Gel massage inlegzolen te gebruiken bij diverse klachten

Een product dat een goede uitwerking heeft op de gezondheid van mensen en daarmee dus tevens een positieve werking heeft ten opzichte van de kwaliteit van leven en nog betaalbaar is ook? Daar trekken velen graag de portemonnee voor open. Een dergelijk product is, volgens de makers, de gel massage inlegzool. Deze inlegzool geeft optimale steun in diverse situaties en zorgt als vanzelf voor een masserende werking. Doordat de gel niet kan uitdrogen gaat de gel massage inlegzool lang mee.

Tevredenheidsbetuigingen

Misschien belangrijker dan de visie van de firma zelf zijn de tevredenheidsbetuigingen van mensen die het product hebben aangeschaft en over hun ervaringen schrijven op de website van de makers van het product de firma Dekos. De inlegzolen kunnen volgens de schrijvers de klachten niet alleen verminderen maar ook zo goed als volledig laten verdwijnen.

Voet heeft bijzondere structuur

Maar het begint allemaal bij de voeten. Een voet is een ingewikkelde constructie en uiteraard bedoeld om op te lopen en op te staan. De samenstelling van de botten en de bindweefsels is zeer stevig. Dankzij die bijzondere structuur is het mogelijk om soepel te kunnen voortbewegen en hoeven de spieren bij het stilstaan niet te werken. Stilstaan kan daarom een hele tijd worden volgehouden zonder sterk vermoeid te raken. De complexe structuur van de voet telt zesentwintig botjes waarvan er steeds een aantal met elkaar een bepaald gewricht vormen. Die botjes worden door stevige bindweefselstructuren bij elkaar gehouden. De combinatie van een aantal botjes vormen de gewrichten zoals het middenvoetsgewricht, het onderste spronggewricht en het bovenste spronggewricht. Spieren en pezen zorgen er voor dat de voet naar diverse kanten kan bewegen.

Gel massage zolen geven optimale steun

Voeten hebben als basis van het hele lichaam een belangrijke rol. Als het bij de voeten al mis gaat ontstaan al gauw problemen met de rest van het lichaam. Gel massage zolen geven de voeten een optimale steun en corrigeren waar dat nodig is. Veel klachten zullen dan verminderen en in veel gevallen zelfs geheel verdwijnen. Klachten die met de voeten te maken hebben kunnen onder meer zijn:
 • Doorgezakte voorvoeten
 • Koude voeten ( bij dystrofie)
 • Platvoeten
 • Pijnlijke voeten
 • Transpirerende voeten
 • Vermoeide voeten
 • Hielspoor
 • Jicht en gewrichtsslijtage
 • Rugklachten (arthrose, Ischias, spit, lichte herniaklachten)
 • Neklachten (arthrose, Ischias, lichte herniaklachten)

Vanzelf masserende werking

Een slechte doorbloeding of verstoorde zenuwwerking kan pijnlijke of koude of vermoeide voeten tot gevolg hebben. Sommige kwalen ontstaan door overbelasting op een bepaalde plek zoals vaak voorkomt onder de hiel of voorvoet. Die problemen kunnen met gel massage zolen worden aangepakt. Gel zolen werken tijdens het lopen als een soort waterbed en zo ontstaat vanzelf een masserende werking. Bij het lopen golft de gel van achteren naar voren door speciaal gevormde tunneltjes in de zool. Daardoor verbetert de bloedcirculatie en vermindert het pijngevoel doordat de druk gelijkmatig onder de voeten wordt verdeeld en pijnlijke drukpunten worden bestreden. De gel vult zodoende de holtes onder de voeten op, waar dat nodig is, wat eveneens platvoeten en doorgezakte voeten tegen gaat.

Betere lichaamshouding

De gelzolen van Dekos hebben het grote voordeel dat ze zich, in tegenstelling tot sommige andere modellen inlegzolen, aan de vorm van de voet aanpassen. Daardoor ontstaat een optimale stand van de voeten die van daaruit zorgt voor een betere lichaamshouding. Door die betere houding kunnen klachten van de rug en nek verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Transpirerende voeten

Als de doorbloeding in de benen en voeten niet goed verloopt, kan er sprake zijn van transpirerende voeten omdat de voet extra warmte afvoert. De uitwaseming van de voeten wordt door de gel zolen voor een deel geblokkeerd met vermindering van transpireren tot gevolg.

Over het product

De vulling van de zolen bestaat uit beslist onschadelijk USP- glycerine gel. Die substantie kan niet uitdrogen zoals water waardoor de goede werking gegarandeerd een lange periode zal voortduren.
© 2013 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dekos producten voor diverse aandoeningenKees Schilder is een therapeut op het gebied van de fysiologie, orthopedie en het manuele en heeft daardoor dagelijks te…
Steunzolen een weldaad voor voetafwijkingenEen steunzool is een losse zool die in een schoen wordt gelegd en de voetbogen ondersteunt. Een steunzool wordt ook wel…
Pijn aan de hak of hielPijn aan de hak of hielPijn aan de hak of de hiel is meestal het gevolg van een peesplaatontsteking of hielspoor. De behandeling voor beiden is…
Hielspoor en sportenHielpijn is een vervelende pijn aan de onderkant van de voet. Veelal is hielspoor de oorzaak van deze pijn. Meer dan 10%…

Appendicitis (blindedarmontsteking): symptomen & behandelingAppendicitis (blindedarmontsteking): symptomen & behandelingDe eerste symptomen van appendicitis (blindedarmontsteking) bestaan meestal uit een milde koorts en zeurende pijn rond d…
Wat kun je tegen stinkende zweetvoeten doen?Wat kun je tegen stinkende zweetvoeten doen?Het is vaak hetzelfde verhaal. Ben je teruggekomen van je werk en trek je je schoenen met sokken uit dan komt er een zee…
Bronnen en referenties
 • Dekos.nl
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 15-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.