Hoorwinkels Van Boxtel met advies in vijf stappen

“Van Boxtel Hoorwinkel” is een keten van hoorwinkels die vooral gevestigd zijn in de zuidelijke provincies, met name Noord Brabant, van Nederland. Maar ook in de noordelijke provincies tot Friesland en Groningen zijn winkels van Van Boxtel te vinden. Deskundige hoormeting staat daarbij voorop met een advies in vijf stappen. De hoortoestellen met Zwitserse technologie kunnen gratis worden uitgeprobeerd.

Van Boxtel met persoonlijke oplossing voor gehoorprobleem

Informatie op internet over de hoorwinkels vangt aan met de slogan: “De allerbeste hooroplossing begint met een luisterend oor”. De gedachte daar achter is dat Van Boxtel alle tijd wil nemen voor een deskundige hoormeting en een uitgebreid gesprek met een duidelijk advies. De hoorwinkel heeft daarvoor een hooradvies in vijf stappen bedacht. In die vijf stappen wordt getracht een zo persoonlijk mogelijke oplossing te vinden voor het gehoorprobleem van de klant. Onderdelen van het advies vormen een gehoormeting, luisteren naar de wensen van de klant, het uiteindelijke advies, een periode van gratis uitproberen en informatie over vergoedingen.

Vaker vallen door slecht horen

Soms komt een klant aarzelend bij Van Boxtel binnen met het idee dat het toch wel steeds meer moeite kost om anderen te verstaan maar hoe het precies met de eventuele achteruitgang van het gehoor staat is niet helemaal duidelijk. Overigens is slecht verstaan niet de enige handicap bij een minder goed gehoor. Uit Amerikaanse onderzoeken is namelijk ook gebleken dat personen die niet goed horen drie keer zo vaak vallen dan mensen met een goed gehoor. Mensen met een gehoorverlies zouden zich minder goed bewust zijn van hun omgeving waardoor ze vaker struikelen.

Hooradvies in vijf stappen

Een uitgebreid hooradvies bestaat uit vijf stappen. Het advies begint met een audiotest en eindigt met hulp bij het nagaan en afhandelen van de vergoeding door een zorgverzekeraar.

Stap 1: Hoormeting

Een zeer belangrijk onderdeel van het 5-stappen hooradvies is uiteraard het meten van het gehoor. De hoormeting gaat uit van een test met korte tonen en met gesproken woord. De test met korte tonen bestaat uit het laten horen van een aantal tonen op diverse frequenties en in verschillende sterktes waar een toonaudiogram van wordt gemaakt. Bij de test met woorden wordt een aantal woorden ten gehore gebracht die door de klant, voor zover mogelijk, worden herhaald. De meting is overigens gratis en ook vrijblijvend. Uiteraard volgt een uitgebreide analyse van de resultaten van de meting.

Stap 2: Wensen van de klant

Tijdens deze stap wordt de tijd genomen om naar de wensen van de klant te luisteren. Die wensen kunnen uiteenlopen naargelang het verschil van de klanten. Sommigen zullen juist in grote vergaderruimten moeite hebben en andere bij gesprekken aan de keukentafel. Ook of er vaak naar live muziek wordt geluisterd of dat er meer tv wordt gekeken met mechanisch geluid moet deel uitmaken van het latere advies.

Stap 3: Advies

De hoormeting en de persoonlijke voorkeuren zijn de basis voor het uiteindelijke advies waarbij gezocht wordt naar een goede combinatie van stap 1. en stap 2. Dat advies zal moeten leiden tot comfortabel horen.

Stap 4: Gratis proefperiode

Zelfs met een goed advies zal toch de praktijk moeten uitwijzen of de oplossing wel de juiste is. Om die reden wordt altijd een gratis proefperiode aangeboden om een hoortoestel uit te proberen. De instellingen kunnen tijdens die periode nog aangepast worden om weer opnieuw uit te proberen.

Stap 5: Vergoeding door de zorgverzekeraar

Zeker belangrijk bij het aanschaffen van een duur apparaat is om te weten of en welke vergoeding door de zorgverzekeraar tegemoet kan worden gezien. Van Boxtel helpt daarbij voor een probleemloze en correcte afhandeling.

Hoortoestellen in verschillende prijsklassen

Van Boxtel levert alleen A-merken die uitmunten in kwaliteit, gebruiksgemak en draagcomfort en een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding hebben. De prijzen lopen uiteen van 0,00 euro (volledig vergoed door de zorgverzekeraar) tot een prijs vanaf ruim 1.500,00 euro voor het duurste toestel. Uiteraard zit er veel verschil in de mogelijkheden van die toestellen waarbij de duurste over extra mogelijkheden beschikken zoals: geschikt voor bluetooth, automatische regelaar, onderdrukking impulsgeluiden, richting van het geluid te bepalen, intelligente leerfuncties, optimale muziekervaring, natuurlijk geluid, comfortabel telefoneren, luisteren zonder inspanning en versnelde gewenning.

Lees verder

© 2012 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slecht horen en gehoorapparatenSlecht horen en gehoorapparatenVolgens een onderzoek van TNS NIPO uitgevoerd in 2005 zijn er minstens 1,4 miljoen mensen van 18 jaar en ouder met slech…
Het Groene Woud, recreatiegebied in opkomstHet Groene Woud is het gebied in de driehoek tussen Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Het gebied biedt veel mogelijkheden…
Een hoortest doenEen hoortest doenIn Nederland heeft zo'n 1 op de 10 mensen last van een gehoor beschadiging. Het kunnen er echter ook meer zijn omdat nie…
Hoortoestellen: wat mag je ervan verwachten?In audiologische kringen wordt met de term ‘verwachtingen’ meestal de verwachtingen van een gebruiker over de performant…

Nachtelijke kuitkramp: oorzaak en behandelingNachtelijke kuitkramp: oorzaak en behandelingHet is erg vervelend om ’s nachts wakker te worden door kramp in je kuit. De kuitkramp bestaat uit pijnlijke, plaatselij…
Een SOA-test, hoe gaat dat in zijn werk?Elk jaar lopen in Nederland tienduizenden mensen een seksueel overdraagbare aandoening op. SOA's gaan nooit uit zichzelf…
Bronnen en referenties
  • Vanboxtelhoorwinkels.nl
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.