Oil pulling - ontgiftingskuur op een natuurlijke manier

Oil pulling - ontgiftingskuur op een natuurlijke manier Oil pulling? Nog nooit van gehoord zullen de meeste mensen wel denken. Omdat het nog niet zo bekend is zal ik een kort artikel over dit onderwerp schrijven en uitleggen wat het nu precies is.

Oorsprong

Oil pulling is een eeuwenoude methode om je lichaam te ontdoen van gifstoffen op een simpele en natuurlijke manier.
Deze manier van ontgiften is door de jaren heen in vergetelheid geraakt. Dr. Fedor Karach een (oncoloog uit Rusland) heeft de ontgiftingskuur weer in de belangstelling gebracht nadat hij door de kuur was genezen van een chronische bloedziekte. Oil pulling vind zijn oorsprong in India, waar mensen deze goedkope manier van ontgiften al jaren toepassen voor verschillende aandoeningen en kwalen. Dr. Fedor Karach beweert dat oil pulling baat heeft bij een heleboel ernstige maar ook minder ernstige kwalen.

Wat is oil pulling precies?

Zoals ik al zei is oil pulling een goedkope, simpele en natuurlijke manier om je lichaam te ontdoen van gifstoffen. Elke dag slaat je lichaam gifstoffen op in o.a. de nieren en de darmen. We leven tegenwoordig in een erg vervuild milieu denk daarbij aan uitlaatgassen van auto`s bijvoorbeeld. Roken en slechte voeding zorgen ook voor veel gifstoffen in het lichaam. Om je lichaam een handje te helpen bestaan er veel manieren van ontgiften en oil pulling is daar een van.

Het is heel simpel. Je neemt gewoon 1 eetlepel koudgeperste olie in je mond en spoelt daarmee gedurende 15 tot 20 min je mond. Het is niet de bedoeling om als een bezetene je mond te spoelen. De beste manier is om de olie langzaam tussen tanden en kiezen te duwen en zuigen. Het duwen en zuigen kan je afwisselen door kauwbewegingen te maken. Gorgel niet met de olie, want dan krijg je de neiging om het in te slikken. Je zal je wel afvragen: Hoe zorgt deze simpele methode voor het ontgiften van mijn lichaam?

Door met de olie je mond te spoelen activeer je de stofwisseling (metabolisme). De activering van de stofwisseling zorgt er dus voor dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je mond in je speeksel terecht komen. Als je de olie na 20 min uitspuugt hoort deze wit te zijn en zit het vol met bacteriën. Als de olie niet wit is heb je niet lang of goed genoeg gespoeld. Een andere reden voor niet witte olie is dat je niet genoeg water drinkt en dus uitgedroogd bent. Als je de olie uitspuugt in de wasbak zorg er dan voor dat je de wasbak naspoelt met gekookt water. Er zitten zoveel bacteriën in dat je het eigenlijk beter kunt uitspugen in de w.c. dat is ook de reden waarom je het niet moet inslikken.

Zorg ervoor dat je eerst je tanden poetst en flost voordat je begint met oil pulling. Houd je hoofd een klein stukje na achteren zodat ook de achterkant van de mond bereikt wordt.

Functies van de stofwisseling

 • Het vrijmaken van energie uit opgenomen stoffen
 • Het gebruik van bouwstoffen en energie als bron voor alle biologische processen
 • Het verwerken van afvalstoffen
 • De aanmaak en het gebruik reserves

Wat is koudgeperste olie?

Zonnebloemolie bijvoorbeeld wordt geperst uit pitten van de zonnebloem. Door druk en wrijving komt de olie uit de zonnebloempitten vrij. Hoe meer warmte er vrijkomt bij de persing hoe meer voedingsstoffen er in de olie verloren gaan. Koudgeperste olie is dus niet verhit en bevat nog alle goede voedingsstoffen. Zonnebloemolie en sesamolie worden het meest gebruikt, maar er zijn ook andere soorten olie die je kan gebruiken. Zorg er wel voor dat de olie die je koopt koudgeperst is.

Resultaten van oil pulling

Als oil pulling lang wordt volgehouden boek je de beste resultaten. De ene persoon reageert er nou eenmaal sneller op dan de ander. Acute kwalen kunnen binnen een week of 14 dagen verdwijnen, maar bij chronische kwalen kan het zo zijn dat je maanden of zelfs een jaar nodig hebt. Het kan zijn dat je je niet lekker begint te voelen, maar ga dan gewoon door en stop niet met oil pulling. Het betekent dat je lichaam dan bezig is met ontgiften. De eerste resultaten die je ziet zijn het witter worden van de tanden en loszittende tanden gaan weer vastzitten. Er verdwijnen ook ontstekingen in de mond en stopt het bloeden van het tandvlees. De darmen gaan beter functioneren en het bloed gaat beter stromen en je krijgt meer energie.

Welke olie?

Welke olie je het beste kan gebruiken is voor iedereen anders. De ene zweert bij olijfolie en de ander gebruikt liever sesamolie of zonnebloemolie. Er zijn mensen die experimenteren met alle soorten olie om te kijken wat voor hen het beste is. Zorg er gewoon voor dat de olie die je gebruikt koudgeperst is en het liefst biologisch geteeld.

Voor de beginners

 • Koop een fles koudgeperste zonnebloem, olijf of sesamolie.
 • Probeer het altijd op een lege maag te doen, bijvoorbeeld ´s ochtends. Als dit niet lukt is dat niet erg, want dan doe je het gewoon op een ander tijdstip. De reden om het te doen op een lege maag is dat je dan minder de neiging hebt om over te geven.
 • Neem 1 eetlepel olie in de mond.
 • Begin langzaam met duwen, zuigen en kauwbewegingen.
 • Probeer om de olie niet in te slikken. De olie zit namelijk vol met bacteriën.
 • Doe dit 15 tot 20 minuten.
 • Spuug de olie uit in het toilet en niet in de wasbak omdat ze wemelt van de bacteriën.
 • De uitgespuugde olie hoort wit te zijn.
 • Spoel daarna je mond met water en poets je tanden en tong nogmaals.
 • Drink daarna 2 glazen water.
 • Oil pulling mag je 3 x per dag doen.
© 2008 - 2024 Robin65, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Detox en ontgiften: oil pullingDetox en ontgiften: oil pullingDetox en ontgiften is hot! Je kunt geen tijdschrift openslaan of er staat wel een stukje over het ontgiften van je licha…
De voordelen van oil pullingDe voordelen van oil pullingBen je op zoek naar een relatief gemakkelijke en goedkope manier om je lichaam te zuiveren? Dan is de eeuwenoude Indisch…
Simpele manier van gebitsreiniging/ontgifting: oil pullingSimpele manier van gebitsreiniging/ontgifting: oil pullingHet schoonhouden van de tanden en kiezen doe je natuurlijk door middel van het poetsen van de tanden. Maar daarnaast is…
Ontgiften met Oil Pulling: Energie, witte tanden en meer!Ontgiften met Oil Pulling: Energie, witte tanden en meer!Heb je klachten zoals terugtrekkend tandvlees, vermoeidheid of pijnlijke gewrichten? Oil pulling is een makkelijke en go…

Posttraumatische DystrofiePosstraumatische dystrofie. Een ziekte die vrij onbekend is in Nederland, maar waar wel zo'n 20.000 mensen in Nederland…
De ziekte van PompeDe ziekte van PompeDe ziekte van Pompe is een van de aageboren stofwisselingsziekten waar je mee te maken kan krijgen. Deze ziekte is een l…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
Reactie

Thomas, 29-06-2008
Als ik een resultaat wil boeken, is 1x dan te weinig?

@ Jana: 15 minuten is al amper vol te houden, je mondspieren worden moe en willen het doorslikken. Reactie infoteur, 03-07-2008
Hoi Thomas
Je kan het gerust 1 keer per dag doen.
Het ligt er ook een beetje aan voor wat voor kwaal je het doet.
Ik heb het zelf ook geprobeerd en heb niet het gevoel dat ik het wil inslikken.Je mondspieren kunnen inderdaad moe van worden, maar het is dan ook de bedoeling dat je het langzaam doet.

Robin65 (3 artikelen)
Laatste update: 06-04-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.