Beter horen met "Beter Horen"

Bij Beter Horen kunt u prima terecht voor al uw hoorproblemen. Meestal gaat u eerst naar uw eigen huisarts, die kijkt of uw oren uitgespoten dienen te worden of dat u misschien last heeft van een oorontsteking. Is dit niet het probleem, dan kunt u in overleg met hem een afspraak maken bij een K&O-arts of hoorspecialist. In dit artikel meer over de service en mogelijkheden bij Beter Horen.

De geschiedenis van Beter Horen

De oprichting van het huidige Beter Horen is alweer een honderd jaar geleden. In 1910 werden al hoortoestellen gefabriceerd door Pieter Geervliet. Doordat hij zelf doof geworden was en zich verbonden voelde met zijn lotgenoten heeft hij zich sindsdien ingezet voor mensen met hoorproblemen. Hij stond aan de voet van het huidige Beter Horen.

Deze zaak is in de loop van 100 jaar uitgebreid tot een netwerk van meer dan 225 winkels, alleen al in Nederland. Tevens is Beter Horen in 2001 een onderdeel geworden van de Amplifon-groep, een internationaal concern en een wereldwijde marktleider op het gebied van hoorproblemen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Milaan en er zijn vestigingen in Canada, Amerika, Egypte en in veel Europese landen.

Kwaliteit staat voorop

Dat u bij Beter Horen in goede handen bent mag blijken uit het feit dat alle medewerkers, zowel de audiciens als de andere medewerkers deskundig opgeleid worden. Ze kunnen u daardoor prima adviseren en de aanbevolen producten worden allemaal gegarandeerd door ISO- en STAR-certificaten (Stichting Audiciensregister).

Het is mogelijk om in een van de winkels een gratis hoortest te laten doen en uitleg te krijgen over de vele mogelijke hoortoestellen en producten. In veel dorpen en steden komt de Beter Horen-bus langs en die biedt daar ter plekke een gratis hoortest aan.
Als filosofie heeft Beter Horen de 4 B's hoog in het vaandel staan:
  • Betaalbaarheid, door gratis hoortests, proefperiodes, advies over preventie en 5 jaar nazorg. Dit met een groot uitgebreid assortiment.
  • Bereikbaarheid, door de ruim 225 vestigingen altijd wel een bij u in de buurt.
  • Begrijpelijk, door informatievoorziening zonder ingewikkelde medische termen, verder door verzorgen van lezingen en tips hoe om te gaan met slechthorendheid.
  • Blijheid, is de opzet van Beter Horen, daar mensen dat behoren te worden na het bezoek aan een van de winkels. Hopelijk kunt u dan weer volop aan het sociale leven deelnemen.

Welke hoordeskundigen zijn er

de huisarts

Meestal is de huisarts degene waar u het eerst naar toe gaat. Die zal proberen om een oorzaak voor uw hoorprobleem te vinden. Indien het probleem groter is dan een verstopping of een ontsteking aan uw oren zal hij/zij u doorverwijzen naar een KNO-arts.

de KNO-arts

De KNO-arts is verbonden aan een ziekenhuis en behandelt problemen aan keel, neus en oren. Buiten onderzoeken en advies voert hij/zij ook noodzakelijke operaties uit.

Het audiologisch centrum

In een audiologisch centrum worden problemen behandeld die met spraak en gehoor te maken hebben. In zo'n centrum zitten, psychologen, logopedisten en audiologen. Voor gehoorproblemen zult u dus meestal met de audioloog te maken krijgen. Hij kan u adviseren over de complexere problemen en de daarvoor beste oplossingen.

De audicien

De audicien heeft een gedegen opleiding gevolgd op het gebied van horen en is thuis op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen in de hoorbranche dankzij regelmatig bijscholen in het vakgebied. Indien nodig neemt hij contact op met een KNO-arts.

De LifeShell

Hoewel er standaard oorstukjes verkocht worden, heeft u met de LifeShell, een voor u op maat gemaakt oorstukje. Dit past uiteraard het beste in uw oor en geeft daardoor een betere hoorkwaliteit. De LifeShell is klein en valt daardoor niet echt op en past op de meeste hoortoestellen.

De voordelen nog even op een rijtje:
  • Past op bijna alle hoortoestellen
  • Eenvoudig in gebruik
  • Nauwelijks zichtbaar en huidvriendelijk
  • Perfecte pasvorm, dus prettig in het oor
  • Gehoorgang wordt niet afgesloten
  • Altijd een uitstekend en constant geluid
  • Speciale techniek voorkomt transpiratie en drukverschillen
  • Uw zorgverzekeraar vergoedt vaak de LifeShell

Conclusie

Als u twijfelt of uw gehoor achteruit gaat kunt u bij uw huisarts langsgaan voor controle of bij een van de winkels van Beter Horen een gratis gehoortest laten doen. U kunt hier mogelijk grotere problemen achteraf mee voorkomen en er wordt door de zeer betrokken audiciens alles aan gedaan om uw gehoor in kaart te brengen en te verbeteren. Op de site van Beter Horen wordt alles voor u nog eens op een rijtje gezet.
© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een hoorapparaat kiezen en kopen, tipsEen hoorapparaat kiezen en kopen, tipsWie een hoorapparaat gaat kopen kan wel tips gebruiken. Er zijn zoveel hoortoestellen. Een audicien geeft een gratis geh…
Hoorwinkels Van Boxtel met advies in vijf stappen“Van Boxtel Hoorwinkel” is een keten van hoorwinkels die vooral gevestigd zijn in de zuidelijke provincies, met name Noo…
Slecht horen en gehoorapparatenSlecht horen en gehoorapparatenVolgens een onderzoek van TNS NIPO uitgevoerd in 2005 zijn er minstens 1,4 miljoen mensen van 18 jaar en ouder met slech…
Een hoortest doenEen hoortest doenIn Nederland heeft zo'n 1 op de 10 mensen last van een gehoor beschadiging. Het kunnen er echter ook meer zijn omdat nie…

Aandoening: ADHDAandoening: ADHDADHD betekent Attention Deficit Hyperactivity Disorder oftewel naar het Nederlands vertaald Aandachts-Tekort-Stoornis me…
Hidradenitis suppurativa: abcessen in lies, oksel en billenHidradenitis suppurativa: abcessen in lies, oksel en billenHeb je abcessen in lies, oksel of billen? Hidradenitis suppurativa is een chronische inflammatoire huidziekte, die wordt…
Bronnen en referenties
  • www.beterhoren.nl
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 29-11-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.