Vruchtbaarheidstest voor de man

Als pogingen tot zwangerschap niet lukken is het fijn om de mogelijkheid te hebben om de vruchtbaarheid te controleren. En zo, indien nodig de vruchtbaarheid te verbeteren. Vruchtbaarheidstesten voor vrouwen kennen we al een tijd, maar vruchtbaarheidstesten voor mannen nog niet zo lang. Vanwege de onbekendheid zal dit artikel inzicht geven over vruchtbaarheidstesten voor mannen.

Vruchtbaarheidstest voor de man

Vruchtbaarheidstesten voor mannen zijn niet helemaal nieuw. Het was al een langere tijd mogelijk om een test te doen, alleen moest de man voor een vruchtbaarheidstest altijd langs de dokter. Inmiddels zijn vruchtbaarheidstesten voor de man ook in de drogisterij, apotheek en online verkrijgbaar, zodat men in een vertrouwde omgeving de test kan doen. Daarnaast is het via online bestellen ook anoniem.

Hoe werkt de test?

Om de test af te nemen moet er sprake van een volledige ejaculatie zijn. Het sperma moet opgevangen worden in proefbuis, vervolgens wordt de testvloeistof aan de proefbuis toegevoegd. De inhoud van de proefbuis giet je in de testbeker en na ongeveer 30 à 60 minuten (afhankelijk van het merk) is het resultaat af te lezen.

Een vruchtbaarheidstest bepaalt het aantal zaadcellen in het sperma en de bewegelijkheid van deze zaadcellen. Het nadeel van deze manier van testen is dat er niet bepaald wordt of de zaadcellen ook in staat zijn om bij een eicel te komen. Een vruchtbaarheidstest geeft dus niet geheel inzicht over de vruchtbaarheid. Voor een volledig inzicht zal je ook nog een andere test moeten doen. Deze aanvullende test wordt vaak bij de standaard vruchtbaarheidstest erbij geleverd.

Uitslag

Een positieve uitslag wordt gegeven als er meer dan 20 miljoen zaadcellen in het sperma zit. Bij een positieve uitslag wordt er van uitgegaan dat de man vruchtbaar is. Een uitslag met tussen de 5 en 20 miljoen zaadcellen betekend dat de man verminderd vruchtbaar is. Bij minder dan 5 miljoen zaadcellen is de kans om op een natuurlijke wijze vader te worden klein.

Kosten?

Prijzen voor vruchtbaarheidstesten voor thuis liggen rond de 30 euro. Indien zowel de man als de vrouw een vruchtbaarheidstest wil doen, dan is het voordelig om gebruik te maken van een combinatiepakket. Combinatiepakketten zijn voor 45 euro op de markt.

Combinatiepakketten

Op de markt zijn combinatiepakketten te vinden. Deze pakketten bevatten voor zowel de man als de vrouw een vruchtbaarheidstest. Op deze manier kan je direct er achter komen wie van de partners wel of juist niet vruchtbaar is.
© 2011 - 2024 Leveen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf je vruchtbaarheid testen (mannen)Zelf je vruchtbaarheid testen (mannen)Wil je als man je vruchtbaarheid testen? Twijfel je als man over je vruchtbaarheid maar wil je niet naar de huisarts? He…
Tips om vruchtbaarheid te bevorderenTips om vruchtbaarheid te bevorderenNiet voor iedereen is het realiseren van hun kinderwens iets van zelf sprekends. Er zijn een hoop vrouw en mannen die ni…
Vruchtbaarheidsonderzoek bij de manVruchtbaarheidsonderzoek bij de manAls je als stel besluit om samen voor een kindje te gaan, hoop je natuurlijk dat de zwangerschap zo gauw mogelijk tot st…
10 tips om snel zwanger te worden10 tips om snel zwanger te wordenDe meeste stellen zijn wel even bezig om zwanger te worden. Zelfs de meest gezonde mensen hebben een kans van 20 procent…

Bijwerkingen van de pil LovetteBijwerkingen van de pil LovetteÉén van de populairste anticonceptiepillen is de Lovette. De Lovette is een combinatiepil en een lichte pil. Ondanks het…
Zwangerschap: week 17 tot en met 20Zwangerschap: week 17 tot en met 20Week 17 tot en met 20 van de zwangerschap. Je kijkt uit naar de 20 weken echo, spannend! Wil je weten of het een jongetj…
Leveen (67 artikelen)
Gepubliceerd: 09-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.