Menostril voor een natuurlijke balans tijdens de overgang

Menostril voor een natuurlijke balans tijdens de overgang Menostril is er speciaal voor vrouwen in de overgang. Wanneer je in de overgang bent kunt je last krijgen van diverse klachten waaronder opvliegers, hevig transpireren, stemmingswisselingen en hoofdpijn. De oorzaak van deze klachten is de afname van de aanmaak van oestrogeen waardoor je lichaam zich moet aanpassen aan een nieuwe balans. De effecten hiervan zijn te onderdrukken door gebruik van een combinatie van diverse natuurlijke producten waaronder isoflavonen uit rode klaver en sojabonen die de werking van oestrogeen benaderen.

Menostril


Klachten die horen bij de overgang

Wanneer je als vrouw in de overgang bent kan dit zorgen voor veel hinderlijke klachten. De meest voorkomende klachten die horen bij de overgang zijn opvliegers, op onverwachtse momenten hevig transpireren, vermoeidheid, hartkloppingen, stemmingswisselingen, het dunner worden van de huid, hoofdpijn en spierpijn. Als je hier mee te maken krijgt kan dit je dag behoorlijk zwaar maken en ook kan het een effect hebben op je sociaal leven. De overgang is echter een natuurlijk proces dat elke vrouw een keer zal moeten doormaken. Wel heeft de een meer klachten dan de ander.

De overgang komt wanneer een vrouw overgaat van de vruchtbare naar de onvruchtbare fase van haar leven. De hormonen in het lichaam moeten zich dan als het ware herschikken en de bekende overgangsklachten zijn hier een gevolg van. Waar sommige vrouwen hier slechts een aantal maanden last van hebben kan het bij anderen wel zeven tot tien jaar duren. Gedurende die periode kan de aard van de klachten wel veranderen. Waar je eerst voornamelijk last had van opvliegers en vermoeidheid kan dit in een later stadium overgaan naar andere klachten die in verband kunnen worden gebracht met de overgang zoals veelvuldige blaasontstekingen en verzakking van de baarmoeder, blaas of endeldarm. Dit is een gevolg van de afname van spierkracht die met de overgang en het ouder worden samenhangt.

Klachten verminderen met Menostril

Overgangsklachten kunnen nooit volledig worden onderdrukt maar je kunt er wel voor kiezen om supplementen in te nemen die zo zijn samengesteld dat ze je kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld om je meer energie te geven en te zorgen voor een betere nachtrust. Er zijn verschillende supplementen op de markt die een aantal van deze heilzame ingrediënten combineren. Menostril is een van die producten. Hierin worden de ingrediënten rode klaver, sojaboon, valeriaan, brandnetel, monnikspeper en vitamine E gecombineerd. Het gaat om uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Isoflavonen uit rode klaver en sojabonen

Rode klaver en sojabonen zijn een natuurlijke bron van isoflavonen. Dit zijn plantaardige stoffen die voorkomen in peulvruchten en enkele andere granen en groenten. Rode klaver en sojaboon worden vaak gebruikt in isoflavoon-producten omdat ze hiervan een hoog gehalte bevatten. De werking van deze stof lijkt erg op die van oestrogeen, het hormoon dat juist minder wordt aangemaakt vanaf het moment dat je in de overgang komt. Door je lichaam isoflavonen aan te bieden kunnen de effecten van de overgang zodoende worden getemperd. Dat soja goed werkt tegen overgangsklachten werd ontdekt toen bleek dat mensen die wonen in landen waar veel soja gegeten wordt veel minder last hebben van overgangsklachten.

Valeriaan

Wanneer je in de overgang komt kun je moeite krijgen met inslapen en doorslapen, vooral vanwege het voorkomen van hartkloppingen en nachtelijk opvliegers. Valeriaan is een product dat veel gebruikt wordt in supplementen die de nachtrust bevorderen. Het heeft een rustgevend effect op lichaam en geest en zorgt dat je beter kunt doorslapen.

Brandnetel

Brandnetel wordt gebruikt in Menostril vanwege de reinigende en zuiverende invloed op het bloed.

Monnikspeper

Monnikspeper is een kruid dat in veel homeopathische supplementen gebruikt wordt ter bevordering van een goede balans.

Vitamine E

Vitamine E of alfa-tocoferol draagt bij aan het beschermen van de cellen tegen oxidatieve schade die kan optreden onder invloed van onverzadigde vetzuren. Het wordt ook veel gebruikt in vitamineformules ter bevordering van gezonde huid, haren en nagels.

Werkt Menostril echt?

Menostril is geen geneesmiddel en wordt niet door artsen op recept voorgeschreven. Het gaat nadrukkelijk om een middel op basis van natuurlijke producten. De website Het Testpanel deed in 2015 echter wel onderzoek naar de ervaring van gebruikers van het product. 171 vrouwen met overgangsverschijnselen namen deel aan een test van het product en zij gaven Menostril gemiddeld een cijfer van 8. In de test werd Menostril gedurende twee maanden dagelijks gebruikt. 62% van de vrouwen merkte een significant betere werking van het middel in vergelijking met andere producten. 37% merkte die verschillen al na twee tot vier weken en de rest binnen twee maanden. Gerapporteerde resultaten zijn onder andere minder last van opvliegers, beter kunnen doorslapen en minder last van nachtelijk zweten.

Hoe gebruik je Menostril?

Menostril is verkrijgbaar in verpakkingen met 30 tabletten. Hiervan neem je er dagelijks één in voor de avondmaaltijd. Op deze manier heeft het de beste uitwerking op je nachtrust. De tabletten kun je met een glas water innemen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De kracht van soja: voedingswaarde, isoflavonen, groeiDe kracht van soja: voedingswaarde, isoflavonen, groeiSoja en sojabonen staan bij de meeste mensen niet op het wekelijkse menu. Dat is jammer want soja draagt bij tot een goe…
De herkomst van de sojaboon en gebruik in de keukenDe herkomst van de sojaboon en gebruik in de keukenSoja is in de Nederlandse keuken steeds meer ingeburgerd geraakt. Althans de bekendheid met het bestaan van dit product…
Rode klaver: gezondheidsvoordelen & geneeskracht rode klaverRode klaver: gezondheidsvoordelen & geneeskracht rode klaverRode klaver (Trifolium pratense) kent een lange geschiedenis, niet alleen van medicinaal gebruik maar ook als veevoeder.…
De geneeskracht van klaverDe geneeskracht van klaverEr zijn twee typen klaver; de witte klaver met de groene blaadjes en de rode klaver die een beetje paarsachtig roze vlek…

Ontstoken haarzakje in lies, op rug of hoofdhuid behandelenOntstoken haarzakje in lies, op rug of hoofdhuid behandelenLast van een ontstoken haarzakje? Folliculitis is een medische term die verwijst naar een ontsteking van het bovenste de…
De pest: Infectieziekte door beet van vlo of besmette ratDe pest: Infectieziekte door beet van vlo of besmette ratDe pest is een besmettelijke epidemische ziekte veroorzaakt door de pestbacil Yersinia pestis, (een bacterie) overgebrac…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Menostril
  • http://www.medapharma.nl/news-detail/rol-isoflavonen-bij-overgang-voor-veel-vrouwen-onbekend/
  • http://www.menostril-overgang.nl/menostril-testpanel
  • Bijsluiter Menostril
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 23-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.