Snurken tegengaan met behulp van een pinkring

Snurken tegengaan met behulp van een pinkring Er bestaan diverse remedies tegen snurken. Zo kun je bijvoorbeeld slapen met een speciaal daarvoor gemaakte beugel of gebruik maken van een keelspray of keelstrips. Er is nu een nieuwe methode bijgekomen: een pinkring gebaseerd op eeuwenoude Chinese geneeswijze. Een anti-snurkring werkt op basis van acupressuur. Door op de juiste plek een lichte druk uit te oefenen worden de blokkades opgeheven die maken dat je snurkt.

Anti-snurk pinkring


Oorzaken van snurken

Zaag je 's nachts telkens weer een heel bos om dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Het kan voornamelijk leiden tot slaapgebrek, niet alleen van je partner maar ook van jezelf. Bovendien kan het leiden tot een zuurstoftekort in de slaap. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat mensen snurken? De meest voorkomende oorzaken zijn de volgenden:
 • Verkoudheid / zwelling van het neusslijmvlies en/of de huig (uvula)
 • (Aangeboren) afwijkingen aan de neus/keelholte
 • Scheefstand van het neustussenschot
 • Gebruik van alcohol (al bij kleine hoeveelheden)
 • Roken
 • Overgewicht
 • Gebruik van slaapmiddelen en andere medicijnen met spierverslappers
 • Hooikoorts / allergische rhinitis
 • Oudere leeftijd
 • Vergrote keelamandelen
 • Hormonale factoren (voornamelijk gerelateerd aan groeihormoon en schildklierhormoon)

Bestaande remedies tegen snurken

Er bestaan tal van middelen om snurken tegen te gaan. Een aantal hiervan bestaat vooral uit het wegnemen van een duidelijk aanwijsbare oorzaak. Zo zal wanneer overgewicht de boosdoener is, afvallen op den duur het probleem kunnen verhelpen. Ook kan verbetering worden waargenomen wanneer men stopt met roken, stopt met het gebruik van slaapmiddelen of wanneer de hooikoortsperiode weer voorbij. Is het probleem hardnekkiger of is de oorzaak niet duidelijk aan te wijzen, dan kunnen een aantal relatief simpele remedies worden uitgeprobeerd. Deze oplossingen zijn onder te verdelen in vijf categorieën.

 • Anti-snurk keelspray - hiermee kan een dun filmlaagje op de huig en keelholte worden gespoten waarmee vibraties verminderd kunnen worden. Bijvoorbeeld: Sleepzz Anti-snurk 2 In 1, Snoreeze Anti-Snurk Keelspray en Puranox Anti-Snurk Keelspray.
 • Anti-snurken neusspray - deze zorgen voor een betere doorgang van lucht door de neus, handig wanneer de oorzaak ligt in een verkoudheid, allergie of een versmalde neuspassage. Bijvoorbeeld: Nozoair Neusspray en Aromed Mentha Neusinhaler.
 • Anti-snurk keelstrips - om vibraties op de zachte weefsels achter in de keel tegen te gaan kun je langzaam smeltende strips op het verhemelte plaatsen. De oliën die dan vrijkomen verminderen het snurken. Bijvoorbeeld: Snoreeze Anti-Snurk Keelstrips.
 • Anti-snurk neusstrips - door een pleister extern op de neus te plaatsen worden de neusvleugels lichtjes naar buiten getrokken, wat handig is bij een verstopte neus. Bijvoorbeeld: Breathe Right Neusstrip, Sleepzz Anti-Snurk Neusstrips, Nozovent Neusstrip en Nozoair Neusstrip.
 • Anti-snurkbeugels - een wat prijziger oplossing is het op maat laten maken van een anti-snurkbeugel die de onderkaak iets naar voren schuift waardoor de luchtweg wat ruimer wordt gemaakt. Bijvoorbeeld: SleepPro Snurkbeugel, Somnofit Anti-Snurkbeugel, Somnolis Anti-Snurkbeugel en Snorflex Anti-Snurkbeugel.

Hoe kan een pinkring bijdragen aan het oplossen van je snurkprobleem?

Wanneer het producten gericht op het stoppen of reduceren van snurken betreft kan er nu iets nieuws aan bovenstaande rijtje worden toegevoegd: een pinkring gebaseerd op eeuwenoude Chinese geneeswijze die bij 85% van de proefpersonen effectief bleek. De ring werd ontworpen door Amen Corner-saxofonist Michael Carter-Smith, die in de jaren '60 diverse hits scoorde.

De Good Night Ring is gebaseerd op het uit de alternatieve geneeswijze bekende acupressuur, waarbij op bepaalde trigger points druk uitgeoefend wordt om elders in het lichaam blokkades te doorbreken en zo een effect te bereiken zoals dat ook gebeurt bij acupunctuur. Binnen de reguliere geneeskunde staat men sceptisch tegenover deze methoden, het is dan ook geen exacte wetenschap, maar velen claimen er baat bij te hebben.

Aan de binnenkant van de pinkring zitten een twee kleine bobbeltjes die druk geven op twee trigger points van de kleinste vinger. Door hier druk uit te oefenen moet de neuspassage worden ontlast. De drager van de ring gaat daardoor makkelijker door de neus ademen en zal dit gaan doen in plaats van door de mond te ademen, wat snurken in de hand werkt.

Een groep van twintig zelfverklaarde snurkers is aan een test onderworpen uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Aspen Clinical. Dit is natuurlijk een betrekkelijk kleine testgroep, maar 17 van de 20 snurkers bleken beter te slapen met de ring om. De test is zonder de proefpersonen van te voren precies te vertellen waarom twee maal uitgevoerd: één maal met de ring om de pink en één maal met de ring om de wijsvinger. Waar 17 proefpersonen beter sliepen met de ring om de pink merkte niemand resultaat met de ring om de wijsvinger. Aspen Clinical verklaarde dat dit het eerste product is in de 30-jarige geschiedenis van het instituut dat een significante verbetering in de slaap bij snurken geeft.

VITALMAXX Anti-snurkring

De edelstalen VITALMAXX Anti-snurkring werkt op basis van hetzelfde principe. Volgens de gebruiksvoorschriften dien je de ring een half uur voor het slapengaan om een van de pinken te schuiven. Ook deze VITALMAXX Anti-snurkring maakt gebruik van pressiepunten waarmee lichte druk wordt uitgeoefend met als doel om om elders in het lichaam blokkades te doorbreken en zo een effect te bereiken zoals dat ook gebeurt bij acupunctuur. De ring laat zich middels een vernuftig verstel-systeem eenvoudig aan de dikte van de vinger aanpassen en wordt geleverd met een handig fluwelen opbergzakje. De VITALMAXX Anti-snurkring is online via diverse webshops verkrijgbaar.

Lees verder

© 2013 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slaapproblemen door snurken: oorzaken, behandeling & tipsSlaapproblemen door snurken: oorzaken, behandeling & tipsSnurken is een aandoening die vooral veroorzaakt wordt door een bemoeilijkte ademhaling. Snurken kan zo luidruchtig zijn…
Snurken wat kun je er tegen doenSnurken wat kun je er tegen doenNaar iemand luisteren die ligt te snurken kan leuk zijn, maar ook erg irritant. Maar als je samenleeft met iemand die sn…
Sieraden: Aparte ringen trendsEen cocktailring is al jaren een statement sieraad, maar we zien steeds meer andere soorten ringen voorbijkomen. Zoals d…
Anti-snurk-elastiek bij obstructieve apneu om goed te slapenAnti-snurk-elastiek bij obstructieve apneu om goed te slapenMensen met overgewicht, patiënten met hart- en vaatziekten, diegene die een beroerte hebben gehad en stevige rokers, dri…

Olijfboom wonderboom?Olijfboom wonderboom?De Olijfboom is een van de sterkste bomen ter wereld. Niet wat het hout betreft maar qua gezondheid. Olijfbomen producer…
Levend bloed analyse; onzin of oplichterij?Levend bloed analyse; onzin of oplichterij?Levend bloed analyse is een methode voor bloedanalyse die gebruik maakt van een donkerveld fase-contrast microscoop. De…
Bronnen en referenties
 • Daily Mail (19 december 2013) - http://www.dailymail.co.uk/health/article-2526158/For-silent-night-30-ring-promises-stop-snoring-Jewellery-reduce-problem-85-wearers.html
 • Snurken - http://www.snurken.nl/pages/hulpmiddelen-tegen-snurken.php
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 07-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.