Pijnlijke benen voorkomen en genezen
Heb jij al nu enige tijd last van vermoeide benen? Zware, vervelende en pijnlijke benen komen meer voor dan je wel denkt. Ze vinden hun oorzaak in een onvoldoende circulatie. Dat zorgt voor vochtophopingen, met zware en pijnlijke benen tot gevolg. Pijnlijke benen zijn niet leeftijdsgebonden, maar komen wél méér voor bij vrouwen dan bij mannen. Vooral vrouwen in de menopauze hebben er veel last van. Wat kun je zélf doen om zware en pijnlijke benen te voorkomen en vooral, hoe kun je ze genezen?
Bloed- en vochtcirculatie
Zware en pijnlijke benen ontstaan meestal als gevolg van een onvoldoende of slechte bloed- en vochtcirculatie doorheen je lichaam. De grote en interne kanalen of adertjes in je benen vervoeren dit lichaamsvocht vanauit je hart door je ganse lichaam, en brengen het daarna terug richting hart. Om te voorkomen dat dit lichaamsvocht naar beneden stroomt, zijn deze adertjes uitgerust met kleppen, deze aders afsluiten na iedere pompbeweging van onze motor.
Lekkende kleppen
In normale omstandigheden stroomt al je lichaamsvocht steeds van de ene klep naar de andere. Is de druk op één of meerdere kleppen te hoog, en zijn je aders verwijd, dan bestaat de mogelijkheid dat deze klep(pen) kan lekken. Een lekkende klep is er oorzaak van dat een deel van je lichaamsvocht naar omlaag stroomt. Daardoor komt er nog meer druk op de aders te staan waardoor de wanden verder verwijderen. Dat heeft dan weer een nadelige invloed op de ondergelegen kleppen. Die zullen als gevolg van deze verhoogde druk minder goed afsluiten met opgezwollen, vervelende en pijnlijke benen tot gevolg.
Ontsierende blauwe lijnen
Een verhoogde druk en slecht afsluitende kleppen manifesteren zich in eerste instantie door kleine, blauwe lijntjes, verspreid over het ganse been. Esthetisch minder mooi, maar aanvankelijk heb je daar niet méér last van. Je circulatie in je benen raakt op deze manier wél danig verstoord waardoor samen met je lichaamsvocht ook je afvalstoffen moeilijker worden afgevoerd. Op termijn worden je problemen groter. Symptomen van dit lichaamsproces zijn zware en/of vermoeide benen, een drukkend gevoel in je benen, blauwe verkleuringen, vochtophopingen rond je enkels, onderhuids vochtverlies, een gezwollen en prikkelend gevoel en rusteloze benen.
Paardenkastanje tegen pijnlijke benen
Paardenkastanje helpt doeltreffend bij verzwakte aders en zware, vervelende en pijnlijke benen. Paardenkastanje bevat aescine, een stof die de de kanaalwand van je aders versterkt en hun doorbloeding opmerkelijk verbetert.
Paardenkastanje tegen aambeien
Paardenkastanje wordt in de natuurgeneeskunde tegen veel meer aandoeningen gebruikt dan tegen zware en pijnlijke benen. Zo wordt paardenkastanje verwerkt in allerlei middeltjes om de pijn bij aambeien te verzachten. Aambeien worden in de meeste gevallen ook veroorzaakt door een onvoldoende circulatie. En helpt ook bij verstrooide en negatieve gedachten en bij piekeren.
© 2012 - 2024 Frantan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pijn aan de armPijn aan de arm ontstaat vaak door een verkeerde werkhouding, door overbelasting van spieren of door een ontsteking. In…
Frontaalkwab dementieFrontaalkwab dementie (ook wel fronto-temporale dementie of de ziekte van Pick genoemd) is een vorm van dementie. Mensen…