Tips voor gezond haar

Tips voor gezond haar Uw haar gezond houden is niet altijd even makkelijk, vooral in een tijdperk waar haardrogers en stijltangen een dagelijkse routine worden. Toch kunt u uw haar gezond houden, en dit door enkele gemakkelijke tips toe te passen. U hoeft zelfs geen honderden euro's aan haarbehandelingen uitgeven, want goed verzorgd haar hoeft helemaal niet duur te zijn!

Gezonde Voeding

Het klinkt misschien als een echt cliché, maar gezonde voeding bevordert gezond haar en het is ook nog eens goed voor uw algemene gezondheid! Er zijn ook enkele voedingsproducten die uw haar sterker en gezonder maken.

Vette vis

Zalm is één van deze producten. Deze vis is rijk in eiwitten en vitamine D, en deze twee zijn nu net belangrijk voor sterk haar. Maar zalm heeft nog een verborgen schat, omega-3 zuren. Ons lichaam kan namelijk deze specifieke omega-3 zuren niet aanmaken, en deze zuren bevorderen haargroei. Als u helemaal niet houdt van zalm, dan kunt u ook haring, sardines, makreel of forel proberen. Ook oesters kunnen u helpen om uw haar gezond te houden.

Walnoten

Walnoten kunnen ook gebruikt worden om uw haar gezonder te maken. Deze noten bevatten namelijk ook omega-3 zuren, vitamine E en koper. Dit mineraal zorgt ervoor dat uw haar kleurrijk en glanzend blijft.

Groenten en fruit

Natuurlijk kunnen wij niet over gezonde voeding spreken zonder groenten en fruit te vermelden. En ook voor gezond haar zijn deze zeker van toepassing, want zij bevatten vele vitaminen die de kracht van uw haar voeden en zelfs uw haargroei bevorderen. Enkele voorbeelden van goede producten voor uw haar zijn: spinazie, lentils en bosbessen.

Veel eiwitten

Vanzelfsprekend staan er ook enkele lekkere voedingsproducten op het programma. Alle voedingsproducten die veel eiwitten bevatten, zijn ook heel goed voor uw haar. Enkele voorbeelden zijn kip en eieren. Nu weet u meteen ook waarom er zoveel eiershampoo op de markt word verkocht.

Algemene haarverzorging

Naast gezonde voeding is het ook belangrijk uw haar goed te verzorgen. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet duur te zijn en door gebruik te maken van enkele simpele tips kan uw haar al heel wat gezonder en sterker worden.

Het wassen van uw haar

  • Gebruik niet alleen shampoo maar ook conditioner.
  • Masseer uw scalp tijdens het wassen van het haar, dit verbetert circulatie en voorkomt roos.
  • Breng conditioner aan op uw handen en wrijf deze van de toppen van uw haar naar de haarwortels.
  • Probeer zoveel mogelijk uw haar met koud water te wassen. Dit zorgt ervoor dat uw haar niet uitdroogt en ook voor een mooie glans. Wanneer u echter last hebt van vettig haar, gebruikt u beter warm water.

Het drogen van uw haar

  • Vermijd hitte op nat haar.
  • Gebruik enkel een haardroger met koele lucht.
  • Wrijf uw haar niet droog met een handdoek.
  • Als u hitte niet kunt vermijden, gebruik hitte beschermende spray voor het gebruik van hitte.
  • Kam uw haar niet met een gewone borstel terwijl het nog nat is, gebruik liever een kam met brede tanden.

Als u deze tips regelmatig toepast, zult u zonder twijfel snel veranderingen zien optreden. Goed, verzorgd en gezond haar is dus zeker niet duur!
© 2014 - 2024 Santje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurlijke algemene haarverzorgingNatuurlijke algemene haarverzorgingOns haar is een afspiegeling van onze algehele gezondheid. De basis van mooi haar komt van binnenuit. Dieren met een pra…
Het verzorgen van uw haarNet zoals bij de huid, is het verzorgen van uw haar ook belangrijk. Hoe kan u het beste uw haar verzorgen?
Gezond en glanzend haarGezond en glanzend haarGezond en glanzend haar, welke vrouw wil dit nou niet? Het heeft zeker een positief effect op je uiterlijk overkomen, ma…
Natuurlijke haarverzorging: Vet, droog en beschadigd haarNatuurlijke haarverzorging: Vet, droog en beschadigd haarGlanzende, sterke en gezonde haren zijn het gevolg van goed werkende talgklieren in de hoofdhuid en van gezonde haarwort…

Natuurlijke cosmeticaNatuurlijke cosmeticaDat er in Europa niet meer op dieren getest mag worden, was destijds een mooi overwinning. Alleen is dat niet genoeg om…
Winterverzorging voor het lichaamWinterverzorging voor het lichaamMisschien zijn de winters niet te vergelijken met de winters in het noorden of midden van Europa, maar dat neemt niet we…
Bronnen en referenties
  • Krieger Elizabeth, 2014 februari 05, "Top 10 Foods for Healthy Hair". WEBMD, bron: http://www.webmd.com/beauty/hair-styling/top-10-foods-for-healthy-hair
  • WikiHow, 2014 februari 05, "How to Have Great Hair", WIKIHOW, bron: http://www.wikihow.com/Have-Great-Hair
Santje (61 artikelen)
Gepubliceerd: 07-02-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.