Alles over concealer

Alles over concealer Wat is concealer nou eigenlijk? De meeste mensen kennen de term wel, maar weten eigenlijk niet goed wat het is. Is het een foundation of toch iets heel anders? Hoe kun je concealer gebruiken en wat doe je er nou eigenlijk precies mee? Concealer mag niet ontbreken in je make-up tas en wanneer jij weet wat je ermee kunt, wil je het ook hebben!

Wat is concealer?

Concealer wordt vaak verward met foundation. Concealer is toch iets heel anders. Concealer kun je zien als een soort camouflagecrème. Je gebruikt de concealer doorgaans voordat je foundation op doet en het is ideaal om oneffenheden in je gezicht tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan rode vlekjes in het gezicht of wallen onder de ogen. Nadat je de concealer hebt aangebracht, kun je de foundation op je gezicht doen. Veel vrouwen nemen een concealer ook mee om af en toe de make-up bij te kunnen werken, bijvoorbeeld tijdens een avond stappen.

Soorten concealer

Er zijn verschillende soorten concealer te verkrijgen. De meeste mensen kiezen voor de camouflage stick. De concealer is gemakkelijk aan te brengen wanneer je het hebt in de vorm van een stick en het is vooral bestemd voor kleine vlekjes en oneffenheden in het gezicht. De camouflage stick kun je gemakkelijk meenemen en is daardoor ook heel geschikt om je make-up bij te werken. Je hebt ook de vloeibare concealer. Deze kun je kopen in tubes of flesjes. Je kunt de concealer met een sponsapplicator aanbrengen, maar ook met je vingers. Vloeibare concealer is handig voor grotere stukken hui en kan ook worden gebruikt als basis. De dekking is doorgaans goed van deze concealer. Als laatste heb je ook nog concealer die vast is. De concealer is een stuk harder dan de vloeibare variant en hierdoor kun je deze het makkelijkste met je vingers aanbrengen. Zodra de concealer op je huid komt, smelt hij en je kunt het dan gemakkelijk aanbrengen.

Kleuren

Behalve dat je concealer in verschillende soorten kunt kopen, zijn er ook verschillende kleuren. Concealer is er niet alleen in verschillende huidskleuren. Je hebt concealer in allerlei verschillende kleuren en elke kleur is weer ergens anders voor geschikt.

Groen

Groene concealer is doorgaans alleen te verkrijgen in een vaste vorm en heeft een wat mintgroene kleur. Een groene concealer is erg geschikt voor rode plekjes op de huid. Nadat je de concealer hebt aangebracht, is het wel raadzaam om een goede foundation aan te brengen. Je huid heeft anders een groene waas. Een goede poeder kan ook al helpen om de groene waas tegen te gaan.

Lichtroze

Lichtroze is een kleur die je vaak tegenkomt bij concealer. Je kunt deze kleur erg goed gebruiken voor de wallen onder je ogen. Heel handig dus wanneer je er fris uit wilt zien, bijvoorbeeld tijdens een avond stappen of een belangrijke meeting.

Geel

Geel is ook een handige kleur die tegen wallen werkt. Heb je last van blauwe plekken? Dan kunnen deze makkelijk weg worden gewerkt met een gele concealer. Ook bij deze concealer is het erg belangrijk dat je een goede foundation gebruikt. Je gezicht heeft anders een gele waas en dit ziet er erg vreemd uit.

Blauw

Dan is er ook nog de blauwe concealer. Deze is wat moeilijker te krijgen en lang niet bij elke drogisterij te vinden. Vooral voor mensen die veel zelfbruiners gebruiken, kunnen baat hebben bij de blauwe concealer. Het gezicht ziet er dan een stuk minder oranje uit.

Welke concealer is voor mij geschikt?

Het maakt weinig uit wat voor een soort concealer je kiest. Het moet voor jou vooral prettig zijn om ermee te werken. Zoek je een concealer die op jouw huidskleur lijkt? Dan kun je het beste experimenteren welke kleur geschikt is voor je. Probeer het uit op je huid en kies een kleur die overeen komt. Ga niet voor een concealer die donkerder is dan je eigen huid. Kies je voor een gekleurde concealer, zoals groen of geel? Bekijk dan wat het effect is op jouw huid en of je er baat bij kunt hebben. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk je te laten adviseren door mensen in de winkel. Zij weten vaak goed wat voor jouw huid geschikt is.

Aanbrengen

Er zijn verschillende manieren om een concealer aan te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om het met een kwast aan te brengen, of met een sponsapplicator. Veel vrouwen kiezen er echter voor om de concealer met de vingers aan te brengen. Je kunt dan gemakkelijk de concealer over je gezicht verdelen en je hebt veel minder snel last van strepen. Het beste is vooral om de concealer lichtjes met je vingers te deppen.

Na de concealer

Nadat je de concealer hebt aangebracht, kun je een laag foundation op je gezicht doen. Eventueel kun je ook kiezen voor poeder. Wanneer je geen foundation of poeder gebruikt, dan vallen de plekken die je hebt aangestipt met de concealer natuurlijk erg op. Je kunt de rest van de make-up zonder problemen op je gezicht aanbrengen nadat je de basis van concealer en foundation hebt gehad.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation, crèmes en camouflageSlaapgebrek, ongezond eten, stress - het zijn allemaal factoren die onze huid geen goed doen. Puistjes, donkere kringen…
Hoe breng je een foundation aan?Hoe breng je een foundation aan?Wanneer je make-up gaat gebruiken is een goede foundation belangrijk. Het geeft een basis voor de rest van je make-up en…
Make-up: een goede basis aanbrengenMake-up aanbrengen is zeker niet gemakkelijk als je het goed wilt doen. Een goede basis is belangrijk wanneer je wilt da…
Speciale concealer en make-up voor huidimperfectiesSpeciale concealer en make-up voor huidimperfectiesBij huidimperfecties, zoals o.a. puistjes, donkere kringen onder de ogen en rode vlekjes is het gebruik van een goede co…

Nagelstyling: acrylnagels verwijderenNagelstyling: acrylnagels verwijderenAcrylnagels geven een mooi verzorgde uitstraling aan je handen en vingers. Ook kan acryl goed gebruikt worden om nagels…
Wat is haaruitval en hoe voorkom je hetHaaruitval is een natuurlijk proces waar de meeste mensen op een gegeven moment last van kunnen krijgen. Haaruitval is v…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.