Cadeautips voor je kraamhulp

Heb jij het ook zo goed getroffen met je kraamhulp? Goed verzorgd en verwend? Past ze goed in je gezin en klikt het tussen haar, jou, jouw man en jouw kinderen? Dan heeft ze vast wel een aardigheidje verdiend! Maar wat voor cadeautje is het geschiktste om haar te geven?

Wel of geen cadeau?

Echter, is het wel nodig om een afscheidscadeau te geven aan je kraamverzorgster? Nee, het is niet nodig of noodzakelijk. Ze doet immers gewoon haar werk en wordt betaald voor de gedane diensten. Maar als jij het gevoel hebt, dat er toch een extra klik was en dat je haar gewoon een leuk bedankje wil geven voor haar hulp in jouw eerste kraamweek, dan is het goed om jouw gevoel te volgen en haar dat aardigheidje te geven. Het gaat hierbij om een blijk van waardering voor alle zorgen en moeite die ze voor jou en jouw gezin gedaan heeft. En vergeet niet: ze gaat om en helpt je met jouw kostbaarste bezit in de eerste week van zijn of haar bestaan. In een week dat bol staat van allerlei nieuwe indrukken en vooral het wennen aan de baby. Vooral als de baby je eerste is, maar ook als je al een of meerdere kinderen hebt. Ook jouw gezin zal moeten wennen aan het nieuwe ritme en bovenal aan de gedeelde aandacht. Hierbij kan de kraamverzorgster je bij helpen, door bijvoorbeeld extra aandacht te geven aan je oudere kind of kinderen. Natuurlijk is elke kraamhulp verschillend en doen ze ieder op hun eigen wijze hun werk, waardoor er enorme verschillen kunnen ontstaan in hoe jij jouw kraamweek beleeft. Het wel of niet geven van een afscheidscadeau aan jouw kraamverzorgster is afhankelijk van jouw eigen beleving. Het staat iedereen vrij om wel of geen afscheidscadeau te geven. Mocht je beslissen om wel een cadeau te geven, maar weet je niet wat? Lees dan even verder voor diverse cadeautips.

Cadeautips voor jouw kraamhulp

Het is soms lastig om een geschikt afscheidscadeau te bedenken voor jouw kraamverzorgster en daardoor valt men al vaak terug op de voor de hand liggende cadeau's, zoals een bosje bloemen, bonbons of een cadeaubon. Dit is natuurlijk helemaal niet verkeerd. Er is geen goed of fout bij het geven van een cadeautje, aangezien dit een persoonlijke aangelegenheid is en een persoonlijke blijk van waardering. Het is niet verplicht en er zit geen vaste norm aan. Ben jij dus niet zo creatief, dan is een bos bloemen zeker een leuk gebaar.

Om jou te helpen vind je hieronder een overzichtje van mogelijke cadeau's:

 • bosje bloemen
 • plant voor binnen of buiten, aangezien dit meestal langer meegaat dan een bosje bloemen
 • cadeaubon bijvoorbeeld van de Hema, drogisterij of Bruna of voor een tijdschriftenabonnement, etentje of uitstapje.
 • geldbedrag
 • bonbons
 • douchesetje met shampoo, douchecrème, badspons en deodorant
 • parfum
 • wijn of andere drankjes
 • thee- of koffiepakket, met diverse soorten thee of senseo koffie, aangevuld met theebiscuits of koffieleutjes.
 • tijdschriftenpakket

Persoonlijke cadeautips

Hoeveel leuker is het om jouw afscheidscadeautje persoonlijker te maken? Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een geboortekaartje bij een van bovenstaande cadeautjes, maar ook een foto van de baby of van het gezin wordt wel eens meegegeven. Een kaartje met een persoonlijk bedankje erop is natuurlijk ook erg leuk. Een douchesetje, geurtje of tijdschriftenpakket wordt nog leuker als het perfect aansluit bij jouw kraamhulp. Tussendoor polsen wat zij lekker vindt, waar haar interesses liggen of wat haar hobby's zijn, is dan ook een goed idee. Je hebt dan iets om gezellig over te kunnen kletsen, maar ook de mogelijkheid om het afscheidscadeau persoonlijker te maken.

Hieronder diverse ideeën voor een persoonlijk afscheidscadeau voor je kraamhulp:

 • geboortekaartje
 • foto van de baby
 • foto van het gezin
 • tekeningen van je oudere kinderen
 • witte beker beschilderd door je kinderen
 • zelfgemaakte kaart
 • oorkonde 'beste kraamhulp'
 • pen met inscriptie
 • fruitmandje
 • chocoladereep met eigengemaakte wikkel
 • gezellige lunch met haar
 • iets wat ze echt lekker vindt (bijvoorbeeld drop, bepaalde koekjes)
 • zelfgebakken cake/cupcakes
 • iets met betrekking tot haar hobby (bijvoorbeeld lezen - favoriete boek of tijdschriften, wandelen - wandelrouteboek)

Creativiteit ten top

Mocht je op en top creatief zijn, zelfs in jouw kraamweek of mocht je iemand in de buurt hebben die jou ergens mee kan helpen, dan heb je van bovenstaande ideeën al verschillende mogelijkheden gevormd. Om jouw creativiteit nog verder te stimuleren vind je hieronder nog enkele ideeën voor een superpersoonlijk cadeau.
 • als ze van reizen houdt, dan is een informatieboekje over haar volgende bestemming een leuk idee. Weet jij dit niet, dan kun je haar ook een boekje geven over een bestemming waar jij al bent geweest en wat volgens jou ook leuk voor haar zal zijn.
 • dvd met filmmomenten van jouw kraamhulp en je baby bij het eerste badje, hielprik, met de kleine op schoot, gezellig kletsen met mama, het brengen van ontbijt op bed of tijdens een momentje met je oudere kinderen.
 • seizoengebonden cadeau's, als jouw kraamweek rond kerst, oud en nieuw, Pasen, zomervakantie, herfst of andere opvallende periode's valt, zoals EK of WK voetbal, olympische spelen, Elfstedentocht of zelfs in de stemweek voor de overheid, dan zou je hier ook makkelijk op kunnen inspelen. Leuke decoratieideeën voor de seizoenen, een 'it giet oan' elfstedentochtpakket, een vrouwenpakket om de voetbalwedstrijden te kunnen overbruggen of een eigengemaakte stemkaart met daarop allerlei partijen met elk een afwisselend lange lijst met namen, waarop alleen de naam van de kraamhulp staat om aan te vinken. Er is van alles te bedenken met de seizoenen en de actualiteiten.
 • een trofee of medaille met naam van de kraamverzorgster met daaronder 'beste kraamhulp volgens....', gevolgd door de naam van jouw baby met de geboortedatum. Ieder ander persoonlijke inscriptie is natuurlijk mogelijk.
 • handdoek met geborduurde naam, bedankje of afbeelding van een ooievaar of baby.
© 2014 - 2024 Evie99, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een kraamplan maken, hoe doe je dat?Een kraamplan maken, hoe doe je dat?Als je net bevallen bent komt er meestal een kraamhulp bij jou thuis om voor jou en de baby te zorgen. Dit wordt geheel…
Kraamzorg regelen voor de kraamtijdKraamzorg regelen voor de kraamtijdKraamzorg is de zorg die u krijgt in de eerste week van de kraamtijd, direct na de geboorte van een baby. Elke vrouw hee…
Kraamtips voor de vaderKraamtips voor de vaderAls je voor het eerst vader wordt is dat vanzelfsprekend een spannende tijd. Je weet niet hoeveel impact het heeft voor…
Kraamtranen, oorzaak en gevolgKraamtranen, oorzaak en gevolgKraamtranen of de baby blues, heftige emotionele gevoelens na de bevalling. Vaak treden deze op rond de derde dag en ein…

Progesteron kan een vroege miskraam voorkomenProgesteron kan een vroege miskraam voorkomenEen miskraam is natuurlijk het ergste wat een zwangere vrouw kan overkomen. Wie al meer dan eens in een vroeg stadium va…
Wonderolie bij zwangerschap en bevallingWonderolie bij zwangerschap en bevallingWonderolie is een middel dat gemaakt wordt van de wonderboom. Het staat bekend als een sterk laxerend middel en is verkr…
Evie99 (18 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.