Hoe voorkom en verwijder je mee-eters op je huid?

Hoe voorkom en verwijder je mee-eters op je huid? Mee-eters zijn onschuldig van aard, maar kunnen je gezicht ontsieren. Bijna iedereen heeft wel eens last van mee-eters gehad. Vooral in de puberteit kunnen mee-eters opspelen. De huid heeft het dan al zwaar door alle hormonen, waardoor de kans op mee-eters en andere onzuiverheden groot is. Je hebt simpel gezegd twee soorten mee-eters, namelijk de open en de dichte variant. Vaak zijn mee-eters een lelijk gezicht en is het niet zo raar dat mensen naar middeltjes zoeken om van hun mee-eters af te komen. Hoe ontstaan mee-eters eigenlijk en hoe kun je deze aandoening voorkomen en verwijderen?

Hoe kun je mee-eters krijgen?

Een onzuivere huid komt het meest voor bij pubers tussen de vijftien en achttien jaar. Toch kan je op alle leeftijden last hebben van mee-eters. Mee-eters ontstaan doordat de poriën in de huid verstopt raken. Een porie raakt verstopt met:
  • Uitgedroogd talg
  • Hoorncellen
  • Huidschilfers
  • Bacteriën

zwarte mee-eter

Een zwarte mee-eter is een open mee-eter. Bij zwarte mee-eters zijn de poriën niet helemaal verstopt en komt er nog steeds zuurstof bij. Omdat het in contact staat met de lucht kan het soms jaren onopgemerkt op de huid zitten. Vooral de onzichtbare plekken zoals achter de oren kunnen lang onopgemerkt blijven.

witte mee-eter

Een witte mee-eter is een dichte mee-eter. Bij witte mee-eters zijn de poriën helemaal verstopt en komt er geen zuurstof bij. Hierdoor is de kans groter dat het uitgroeit tot een puist of ontsteking. De witte mee-eters worden ook sneller ontdekt en aangepakt. Dit kunnen mogelijke oorzaken van mee-eters zijn:
  • De puberteit met z'n hormonen
  • Stress
  • Erfelijkheid
  • Slechte reiniging van de huid
  • Ongezond eten
  • Verkeerde verzorging van de huid

Voorkomen van mee-eters

  • De belangrijkste manier om mee-eters te voorkomen is het schoonhouden van je huid. Geef je poriën geen kans om te verstoppen. Je kunt je huid schoonhouden door één of twee keer per week een stoombadje te nemen. Door een stoombadje gaan de poriën open staan en heb je minder kans dat ze verstopt raken.
  • Reinig je huid verder met producten die bij jouw huidtype en huidproblemen passen. Let er op dat de verzorgingsproducten niet te agressief zijn. Dit droogt de huid vaak uit waardoor hij juist vetter wordt. Ga bij twijfel over je huidtype eens langs de schoonheidsspecialiste.
  • Probeer je gezicht zo weinig mogelijk aan te raken. Je handen bevatten vaak veel viezigheid en bacteriën. Hierdoor kunnen de poriën verstopt raken en zullen mee-eters sneller ontstaan.
  • Eet gezond en drink voldoende water. Deze twee dingen zijn eigenlijk altijd belangrijk voor een mooie gezonde huid. Gezond eten houdt in dat je niet teveel vet moet eten, eet liever veel vezels, groente en fruit! Verder wordt aangeraden om minimaal twee liter water per dag te drinken.

Verwijderen van mee-eters

  • Ga naar de schoonheidsspecialiste. Zij weten precies op welke manier zij de huid moeten behandelen en kunnen ook het huidtype voor je achterhalen. Ook zal ze tips geven hoe je deze type huid het beste te behandelen is.
  • Wil je toch liever zelf proberen om je mee-eters te verwijderen, neem dan één á twee keer per week een stoombadje. Hiervan gaan de poriën goed open staan.
  • Gebruik speciale mee-eter strips. Deze doe je op de plekken waar je veel last hebt van mee-eters, zoals je voorhoofd of je neus. Lees goed op de bijsluiter hoe je de strip moet gebruiken.
  • Verwijder mee-eters met een speciale verwijderaar. Dit is een soort lepel waarmee je de mee-eters eruit kunt drukken.

Conclusie

Mee-eters kunnen in principe geen kwaad, maar het kan wel je uiterlijk ontsieren. Vooral in de puberteit kun je veel last hebben van mee-eters. Het beste is om mee-eters te voorkomen. Houd je huid goed schoon, eet en drink gezond en gebruik de juiste verzorgingsproducten. Wanneer je toch mee-eters hebt gekregen, kun je ze weg laten halen door de schoonheidsspecialiste of je haalt je zelf weg door middel van speciale mee-eter strips of een stoombadje.

Lees verder

© 2015 - 2024 Ladycurious, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het ontstaan en voorkomen van mee-etersHet ontstaan en voorkomen van mee-etersMee-eters zijn een groot probleem voor veel jongeren. Vooral in de pubertijd hebben veel jongeren last van puistjes en m…
Mee-eters wegkrijgen en voorkomenMee-eters wegkrijgen en voorkomenDe een heeft ze nooit, voor de ander is het dagelijks een vervelend gezicht: mee-eters. Mee-eters zien er meestal uit al…
Mee-eters uitdrukken bij je partner: een vreemde hobbyMee-eters uitdrukken bij je partner: een vreemde hobbyEr zijn nogal wat vrouwen die het heerlijk vinden om mee-eters uit te drukken op het gezicht, maar vooral ook op de rug…
Mee-eters (open comedones): Kleine zwarte bultjes op gezichtMee-eters (open comedones): Kleine zwarte bultjes op gezichtMee-eters, ook wel bekend als open comedonen, zijn kleine, donkere huidletsels die vaak verschijnen op het gezicht, de n…

Hoe kom ik snel van mijn verkoudheid af?Hoe kom ik snel van mijn verkoudheid af?Je kan je erg beroerd voelen door een verkoudheid maar toch wordt het niet echt als ziekte gezien. Je kunt beter een paa…
Pleuritis: symptomen, diagnose, oorzaak en behandelingPleuritis: symptomen, diagnose, oorzaak en behandelingPleuritis of borstvliesontsteking is een ontsteking van de pleura, de longvliezen. In de volksmond wordt pleuritis ook w…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 401711, Pixabay
  • http://www.trendystyle.net/beauty/lichaamsverzorging/mee-eters-zwarte-comedonen.html
  • http://www.meeeterverwijderen.nl/
  • http://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/puisten-alle-feiten-op-een-rij/wat-zijn-mee-eters/item68436
Ladycurious (79 artikelen)
Laatste update: 23-05-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.