7 tips om gewicht te verliezen na de zwangerschap

7 tips om gewicht te verliezen na de zwangerschap Je bent zojuist getuige geweest van één van de wonderen van het leven. Een kind ter wereld brengen is één van de mooiste dingen die er is. Maar na de geboorte, kun je je afvragen hoe van de extra kilo’s af te komen welke je er bij gekregen hebt. In dit artikel tref je een aantal tips aan hoe dat aan te pakken.

Stel jezelf een doel

Het is belangrijk dat je jezelf een doel stelt. Het doel moet niet zijn om gewoon gewicht te verliezen, maar om je extra kilootjes op een veilige mannier kwijt te raken. Het is belangrijk dat je je realiseert, dat het verliezen van gewicht en kwestie is van tijd. Dus wees geduldig!

Je budget

Het is niet belangrijk dat je een budget hebt voor het doel dat je jezelf gesteld hebt. Omdat je na alle kosten welke je gemaakt hebt voor de nieuwe wereldburger aan de nieuwe babykamer, de wieg, en alle andere zaken, het zo kan zijn dat je denkt dat er geen geld meer over is om je doel te bereiken, is het prettig om te weten dat de meeste kosten welke je moet maken, kunnen worden uitgespaard op het voedsel wat je juist niet tot je hoeft te nemen.

Voedingswaarde

Dit is één van de belangrijkste doelen welke je voor ogen moet houden. Omdat je ondanks het feit dat je bevallen bent, nog steeds voor twee personen moet eten, zowel voor jezelf als ook voor je kind. Bedenk dat je je kind nog steeds moet voeden door middel van de borstvoeding welke je je baby geeft. Eet geen, of zo weinig mogelijk gefrituurd voedsel, en wen jezelf eraan om meer groente en fruit te eten. Enkele fruitsoorten welke je kunnen helpen bij het op de juiste mannier verliezen van je overtollige gewicht zijn; bananen, appels,ananas en sinaasappels. Deze vruchten bevatten allen hoge concentraties vitamine C, en houden je verzadiging gevoel op peil.

Borstvoeding

Je verliest veel gewicht tijdens de periode van het geven van borstvoeding. Blijf je kind een tijdlang voeden. Geniet van de moeder en kind momenten. Dit zijn de momenten welke je de rest van je leven zult onthouden.

Oefeningen

Zwemmen, fietsen en rek en strekoefeningen of andere lichte oefeningen kun je uitstekend doen. Dit zijn allemaal activiteiten welke het lichaam niet te zwaar belasten. Maar als je nog erg moe bent, kan wandelen één van de eerste oefeningen zijn waar je toe in staat bent na je bevalling. Luister goed naar de signalen van je lichaam. Naast het feit dat je calorieën verbrandt met wandelen, is het ook een prima mannier om van stress gevoelens af te komen.

Wees blij en gelukkig

Blijf lachen en de wereld zal je toe lachen. Gelukkig zijn is het belangrijkste doel wat iedereen probeert na te streven. Je bent ten opzichte van anderen in het voordeel, een glimlach van je kind kan je het gevoel geven de gelukkigste vrouw op aarde te zijn. Je gelukkig voelen maakt je bovendien gezonder. Niet alle vrouwen voelen zich goed na de geboorte van hun kind. Sommige vrouwen hebben last van een post natale depressie.

Blijf lezen

Het is altijd belangrijk om te blijven lezen en om meer informatie te vinden voor de aan jezelf gestelde doelen. Zorg ervoor dat je niets doet wat je veiligheid in gevaar kan brengen. Veiligheid komt altijd op de eerste plaats! Zoek meer informatie over hoe je effectief en eenvoudig gewicht kunt verliezen na de geboorte van je kind, zonder fanatiek op dieet te gaan of gevaarlijke middelen te gebruiken.

Verlies de kilo’s welke je bent aan gekomen gedurende de zwangerschap op een snelle maar veilige manier. Voor een gezond leven met je familie en je baby.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zwangerschap: wat gebeurt er in je buik?Zwangerschap: wat gebeurt er in je buik?Zwangerschap is, naast de geboorte van je kind, het meest unieke wat er een vrouw kan gebeuren. Je voelt je anders, je b…
Gezond gewicht bij baby's, dreumesen en kleutersGezond gewicht bij baby's, dreumesen en kleutersGezonde voeding en voldoende bewegen vinden veel ouders belangrijk wanneer het om hun kind(eren) gaat. Want overgewicht…
De ontwikkeling van je baby; 33 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 33 weken zwangerIn week 33 van een zwangerschap weegt een baby zo'n 2000 gram, en is ongeveer 41 centimeter lang. De baby wordt de komen…
Zwanger worden en ondergewichtEr wordt wel eens beweerd dat ondergewicht invloed kan uitoefenen op je kans om zwanger te worden. Dit komt omdat onderg…

Zwangerschap en gezondheidZwangerschap en gezondheidJe wilt zwanger proberen te worden! Belangrijk is dan dat je je goed voorbereid op de zwangerschap, zowel de man als de…
Zwangerschap en MigraineZwangerschap en MigraineEen bekende reden voor migraine is de verandering in de hormoonspiegel. Bij vrouwen verandert de hormoonspiegel sterk ti…
Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 11-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.