Vochtophoping, reuma, jicht: neem berkenbladthee of –extract

Vochtophoping, reuma, jicht: neem berkenbladthee of –extract Dikke benen, het vasthouden van vocht en gewrichtspijnen kunnen worden tegengewerkt door de vocht-, gif- en zuurafdrijvende eigenschappen van berkenbladthee of -extract. Het heeft de eigenschap om ongewenstheden uit het lichaam te halen door het op een natuurlijke methode af te voeren. Berkenblad heeft het aanvullende voordeel dat het de nieren niet belast. Waarvoor kun je berkenblad gebruiken en hoe stimuleer je je gezondheid ermee?

Berkenbladthee bij reuma en jicht


De klachten

Houdt jouw lichaam vocht vast dan resulteert het in opgezette ledematen, nek en mogelijk een dikke buik. Het komt vaak voor dat het slechts concentreert in een bepaalde ledemaat, zoals bij een trombosebeen. Bovendien kunnen er inwendige problemen van toepassing zijn, zoals lymfoedeem, zwelling bij kneuzingen of pijnlijke gewrichten. De klachten kunnen daarbij dus in twee hoofdgroepen worden onderscheiden. Het gaat om gewichts- of volumetoename van een bepaald lichaamsdeel door plaatselijke vochtopbouw of het ontstaan van pijnlijke klachten door ontstekingen en zuurconcentraties. Hoe kan het middel hiertegen worden ingezet?

Vocht afvoeren uit zwellingen

Wegens medische aandoeningen zoals schildklierproblemen, trombose maar ook ten gevolge van medicatie kan het lichaam in zijn geheel of plaatselijk vocht vasthouden. De persoon komt daardoor aan terwijl het geen vetopbouw betreft. De huid komt daardoor onder een relatief hoge spanning te staan, waardoor de ledematen vreemd aanvoelen. Ook zwelling ten gevolge van bijvoorbeeld een hamstringblessure kan hier onder vallen. Hiervoor is de berkenbladthee uitermate geschikt. Het zorgt ervoor dat vocht aan het lichaam op een natuurlijke manier wordt onttrokken, zodat je gewicht op een normaal peil kan herstellen. Doe je voordeel door vocht uit je lichaam te verdrijven en daarbij eventuele ontstekingen tegen te gaan door berkenbladthee te drinken.

Gunstige invloed op gewrichtspijn

Om pijn uit gewrichten te verdrijven – zoals dat bij jicht en reuma het geval is – wordt aanbevolen om zuivere berkenbladextract te gebruiken. Er is sprake van urinezuur dat in en rondom de gewrichten qua hoeveelheid aanzienlijk is toegenomen, waardoor pijnlijke problemen ontstaan. Het synovium in het gewricht is daarbij ontstoken, waardoor het gaat uitzetten. In dit geval is er veelal sprake van chronische reuma. Ook tijdelijk kan een gewricht pijn doen en rood worden. Dan betreft het een jichtaanval vaak gecombineerd met kleine urinezuur kristallen resulterend in jicht tophi. Het is voor deze drie aandoeningen noodzakelijk om de oorzaak van de pijnlijk ontsteking te verwijderen door urinezuur aan het lichaam te onttrekken. Daartoe kun je drie tot veertig druppels berkenbladextract per dag in een wateroplossing (of gemengd met andere vloeistoffen of eten) innemen, zodat de ongewenste stoffen worden afgevoerd.

Berkenblad versus brandnetel

Strikt genomen hebben beide dezelfde werking, waarbij afvalstoffen met vloeistoffen worden afgedreven en op een natuurlijke manier het lichaam verlaten. Toch is er een groot verschil tussen beiden. Brandnetelthee kun je slechts een maand achtereen innemen, omdat de druk op de nieren te groot wordt. Men moet dan een maand rust inlassen door bijvoorbeeld over te stappen op rooibosthee. Berkenblad staat bekend als niet nierbelastend en daarmee meer geschikt om langdurig te gebruiken. Uiteraard is het niet een strijd tussen beide wat beter is en daarom wordt het vaak ook in combinatie aanbevolen. Het wordt bijvoorbeeld standaard als onderdeel van een combo aangeboden binnen het product Quantintox om metalen uit het lichaam te zuiveren.

Uiteraard is de inname van berkenbladthee ook geschikt bij gewrichtspijnen, echter er wordt verondersteld dat het innemen van berkenblad extract betere resultaten geeft. Laat je informeren bij de drogisterij omtrent wat je het beste kunt doen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jicht: symptomen, voeding en dieetJicht: symptomen, voeding en dieetJicht: jichtknobbel, gewrichten, urinezuur. Jicht ontstaat door een andere concentratie in het urinezuur. Jicht in een p…
Gewrichtsaandoeningen, symptomenGewrichtsaandoeningen, symptomenGewrichten zorgen voor mobiliteit en beweging tussen twee of meerdere beenstukken (botten). Gewrichtsaandoeningen hebben…
Voedingsadvies bij jichtVoedingsadvies bij jichtJicht is een reumatische ziekte waarbij er een ontsteking ontstaat in het gewricht waardoor het gewricht erg veel pijn d…
Jicht: symptomen, diagnose en behandelingJicht: symptomen, diagnose en behandelingJicht is een aandoening waarbij gewrichtontstekingen ontstaan als gevolg van een verhoogde concentratie urinezuur in het…

Mariadistelextract om aderverkalking (LDL) te verminderenMariadistelextract om aderverkalking (LDL) te verminderenDe lever verzorgt een belangrijke zuiverende functie voor het bloed en lichaam. Door toedoen van LDL kan echter bij toen…
Voorkom zenuwziekten: afvoer metalen via Quantintox gebruik!Voorkom zenuwziekten: afvoer metalen via Quantintox gebruik!Tintelingen, pijn aan de ledematen, vergeetachtigheid, dementie of andere aan de zenuw gerelateerde aandoeningen of ziek…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eirena, Pixabay
  • http://kruidjegezond.be/2011/03/de-zuiverende-kracht-van-berk/
Reactie

Riekie Horvath Vissers, 31-07-2020
Ik ben 1 week bezig met Berkenthee te drinken, de voet zat veel vocht in
Maar is al minder, maar doet nog veel pijn.
Heb ook atrose, en al 2x een spuit gezet van de dokter orthopeed.
Maar ik lees extract Wat is dat dan…?
Graag antwoord

Mvg Reactie infoteur, 03-08-2020
Berkenbladthee of berkenbladextract

Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 18-04-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.