Hoe kun je cellulitis verminderen?

Cellulitis is eigenlijk niet meer dan een ophoping van vet. Iedereen kan last hebben van cellulitis niet alleen op oudere, maar ook op jongere leeftijd. Sommige mensen zijn er ook veel vatbaarder voor dan andere mensen. Je ziet cellulitis vooral bij oudere vrouwen. Deze groep hebben er ook het meeste last van. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om cellulitis tegen te werken. Maar het is niet gemakkelijk. Cellulitis kun je beter voorkomen, dan dat je het eraf moet werken.

Overgewicht

Overgewicht kan een grote rol spelen bij het ontwikkelen van cellulitis. Aangezien cellulitis vet is, kan overgewicht ervoor zorgen dat het zich ontwikkelt, of nog erger wordt. Probeer langzaam te vermageren. Tips hoe je dit kunt doen, staan onderaan de pagina. Het is belangrijk dat je dit langzaam doen omdat er anders te snel vet verdwijnt en te weinig cellulitis, waardoor je een hanghuid krijgt. Vooral cardio oefeningen kunnen goed zijn om te vermageren. Vooral zwemmen is goed omdat dit je op alle plaatsen traint en vermagerd. Als je dit niet goed kan, of je schaamt je voor je cellulitis, kun je ook meer gaan zwemmen of fietsen. Omdat veel cellulitis gepaard gaat met overgewicht, is het belangrijk om hier veel aandacht hieraan te geven.

Train je spieren

Een goed hulpmiddel om cellulitis tegen te gaan is krachttraining. Dit hoeft niet perse met gewichten te zijn. Zolang je maar spierversterkende oefeningen doet. Veel cellulitis vormt zich meestel op de achterarmen en de benen. Voor je benen zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om je spieren te versterken. Deze zijn onder andere fietsen, zwemmen, wandelen en het belangrijkste beenoefeningen in de fitness.

Je kunt je achterarm verstevigen, door je triceps te trainen. Deze kun je trainen door verschillende activiteiten. Als je een sport zoekt, is zwemmen waarschijnlijk het handigst, en het makkelijkst. je kunt ook fitnessoefeningen doen voor je triceps.

Drink genoeg

Veel mensen met cellulitis drinken onvoldoende. Water drinken is belangrijk zodat je cellulitus makkelijker kan ontsnappen. Zoals de richtlijn zegt, is het goed om meer dan 8 glazen water per dag te drinken. Pas tevens op met je zoutverbruik, zout houdt namelijk water vast

Massage

Op een indirecte manier, heeft massage ook een invloed op je cellulitis. Massage bevorderd de bloedsomloop. Hier zien we hetzelfde als veel water drinken. Door een betere bloedsomloop, geef je cellulitis makkelijker de kans om te verdwijnen. Vergeet niet dat je alle bovenstaande factoren moet combineren om merkbaar resultaat te boeken.
© 2011 - 2020 Koningaap, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Cellulitis: Voorkomen, genezen of accepterenWat is cellulitis, wie krijgt het en kun je er iets tegen doen? In dit artikel worden deze vragen beantwoord.
Cellulitis: hoe kom je er vanaf?Cellulitis ontstaat als het bindweefsel tussen de vetruimtes en de huid dunner of zwakker wordt. Het gevolg is dat je ee…
Cellulift endermologie - Ervaringen en resultatenCellulift van Elysée Electro is een massageapparaat dat cellulitis helpt te verminderen en te verwijderen. De activiteit…
Help! Ik heb last van cellulitis!Help! Ik heb last van cellulitis!Veel vrouwen hebben of krijgen of latere leeftijd last van cellulitis. Dit is heel vervelend, vooral in de zomer als je…

Behandelen van blaren op de voetenBehandelen van blaren op de voetenBlaren kunnen pijnlijk zijn. Het is meestal het gevolg van een fysieke inspanning die te lang aanhoudt, en op een bepaal…
Slaapapneu en de gevarenSlaapapneu en de gevarenHet slaapapneusyndroom, ook wel slaapapneu genoemd, komt voor bij ongeveer 5 tot 20 op de 100 personen. Mannen hebben er…
Bronnen en referenties
  • http://www.skindiseasearchive.com/cellulitis

Reageer op het artikel "Hoe kun je cellulitis verminderen?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Koningaap
Laatste update: 21-06-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!