. Daarom kan het zo zijn dat nikkel een onderdeel is van zaken die we in het dagelijks leven gebruiken zoals bijvoorbeeld: brillen, horloges, of ritssluitingen, waarin ook vaak nikkel is verwerkt. Voor mensen met een nikkel allergie is dit een probleem.

Andere zaken welke een percentage nikkel hebben zijn pennen, scheerapparaten, knoppen op keuken of badkamer kastjes, aanstekers, toasters, naalden enz. Indien u last heeft van een hardnekkige nikkel allergie, dan kunt u een test kit aanschaffen waarmee u vast kunt stellen of producten welke u dagelijks gebruikt nikkel bevatten. Ondanks het feit dat het praktisch gezien onmogelijk is om alle contact met nikkelhoudende producten te voorkomen, kunt u daarmee uitzoeken welke zaken u kunt vermijden.

Voeding

Zoals het verstandig kan zijn om producten welke nikkel bevatten niet aan te raken, is het ook verstandig om kritisch te kijken naar het consumptie patroon. In het algemeen is het zo dat als iemand een serieuze vorm van nikkel allergie heeft, hij of zij het beste een dieet kan volgen waarin voeding met een hoge concentratie nikkel kan worden vermeden. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld:

Bonen, Boekweit, Chocolade, Gedroogd Fruit, Vijgen, Sla, Zoethout, Lijnzaad, Gierst, Meergranen Brood, Noten, Haver, Uien, Erwten, Anannas, Pruimen, Frambozen, Zalm, Spinazie, Thee, Tomaten, en meer.

In het algemeen zal een persoon die last heeft van een nikkel allergie huiduitslag en irritaties aan de huid ondervinden. Dit dermatologisch effect kan verergerd worden door vocht en zoetigheid. Helaas is er op het moment geen manier om iemand die last heeft van deze allergie te helpen met pillen, injecties of andere vormen van behandeling. Daarom is de beste remedie om contact met nikkel te voorkom. Als er zich huiduitslag ontwikkeld vanwege een nikkel allergie wil een cortizonen zalf soms helpen.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Soorten piercingsSoorten piercingsAl sinds de oudheid worden er door mensen piercings gedragen. Het aantal personen dat tegenwoordig een piercing laat zet…
Nikkelallergie: Weetjes en tipsHeel wat mensen hebben, misschien wel buiten hun weten om, een nikkelallergie. Dit is op zich niets ernstigs, maar men m…
Piercing (to pierce)Piercing (to pierce)Een piercing is gaatje dat in de huid wordt gemaakt en komt van het Engelse woord ‘to pierce’ dat doordrukken betekend.…

Neurofeedback ADHDNeurofeedback ADHDADHD kan een enorm beperkende stoornis zijn voor een individu. Vaak wordt op zo'n moment allerlei medicatie, coaching en…
Oorontsteking bij volwassenenOorontsteking bij volwassenenOndanks het feit dat oorontsteking bij kinderen meer voorkomt dan bij volwassenen, is het voor volwassenen belangrijk om…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 01-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.