Rug-Rol Stretcher doeltreffend voor bestrijding rugklachten

Veel voorkomende klachten met betrekking tot de gezondheid zijn rugklachten. Aandoeningen van de rug kunnen veel pijn veroorzaken. Behandeling van de klachten begint meestal bij het verbeteren van de houding. Immers, als de houding verkeerd is, dan is ook de balans verkeerd en zullen de klachten aanhouden. Maar er zijn ook hulpmiddelen verkrijgbaar voor de behandeling van rugklachten zoals de Rug-Rol Stretcher die soms ook gebruikt wordt in combinatie met andere therapieën.

Bestrijding rugklachten en de Rug-Rol Stretcher

Er bestaat een groot aantal klachten dat met de rug te maken heeft zoals:
 • Stijve nek
 • Pijn in de onderrug
 • Pijnuitstraling in het been
 • Ischias (zenuwpijn in de rug)
 • Pijnuitstraling naar de schouders
 • Hernia (uitstulping van een orgaan of weefsel)
Een veelgebruikt hulpmiddel om die klachten te bestrijden is de zogenaamde Rug-Rol Stretcher.

Goede naam in medische wereld

Dit hulpmiddel heeft inmiddels een goede naam gekregen in de medische wereld. Gebruik van de Rug-Rol Stretcher heeft bij veel patiënten de klachten binnen enkele weken sterk verminderd of zelfs laten verdwijnen. Door het hulpmiddel wordt de rug gemasseerd, gerekt en gemobiliseerd. Het apparaat is ook zeer geschikt om de dagelijkse houding van de rug te corrigeren en door zijn specifieke vorm wordt de wervelkolom gedoseerd opgerekt en is de stretcher uitermate geschikt voor de behandeling van verstijving van de wervelkolom. Bij een blijvend gebruik van de stretcher zal de kans op herhaling van de klachten sterk verminderen.

Gunstige effecten

Bij veel mensen vermindert in de loop van de tijd de beweeglijkheid van de bovenrug. De oorzaak hiervan is meestal te veel zitten en te weinig bewegen. Gevolg is vaak een verkeerde houding waardoor rugklachten en nekklachten kunnen optreden. Door gebruik van de Rug-Rol Stretcher wordt de wervelkolom gedoseerd opgerekt en verdwijnt de ingezakte houding. De massagewerking wordt bereikt door met de rug over de wieltjes te rollen met als gevolg een betere doorbloeding en een ontspannen gevoel.

Prettig, ontspannend en doeltreffend

In het begin kan na het gebruik van de Rug-Rol Stretcher een onprettig gevoel optreden maar na een dag of vijf zal het liggen op de stretcher als prettig en ontspannend worden ervaren.
Tijdens het gebruik mag de eerste minuten een druk gevoeld worden die daarna afneemt als de spieren ontspannen. Die druk mag echter geen pijngevoel zijn. Als dit wel het geval is moet de ligduur verminderd worden of kan een handdoek over de stretcher worden gelegd waardoor de intensiteit van de druk zal verminderen.

In combinatie met andere therapieën

De stretcher is ook een zeer gewaardeerde aanvulling op de bestaande behandelingen van therapeuten en kan in combinatie met andere therapieën en oefeningen gebruikt worden. In de praktijk komt het er op neer dat bij drie van de vier mensen de stretcher heilzaam kan worden gebruikt maar het apparaat is niet geschikt voor patiënten met zeer ernstige klachten en zwangere vrouwen.

Profijt en mogelijkheden van de Rug-Rol Stretcher

De massagestretcher kan gebruikt worden bij beperkte beweeglijkheid van de bovenrug en/of de onderrug en zal dan de bewegingsmogelijkheid bevorderen.
 • Chronische rugklachten, schouderklachten en nekklachten verminderen door rekoefeningen met de stretcher.
 • Houdingsproblemen door bijvoorbeeld naar binnen gebogen schouders zullen verminderen.
 • Ook houdingsproblemen zoals een voorovergebogen bovenrug kunnen worden aangepakt.
 • Lage rugspieren kunnen met de stretcher worden gemasseerd.
 • Wervelkolom problemen kunnen worden aangepakt.
 • Oefenen zorgt voor ontspanning van de rugspieren.
 • De Rug-Rol Stretcher is geschikt voor diverse strekoefeningen.
© 2013 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dekos producten voor diverse aandoeningenKees Schilder is een therapeut op het gebied van de fysiologie, orthopedie en het manuele en heeft daardoor dagelijks te…
Rugpijn voorkomen en verzachtenRugpijn voorkomen en verzachtenRugpijn is een vervelende aandoening waar ongeveer 80% van alle Nederlanders regelmatig last van heeft. Gelukkig zijn er…
Wat is een manueel therapeut?Wat is een manueel therapeut?Manuele therapie wordt toegepast wanneer er problemen zijn opgetreden aan de gewrichten, of wanneer iemand een slechte h…
Bewegen en ontspannen bij lage rugpijnBewegen en ontspannen bij lage rugpijnOoit werd gedacht dat veel rusten de beste manier was om van lage rugpijn af te komen. Onderzoek heeft echter uitgewezen…

Gezondheidsklachten door slaapgebrekGezondheidsklachten door slaapgebrekHet niet kunnen slapen 's nachts is voor veel mensen een kwelling. Naast dat slaapgebrek leidt tot vervelende vermoeidhe…
Voeding en een slechte adem; wat kun je zelf doen?Hoeveel relaties zullen er wel niet beëindigd zijn vanwege een slechte adem van één van de partners? Halitose of slechte…
Bronnen en referenties
 • Dekos.nl
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 27-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.