Behandel zelf acne littekens in vier simpele stappen

Behandel zelf acne littekens in vier simpele stappen Na puistjes ontstaan er vaak nare acne littekens. Deze acne littekens kun je sneller genezen in vier simpele stappen. Lees hier wat je zelf kan doen om acne littekens sneller te genezen.

Van puistjes tot acne littekens. Los deze problemen zo snel mogelijk op.

Als ik een probleem heb, dan wil ik deze doorgaans zo snel mogelijk oplossen. Dat geldt zeker ook voor iets wat direct en duidelijk zichtbaar is voor iedereen, acne littekens. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om deze acne littekens sneller te genezen. Zo kun je in vier simpele stappen jouw acne littekens op een effectieve en gezonde manier behandelen.

1) Drink geen alcohol

Iedereen adviseert ons om weinig tot geen alcohol te drinken. Van onze vader en moeder, onze dokter tot de lokale politie. Nu schreeuwen jouw acne littekens ook om dit te doen.

Verschillende studies in diverse laboratoria hebben bewezen dat het gebruik van alcohol schade toebrengt aan het proces in het lichaam dat nieuwe huidcellen en bloedcellen aanmaakt na een verwonding, zoals open puistjes. Verder hebben deze studies bewezen dat het gebruik van alcohol de ontstekingsreactie na een verwonding sterk verminderd.

Wondherstel gebeurt normaal in een aantal stappen en een ontsteking ontstaat meestal doordat men zich heeft gesneden of in geval van acne littekens, het uitknijpen van puistjes.

Wanneer er sprake is van een ontsteking dan wordt de wond gereinigd en er worden nieuwe huidcellen aangemaakt om de schade te herstellen. Doordat alcohol in het bloed circuleert wordt dit herstelproces ernstig verstoord. Het is ook daarom veel verstandiger om water te drinken dan alcoholische dranken. Alcohol onttrekt vocht uit het lichaam waardoor de kans op uitdroging groter wordt.

2) Drink meer water

Drink zes tot acht glazen water per dag, want zelfs de geringste mate van uitdroging kan de wondgenezing vertragen. Bovendien vertraagt uitdroging bloedcirculatie waardoor de kans op wondinfecties wordt vergroot. Neem even de tijd om jezelf te ontspannen wanneer je het water drinkt.

3) Voorkom stress

Wil je dat jouw acne littekens tien dagen eerder genezen dan normaal. Probeer dan zoveel mogelijk om stress te voorkomen. Een Amerikaanse onderzoeker onderzocht 22 studenten en vergeleek de acne in de examenperiodes en in de minder stressvolle periodes. Het bleek dat de acne littekens in de stressvolle examenperiodes tien dagen langer nodig hadden om te genezen dan in de rustige periodes. In dit onderzoek werd ook rekening gehouden met het slaapgedrag en voedingspatroon gedurende de verschillende periodes. Probeer dus zoveel mogelijk stress te vermijden om acne littekens sneller te laten genezen.

4) Gebruik zink

Zink is een zeer belangrijk mineraal bij de genezing van wonden en dus ook bij de genezing van acne littekens. Zink helpt bij de wederopbouw van de huid door het aanmaken van keratinocyten. Keratinocyten zijn de soort cellen waaruit de huid is opgebouwd. Bovendien heeft zink antioxiderende eigenschappen die helpen bij het verwijderen van vrije radicalen en bacteriën uit acne littekens ter verbetering van de genezing van deze littekens.

Zink komt voor in ons dagelijks voedsel en zit o.a. in oesters, vlees, eieren, vis en schaaldieren en tarwe. Zink is ook als los voedingssupplement verkrijgbaar en zit vaak ook in kleine hoeveelheden in vele andere voedingssupplementen.

Je kunt het voedingssupplement zink ook fijn maken en mengen met jouw substantie waar je normaal je huid mee bevochtigd. Door de nieuwe, met zink toegevoegde substantie op de huid met acne littekens te gebruiken, kun je de genezing ook enorm versnellen.
© 2009 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Puistjes bestrijdenPuistjes bestrijdenAcne of puistjes komt meestal voor bij jongeren, sommigen krijgen het en sommigen niet. Acne kan je niet voorkomen en ko…
Acne, wat is het en hoe ga je er mee om?Tijdens de puberteit kun je last krijgen van acne door je hormonen. Acne is een huidprobleem. Sommige volwassen hebben h…
Tips tegen puistenEen puist is een kleine ontsteking in de huid, met een klein, wit kopje. Er zijn veel verschillende soorten. De bekendst…
Informatie over acneInformatie over acneAcne wordt typisch geassocieerd met jeugd, pubertijd en tegen de tijd van volwassenheid ben je er klaar mee. Echter, dit…

Zilverkaars in de overgangVrouwenwortel noemden de Noord-Amerikaans Indianen de zilverkaars (black cohosh. bugbane, black snake root). In het naja…
Hooikoorts: pollenkalenderHooikoorts: pollenkalenderHet hooikoortsseizoen duurt over het algemeen van maart tot september. Het seizoen hangt samen met de bloeitijd van bepa…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 19-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.