Hoofdpijn De veroorzakers

Dat te veel alcohol hoofdpijn kan veroorzaken, weet iedereen. Soepen, zout en muesli kunnen echter ook hoofdpijn veroorzaken. Nieuwe feiten over hoofdpijn.

Scheve tanden belasten kaken

Scheve tanden kunnen leiden tot chronische pijn, zoals gezichts- en hoofdpijn. Door de enorme kracht vanuit het kaakbot kan een verkeerde beet zelfs tot othopedische problemen in het gehele lichaam leiden.
Tip: Met speciale beugels kan men de tanden recht trekken.

Waarom salami stress veroorzaakt

Wat hebben tonijn, salami, rolmopsen en parmezaan gemeen? Zij allen bevatten Histamine. Deze stof kan verschrikkelijke hoofdpijn veroorzaken. De klachten treden meestal op na het eten en verdwijnen weer na ongeveer een uur.

Grote handtassen maken vrouwen ziek

Lippenstift, telefoon, sleutels, flesje water dameshandtasjes zijn vaak tot 5 kilo zwaar. Gevolg: Zij veroorzaken bij de dragers van zulke tassen nek- en hoofdpijn. Daarbij komt dat de last vaak eenzijdig is en veel vrouwen bij het dragen de schouder vertrekken.
Tip: Neem een kleine tas waar alleen het nodige in past.

Te veel zout veroorzaakt migraine

Zelfs te veel zout bij het koken (Natriumchloride) kan migraine veroorzaken. Zout voor het koken versmalt de bloedvaten en hierdoor stijgt de bloeddruk. Dit speelt niet alleen bij een hoge bloeddruk, maar ook bij de migraine een rol.
Tip: Kruid met kruiden en eet kaliumrijk voedsel (fruit en groente).

Fast Food veroorzaakt hoofdpijn

Soep uit een pakje bevat vaak een stof dat hoofdpijn veroorzaken kan. Ook op hotdogs reageren veel mensen gevoelig. Dit komt doordat veel fast food voedsel zwavel bevatten.
Tip: Bij veelvoorkomende klachten een voedingsdagboek bijhouden. Zo kunt u erachter komen waar uw hoofdpijn door veroorzaakt wordt.

Te veel slaap veroorzaakt migraine

Verrassend! Het komt zelden voor dat te weinig slaap een migraine- of hoofdpijnaanval veroorzaakt. Bij te veel slaap komt dit echter wél voor. Dit hebben onderzoekers ontdekt.
Tip: Patiënten die vaak in het weekend aan migraine of hoofdpijn lijden, moeten net als doordeweeks vroeg opstaan. Dit is vooral bij kinderen belangrijk.

Een tekort aan water maakt de hersens moe

Totaal onderschat: Door te weinig vloeibaarheid worden de hersens nadelig beïnvloedt, doordat bij een tekort aan water aanzienlijk minder informatie-eenheden verwerkt worden. Gevolg: De hersens raken vermoeid en reageren langzamer, wat tot slapheid, concentratieproblemen en hoofdpijn leidt.
Tip: Drink elk uur een glas water.

Een kater door de pil

Zelfs de anticonceptiepil kan migraine veroorzaken. Omdat: De normale pil verzorgt het lichaam drie weken lang met het hormoon oestrogeen. Dan komt er een week pauze. Vakkundige vermoeden dat de snelle afname van dit hormoon in het lichaam een migraineaanval veroorzaken kan.
Tip: Wissel naar de minipil. Deze bevat geen oestrogeen. Informeer bij uw arts.

Hoofdpijn door het rijden in een cabriolet

In een cabriolet rijden is leuk. Wees toch voorzichtig met een hoge snelheid. De lucht koelt de spieren en nekwervel af, wat tot hevige hoofdpijn en spanning kan leiden.
Tip: Sluit het dak bij hoge snelheid of bind een sjaal om uw nek.

Muesli

Koffie met melk, pasta met roomsaus, kaas: Veel levensmiddelen bevatten melksuiker. Lactose is één van de meest voorkomende veroorzakers van onverdraaglijkheden. Typische symptomen: Buik- en hoofdpijn.
Tip: Gebruik sojaproducten. Tevens, door de inname van lactasenenzymen kunt u dit voorkomen.

Pijnvrij dankzij het checken van uw kussen

Hoofdpijn bij het opstaan? Het kussen kan hieraan schuld zijn. De ideale kussen heeft een afmeting van 40 bij 80 centimeter. Deze kussen is beter dan een kussen van 80 bij 80 centimeter, dat vaak onder de schouders ligt waardoor de nek gespannen wordt, en pijn veroorzaakt wordt.

Koude douche vermoeit het hoofd

Mensen die vaak een koude douche nemen riskeren gemene hoofdpijn. Het lichaam weer zich tegen de afkoeling, terwijl de buitenste bloedvaten krap worden. Zodra we afgedroogd zijn, verbreden de bloedvaten zich. Gevolg: Hoofdpijn. Ook ijs en koude dranken kunnen gezichtspijn en klachten veroorzaken, die enkele minuten aanhouden.

Belasting computer

Urenlang werken op spelen achter de computer een belasting voor de ogen. Daarbij nog een slechte houding, en de hoofdpijn komt eraan.
Tip: Doe regelmatig oefeningen uit tijdens het werk achter de computer. Hierdoor daalt de pijn met 40%.
© 2008 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Migraine bij KinderenMigraine bij KinderenMigraine bij kinderen verschilt van migraine bij volwassenen. Lees hier wat het verschil is. Hoofdpijn is ook zeker niet…
Wat kun je doen tegen hoofdpijn?Wat kun je doen tegen hoofdpijn?Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Dit kan erg vervelend zijn. Het kan zijn dat je hoofdpijn hebt omdat je ziek wordt/be…
Migraine, wat is het en wat zijn oorzaken van migraine?Migraine is flinke hoofdpijn in aanvallen. Een aanval kan enkele uren duren, maar in sommige gevallen kan een aanval ook…
Wat te doen bij hoofdpijnHoofdpijn kan door heel veel oorzaken komen. Lees hier wat voor soorten hoofdpijn er zijn, waardoor het komt, wat je er…

Eczeem: een vervelende huidaandoeningEczeem is een van de meest voorkomende huidaandoeningen die zelfs voorkomt bij babies en kinderen.Wat is eczeem?, wat zi…
Galblaasaandoeningen: oorzaak en behandelingGalblaasaandoeningen: oorzaak en behandelingIn de galblaas, een peervormig orgaantje net onder de lever gelegen, wordt de gal geconcentreerd en bewaard. De gal word…
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 30-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.