Het verlichten van aambeien en anale ongemakken met Hemoclin

Het verlichten van aambeien en anale ongemakken met Hemoclin Last van aambeien of andere anale ongemakken is een zeer vervelend verschijnsel, waar niet iedereen even makkelijk over praat. Toch kennen heel veel mensen dit probleem, maar blijft het toch een beetje een taboe om er over te spreken. Jeuk en pijn zijn onder andere nare symptomen die op kunnen treden bij aambeien en deze klachten moeten dan ook zo snel mogelijk aangepakt worden. Gelukkig zijn er heel veel verschillende middelen te verkrijgen om deze anale problemen aan te pakken. Een van die middelen is Hemoclin gel. Een verkoelende gel voor anale ongemakken. Deze gel kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden.

Aambeien

In het laatste stukje van het anuskanaal, bevinden zich zwellichamen met bloedvaten. Deze zwellichamen worden aambeien genoemd. Iedereen heeft aambeien, maar niet iedereen heeft er last van. Als de aambeien vaak onder hoge druk komen te staan, zoals bij hard persen van de ontlasting, kunnen de aambeien op gaan zwellen en uitzetten door hoge druk in de bloedvaten. Het normale aambeienweefsel raakt geïrriteerd en veroorzaakt klachten, zoals jeuk, pijn of een branderig gevoel rond de anus. In de volksmond spreken we dán pas van een aambei, terwijl dit eigenlijk onjuist is. Je hebt dan eigenlijk gewoon last van een
geïrriteerd aambeienweefsel of geïrriteerde aambeien. Als inwendige aambeien naar buiten zakken kun je dit vaak voelen. Er zit dan een bobbeltje bij je anus. Dit worden uitwendige aambeien genoemd.

Klachten van aambeien, of andere anale ongemakken

De klachten van aambeien variëren maar de meest bekende anale klachten van geïrriteerd aambeienweefsel zijn:
 • Jeuk in en rond de anus.
 • Irritatie rond de anus.
 • Pijn of branderig gevoel bij de anus.
 • Dikke bult bij de anus (kan ter grootte van een erwt zijn)
 • Bloed bij de ontlasting of bij het afvegen.
 • Vervelend, drukkend gevoel (bij uitwendige aambeien).
 • Kloofjes rond de anus.

Verlichten van ongemakken met Hemoclin

Hemoclin is een medisch hulpmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor inwendige en uitwendige aambeien en andere anale ongemakken, zoals jeuk, irritatie en branderig gevoel. De gel heeft een snelle, verkoelende werking. Het helpt bij de ondersteuning van het natuurlijke, herstellende vermogen van het lichaam. Ook verlicht en verzacht het de klachten van inwendige en uitwendige aambeien en anale ongemakken. De gel bevat een opzetstukje die je in de anus kan inbrengen, zodat de vloeistof daar makkelijk terecht kan komen. Dit maakt het gebruik eenvoudig en hygiënisch. Maar er is ook een spray verkrijgbaar. De gel en de spray kunnen samen gebruikt worden.

De bestanddelen van Hemoclin gel

Hemoclin gel heeft als basis een groep werkzame stoffen uit de aloë vera barbadenis miller-plant. Deze plant bevat heel veel stoffen die helpen bij verschillende gezondheidsklachten. Een van deze stoffen is acemannan. Deze stof wordt opgeslagen in de cellen van het lichaam en zorgt voor een sterke werking van het afweersysteem en heeft het een stimulerende en activerende invloed. De groep werkzame stoffen in de producten van hemoclin wordt het 2qr-complex genoemd. Deze groep stoffen zorgen ervoor dat schadelijke bacteriën zich niet kunnen vastmaken aan onze lichaamscellen en ook geen schade kunnen veroorzaken. Het richt zich alleen op de schadelijke bacteriën en laat de goede bacteriën hun werk doen.

Verder bevat hemoclin alleen natuurlijke stoffen en zijn er geen irriterende, chemische stoffen aan toegevoegd. Ook stoffen van dieren zijn uitgesloten van de formule. De samenstelling van hemoclin is als volgt:
 • Aqua (water)
 • Aloë vera barbadenis gel (werkzame plant, basis)
 • Peg-8 = Polyethyleenglycol (bevochtiger)
 • Betaine (reinigende stof uit de suikerbiet)
 • Potassium phosphate (zouten)
 • Laureth-9 = Polidocanol (pijnstilling)
 • 2qr complex (groep van plantaardige stoffen voor de behandeling van problemen door bacteriële overgroei)
 • Phenoxyethanol (bacteriedodende stof)
 • Ethylexul glycerine (conserveringsmiddel)
 • Sodium hydroxide (regelt de zuurgraad)

2gr-complex en aloë vera

De ingrediënten in de Hemoclin-producten zijn er op gericht om anale ongemakken, zoals jeuk, branderigheid en andere irritaties te verzorgen en te behandelen, maar ook om ze te voorkomen. De gel verlicht snel de klachten van aambeien, anale kloofjes en andere klachten, vanwege de geneeskrachtige werking van Aloë vera, maar ook het 2qr-complex speelt een grote rol. Deze plantaardige stoffen zorgen ervoor dat de schadelijke bacteriën gestopt worden en verzorgen tegelijkertijd het lichaamsweefsel. Ook zorgt de gel, vanwege zijn smerende werking, voor een makkelijke stoelgang.

Hoe vaak mag je Hemoclin gebruiken?

Bij acute klachten van aambeien of andere anale ongemakken, is het raadzaam om Hemoclin gel minimaal twee keer op een dag op en rond de anus in te smeren. Je mag een grote hoeveelheid gebruiken en dat minimaal twee weken lang. Vaker aanbrengen op een dag verhoogt de werkzaamheid. Wil je aambeien voorkomen, breng het aan ná elke stoelgang.

Hoe gebruik je de Hemoclin gel?

Je draait het bijgeleverde opzetstukje op de tube en duwt deze dan heel voorzichtig in de anus. Dan knijp je in de tube en trek je hem tijdens het duwen voorzichtig terug. De gel komt door de kleine gaatje in het opzetstukje eruit, en op deze manier kan de vloeistof zich in het geïrriteerde gebied verspreiden en zo zijn werk doen. Na elk gebruik moet het opzetstukje gereinigd worden met warm water. De Hemoclin gel kan bewaard worden op een koele en veilige plek.

Hoe gebruik je de Hemoclin spray?

Voor het eerste gebruik spray je eerst een paar in de lucht, zodat de sprayknop goed gevuld is. Houd de spuitbus is de juiste positie en let op de stand van de sprayknop. Je kunt hem op alle manieren gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de spray goed bij de anus terechtkan, kun je iets voorover buigen en de billen spreiden, of je zit op je hurken. Spuit dan een of twee keer op en rond de anus. Bewaar de spray op kamertemperatuur.

Hygiëne

Naast het gebruik van Hemoclin producten is een goede hygiëne ook heel erg belangrijk om anale jeuk tegen te gaan of te voorkomen. Gebruik niet te veel zeep of ontsmettingsmiddelen, deze producten kunnen juist voor anale jeuk en irritatie zorgen. Houd een aantal richtlijnen en adviezen aan:
 • Was na de stoelgang de anus met lauwwarm water en dep de anus voorzichtig droog. Vermijd hierbij het gebruik van vochtig, geparfumeerd toiletpapier.
 • Zorg voor een goede, vezelrijke voeding en drink voldoende. Dit zorgt voor een regelmatige stoelgang en een zachte, soepele ontlasting
 • Houd je ontlasting nooit op.

Arts

Heb je al een geruime tijd last van irritatie en jeuk rond de anus en gaat het niet over, neem dan contact op met je huisarts.

Lees verder

© 2015 - 2024 Brubo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aambeienzalf: zalf bij aambeien (curanol en lidocaïne)Aambeienzalf: zalf bij aambeien (curanol en lidocaïne)Welke aambeienzalf kun je het beste gebruiken bij aambeien? De medische benaming van aambeien is hemorroïden. Aambeien k…
Aambeien, een vervelende kwaal!Iedereen heeft aambeien! Wist u dat? Opgezette aambeien zijn een vervelende kwaal en al helemaal op een vervelende plek.…
Zalf bij bloedverlies door anale kloofjes of scheurtjesZalf bij bloedverlies door anale kloofjes of scheurtjesBloedverlies bij de ontlasting - op het toiletpapier of in het toilet - kan het gevolg zijn van anale kloofjes, scheurtj…
Aambeien; hoe voorkom je het en hoe kom je er vanaf?Aambeien, heel wat mensen heeft er last van. Nog te vaak blijven mensen met de aandoening lopen omdat ze er niet meer na…

Hoe behandel ik een verstuikte enkel?Hoe behandel ik een verstuikte enkel?Een verstuiking aan de enkel ontstaat wanneer men een bepaalde onnatuurlijke beweging maakt. Het kan bijvoorbeeld gebeur…
Noonan-syndroom: SkeletaandoeningNoonan-syndroom: SkeletaandoeningHet Noonan-syndroom is een aandoening die vele gebieden van het lichaam beïnvloedt. Het kenmerkt zich door milde, ongewo…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Eigen afbeelding
 • www.hemoclin.nl
 • Bijsluiter hemoclin gel
Brubo (102 artikelen)
Laatste update: 21-03-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.