Wat zijn natuurlijke middelen tegen slechte adem

Wat zijn natuurlijke middelen tegen slechte adem Het hebben van slechte adem is zeer onprettig en kan voor een grote belemmering zorgen op je leven. Het kan zelfs leiden tot een sociaal isolement door schaamte naar anderen. Tegenwoordig is er veel meer aandacht voor dit probleem en vele merken komen uit met producten voor dit probleem. Maar er zijn ook natuurlijke middelen die je kunt gebruiken.

Wat veroorzaakt slechte adem?

Slechte adem kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal is het terug te leiden naar een slechte mond hygiëne. Door slecht te poetsen, het niet flossen en het niet schoonmaken van de tong, hebben bacteriën de kans gekregen om zich te voeden door voedselresten die achter zijn gebleven. Deze bacteriën produceren vervolgens een slechte adem. Een andere oorzaak is de ophoping van slijm op het achterste van je tong. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem waaronder het gebruik van mondwater ter verbetering van de algemene mondhygiëne en een tongschraper voor het schoonmaken van de tong. Maar er zijn ook natuurlijk middelen om het probleem tegen te gaan.

Water helpt tegen slechte adem

Het grootste voordeel van water is dat het goedkoop is en makkelijk verkrijgbaar. Water is efficiënt in de strijd tegen slechte adem. Water heeft de eigenschap om de mond schoon te spoelen van allerlei voedselresten, maar ook micro-organismen. Een natte mond met voldoende speeksel spoelt de slechte geuren weg. Een droge mond is vaak ook een oorzaak van een slechte adem. Dit is vaak de oorzaak van het hebben van een slechte adem in de ochtend. Dan is de mond vaak uitgedroogd. Het is aan te raden om tenminste acht glazen per dag te drinken om van een slechte adem af te komen.

Het nemen van kruiden thee tegen slechte adem

Kruiden werden al vele jaren geleden gebruikt voor allerlei medische aandoeningen, maar ook in het terug brengen van slechte adem. Deze kruiden worden vandaag de dag ook nog gebruikt. Kruiden als munt, koriander, peterselie en rozemarijn zijn goed voor je gezondheid. Ze hebben een reinigende werking en zijn ideaal om je mond schoon te houden. Je kunt deze kruiden perfect mengen met bijvoorbeeld thee.

Yoghurt en melk zijn effectief tegen slechte adem

Yoghurt, melk en andere soortgelijke producten bevatten vitamine D. Vitamine D is een belangrijke vitamine omdat deze de groei van bacteriën belemmert. Daarnaast zitten er in yoghurt en melk enkele actieve stoffen die de hoeveelheid bacteriën in de mond verminderen en tandplak tegengaat. Tandplak veroorzaakt uiteindelijk tandontsteking wat weer tot slechte adem kan leiden.

Fruit is niet alleen gezond maar ook goed tegen slechte adem

Fruit en groenten zijn niet alleen belangrijk voor je algemene gezondheid, maar zijn ook goed tegen slechte adem. Fruit als bessen, meloenen en appels helpen onder andere om de mond schoon te krijgen. Veel groentes en fruit zijn effectief tegen slechte adem. Elke vezelrijke groenten of vruchten kan slechte adem elimineren. Ze bevorderen de speekselproductie die de mond uitspoelt en vochtig houdt. Vitamine C en D zijn vooral belangrijke vitamines die tandvleesontsteking tegengaan, een belangrijke oorzaak van slechte adem.

Natuurlijke middelen als hierboven beschreven kunnen helpen slechte adem tegen gaan. Maar het goed blijven poetsen van je tanden en het flossen blijft belangrijk. Daarnaast kan een tongschraper en mondwater een goede aanvulling zijn tegen slechte adem. Een goede algemene mond hygiëne blijft belangrijk. Blijft de slechte adem aanhouden dan is het zeker aan te raden om advies in te winnen bij je tandarts of huisarts, omdat er een mogelijke andere oorzaak is van de slechte adem.
© 2011 - 2023 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slechte adem (halitose)?Slechte adem (halitose)?Iedereen kan al wel eens last hebben van een slechte adem maar in bepaalde gevallen zijn de oorzaken ernstig. Hoe komt h…
Een slechte adem of halitose: oorzaken en oplossingenEen slechte adem of halitose: oorzaken en oplossingenEen slechte adem na het eten van bijvoorbeeld knoflook is niet zo erg, maar als je altijd last hebt van een slechte adem…
Halitose (slechte adem) volgens hoogleraar Edwin WinkelHalitose (slechte adem) volgens hoogleraar Edwin WinkelHoogleraar tandheelkunde Edwin Winkel wil het taboe op slechte adem (halitose) doorbreken. Volgens hem is het behandelen…
Wat is halitose of slechte adem? Oorzaken halitoseWat is halitose of slechte adem? Oorzaken halitoseHalitose is de vakjargon voor een buitengewoon slechte adem. Het woord is Latijn, en kan letterlijk vertaald worden naar…

Galstenen verwijderen: voeding, ERCP en operatieGalstenen verwijderen: voeding, ERCP en operatieGalstenen verwijderen: hoe gaat het verwijderen van galstenen in zijn werk? De galblaas is een peervormig orgaan dat gal…
Toxoplasmose: Wat is het en wat kun je ertegen doen?Toxoplasmose: Wat is het en wat kun je ertegen doen?Heel wat zwangere vrouwen krijgen bij het bezoek aan de dokter of gynaecoloog te horen dat ze moeten opletten voor het e…
Misterlak (90 artikelen)
Gepubliceerd: 16-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.