Sensodyne tandpasta bij gevoelige tanden

Sensodyne tandpasta bij gevoelige tanden Er zijn veel mensen die last hebben van gevoelige tanden. Ook kan het tandvlees op sommige momenten pijnlijk zijn. Zelfs een ontsteking kan ontstaan. Dan is het verstandig om na een bezoek aan de tandarts en in overleg soms van tandpasta te wisselen. Een goede keuze kan Sensodyne zijn. Deze tandpasta wordt aanbevolen door tandartsen aan mensen die last hebben van gevoelige tanden en het verbetert de tandvleesconstructie. Sensodyne tandpasta is te koop bij de drogist en versterkt het tandglazuur. De tandpasta bevat geen lactose.

Wanneer Sensodyne tandpasta gebruiken?

Sensodyne is speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden. Het assortiment bestaat uit cosmetische en therapeutische tandpasta's. Als mensen last hebben van gevoelige tanden dan is dit vaak juist op het moment dat ze wat eten of drinken. Als ze wat zoets eten of iets drinken wat te warm of koud is voor onze tanden dan ontstaat pijn. Veel mensen houden hier al rekening mee bij de keuze van datgene wat gegeten wordt. Gevoelige tanden ontstaan wanneer de tandhalzen bloot komen te liggen. Dit kan veroorzaakt worden door slijtage van het tandglazuur. Ook kan men last hebben van terugtrekkend tandvlees waardoor de tandhalzen geen bescherming meer hebben. Er kan een ontsteking ontstaan waarbij er sprake is van paradontitis. Het laagje onder het glazuur noemen we dentine en dit kan gevoelig worden. Sommige mensen hebben lang niet altijd last van gevoelige tanden en zij stoppen soms met het gebruik van Sensodyne. Toch is het verstandiger om gewoon door te blijven poetsen met deze tandpasta zodat het beschermlaagje intact blijft. In deze tandpasta zitten geen lactose of gluten.

Sensodyne heeft verschillende soorten tandpasta

Het poetsen met Sensodyne versterkt het tandglazuur en helpt om tandbederf ofwel cariës te voorkomen. Daarom wordt door 90% van de tandartsen Sensodyne aanbevolen. Er wordt een dun beschermlaagje om de tanden gelegd waardoor de tandhalzen niet meer bloot kunnen komen te liggen. Er zijn diverse soorten tandpasta. Zo kennen we o.a.:
  • Sensodyne rapid Relief en Rapid Relief whitening
  • Sensodyne zink concentrate
  • Sensodyne proglasur
  • Sensodyne repair en protect
  • Sensodyne fresh mint
  • Sensodyne deep clean gel

Sensodyne Rapid Relief en Rapid relief whitening

Sensodyne rapid is een speciale tandpasta die vooral de zenuwuiteinden van kleine kanaaltjes van de dentine kalmeren of blokkeren. Het wordt aanbevolen om twee maal daags te poetsen.

Sensodyne zink concentrate

Sensodyne zink concentrate heeft een extra bescherming door de aanwezigheid van zink in de tandpasta. Het heeft een sterke antibacteriële werking.

Sensodyne Proglasur

Dit is de variant die fluoride bevat wat het tandglazuur extra hard maakt en tanderosie helpt te voorkomen. Hier is ook een aparte whitening variant verkrijgbaar die zorgt voor een mooi wit en stralend gebit. Vooral als je tanden gevoelig zijn voor zuuraanvallen dan is deze tandpasta aan te bevelen.

Sensodyne Repair en Protect

Deze tandpasta heeft bijzondere eigenschappen om de tanden en het tandvlees te beschermen. Het kan echter wel even duren voor er resultaat zichtbaar is. Er wordt een beschermlaagje om de tanden gelegd en dit kost even tijd. Daarom denken mensen soms dat de tandpasta niet helpt. Daarbij komt dat de tandpasta glycerine bevat waar in het begin een wat prikkelend gevoel kan geven. Het is vooral belangrijk om deze tandpasta te blijven gebruiken als het juiste resultaat bereikt is.

Sensodyne deep clean gel en Fresh mint

Deze tandpasta beschermt tegen gaatjes, extra reiniging en heeft een frisse smaak. Tevens voorkomt deze tandpasta plakvorming.

Sensodyne tandenborstel om tandvlees te beschermen

Naast het poetsen met sensodyne is het ook belangrijk om de juiste tandenborstel te kiezen. Sensodyne heeft tandenborstels die een afgeronde en kleine borstelkop waardoor men gemakkelijk op de wat moeilijk bereikbare plaatsen kan poetsen. Juist bij gevoelig tandvlees is het van belang om de juiste hardheid van tandenborstel te hebben.

Waar is sensodyne te koop?

Sensodyne is te koop zowel in de supermarkt als bij de apotheek en drogisterij.

Als poetsen niet meer helpt

Als de klachten blijven bestaan of erger worden dan zal men een tandarts of mondhygiënist extra dienen te bezoeken naast de normale bezoeken die men ter controle al heeft.

Sensodyne mondwater

In Nederland is het gebruik van mondwater lang niet zo algemeen als in de ons omringende landen. Het mondwater van Sensodyne is niet scherp van smaak maar heeft een lichte pepermuntsmaak. Als we normaal met water spoelen kunnen we dit vervangen door mondwater en dit zal het gunstige effect van de tandpasta versterken. Mondwater gebruik je na het poetsen.
© 2012 - 2021 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gevoelige tanden en het belang van goede mondverzorgingGevoelige tanden en het belang van goede mondverzorgingWaarom worden tanden gevoelig? Als het tandvlees zich terugtrekt of het glazuur is afgesleten, kun je last krijgen van g…
Mijn tandvlees is ontstoken, wat nu?Ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis genaamd, is een pijnlijk verschijnsel in de mond. Bij de meeste mensen zorgt ont…
Gevoelige tanden: Oorzaak, remedie en behandelingGevoelige tanden: Oorzaak, remedie en behandelingGevoeligheid van de tanden is een veel voorkomend tandheelkundig probleem dat ongemak of pijn in het gebit veroorzaakt w…
Beauty: Goede verzorging van tanden en kiezenBeauty: Goede verzorging van tanden en kiezenWe weten allemaal hoe belangrijk het is het gebit goed bij te houden. Tanden en kiezen dagelijks minimaal 2x te poetsen…

Gratis SOA test doen, waar kan het?Gratis SOA test doen, waar kan het?Het is een onderwerp dat jongeren veel bezig houdt: heb ik een SOA opgelopen? Een seksueel overdraagbare aandoening is n…
Pijn aan de heup: oorzaken van heuppijn of pijnlijke heupenPijn aan de heup: oorzaken van heuppijn of pijnlijke heupenPijn aan de heup of heuppijn is een vervelende en invaliderende klacht. Het heupgewricht bestaat uit de heupkop en de he…
Bronnen en referenties
Reactie

Ryde, 24-08-2016
Is dat waar dat sensodine die in warenhuizen enz. minder efficiënt en van minder kwaliteit zijn dan die die in de apotheker verkocht worden en daar veel duurder zijn? Reactie infoteur, 24-08-2016
Beste Ryde,
Sensodyne die in warenhuizen verkocht wordt hoeft echt niet minder van kwaliteit te zijn. Vaak kunnen warenhuizen veel grote partijen in één keer inkopen tegen gunstige prijzen. Een apotheek kan niet zo'n grote voorraad hebben. Daarom is het wel altijd verstandig om goed op de einddatum te letten die op de verpakking staat als je koop bij een warenhuis.
Met vriendelijke groet, Celientje1

Celientje1 (252 artikelen)
Laatste update: 23-10-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.