Dekos producten voor diverse aandoeningen

Kees Schilder is een therapeut op het gebied van de fysiologie, orthopedie en het manuele en heeft daardoor dagelijks te maken met allerlei klachten. Zijn streven om mensen zo optimaal mogelijk te laten functioneren ondersteunt hij met het uitbrengen van enkele speciale producten onder de firmanaam Dekos. Naast gel massage inlegzolen levert de firma producten die bedoeld zijn tegen rugklachten, ter verbetering van de nachtrust en tegen hielpijn.

Groot aantal aandoeningen

Schilder richt zich met zijn producten op een groot aantal aandoeningen zoals: etalagebenen, arthrose, rheuma, fibromyalgie, trombose, diabetesvoeten, koude voeten, pijnlijke en/of vermoeide voeten zoals bij dystrofie, jicht, eelt, likdoorn, zweetvoeten, platvoeten, doorgezakte voorvoeten, pijnpunten onder de voet, pijn in de rug (zoals bv. ischias of lichte hernia klachten), hielspoor en spataderen.

Ontdekking product in Amerika

Een van die producten ontdekte hij tijdens een studiereis door de Verenigde Staten. Daar maakte hij kennis met de gepatenteerde gel massage inlegzolen en werd enthousiast door de resultaten die met het product bereikt werden. Dat enthousiasme leidde er toe dat Schilder uiteindelijk de rechten voor de verkoop in Nederland van de gel massage inlegzolen verwierf. Tien jaar verder heeft hij al velen geholpen met het product en wordt het door duizenden dagelijks gebruikt.

Gel massage inlegzolen

De gel massage inlegzolen zijn in de Verenigde Staten zowel in laboratoria als in de praktijk getest waarna het predikaart “Geaccepteerd door de Amerikaanse Podologische Medische Associatie” werd uitgereikt. Die associatie is een professionele vereniging van voetdoktoren met 9200 leden. Maar ook in Nederland is het hulpartikel te vinden in veel praktijken van fysiotherapie en mensendieck en wordt het ook in veel ziekenhuizen en revalidatiecentra geadviseerd. Overigens worden de inlegzolen in Amerika gemaakt.

Diverse Dekos producten

Het assortiment van Dekos kent naast de inlegzolen nog enkele andere producten die eveneens worden aanbevolen door fysiotherapeuten en chiropractors. Die producten zijn:

De Rug – Rol Stretcher

Dit apparaat is vooral bedoeld voor mensen met langdurige rugklachten. Door de specifieke vorm van de stretcher wordt de wervelkolom gedoceerd opgerekt. Door die stretching en het masserende effect van de stretcher verlicht de rugpijn. Het masserende effect wordt bereikt door met de rug over de wieltjes van het apparaat te rollen waardoor ook vermoeidheid verdwijnt. In de praktijk is gebleken dat door gebruik van het apparaat bij drie van de vier patiënten de klachten sterk verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Schouder stretcher

Deze stretcher wordt gebruikt bij het behandelen van (hoge) rugklachten en schouderklachten. Bij gebruik van de schouder stretcher bewegen de wervelkolom, de ribben en de schouders allen in een harmonieuze combinatie. In het begin moet de intensiteit aan de reacties van het lichaam worden aangepast omdat er tijdens en na het gebruik geen pijn mag worden gevoeld. Het ophangsysteem past op iedere deur waardoor de stretcher gemakkelijk in gebruik is. De oefeningen worden zittend op een stoel uitgevoerd.

Orthopedisch slaapkussen

Met dit comfortabele slaapkussen wordt een betere nachtrust bereikt. Het kussen heeft een perfolatex vulling waardoor de druk in de nek gelijkmatig wordt verdeeld. Tevens geeft de verstevigde nekrol voldoende ondersteuning aan de hals en wordt het achterhoofd, of in zijligging het gezicht, door het zachtere gedeelte van het kussen ondersteund. De toplaag voelt prettig aan door de twee centimeter zachte natuurrubber die voor die laag is gebruikt.

Gel hielzolen

Een andere inlegzool is de gel hielzool waarbij de schokabsorberende nopjes verlichting geven tijdens het lopen. Samen met het superzachte visco-elastische gelkussen wordt de druk onder de voet verlaagd en verminderd en voorkomt hielpijn tijdens het lopen. Ook is het product prima te gebruiken tegen achillespeesklachten en klachten aan het onderbeen.
© 2013 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Steunzolen een weldaad voor voetafwijkingenEen steunzool is een losse zool die in een schoen wordt gelegd en de voetbogen ondersteunt. Een steunzool wordt ook wel…
Rug-Rol Stretcher doeltreffend voor bestrijding rugklachtenVeel voorkomende klachten met betrekking tot de gezondheid zijn rugklachten. Aandoeningen van de rug kunnen veel pijn ve…
Gel massage inlegzolen te gebruiken bij diverse klachtenEen product dat een goede uitwerking heeft op de gezondheid van mensen en daarmee dus tevens een positieve werking heeft…
Zweetvoeten: hoe kom ik er vanaf?Zweetvoeten: hoe kom ik er vanaf?Zweetvoeten: een erg vervelend probleem. Vooral in de zomer hebben veel mensen er last van. Maar hoe kun je zweetvoeten…

Steenpuist of furunkel: oorzaak, symptomen, behandelingSteenpuist of furunkel: oorzaak, symptomen, behandelingEen steenpuist is een verdikking van de huid die rood ziet, pijn doet en met pus is gevuld. Een steenpuist of furunkel w…
Wie is bang voor de huisspin?Wie is bang voor de huisspin?Je krijgt hartkloppingen van schrik. De paniek slaat toe zodra je een dikke, zwarte huisspin op de sneeuwwitte muur van…
Bronnen en referenties
  • Dekos.nl
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 25-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.