Krillolie, omega 3 voor een goede gezondheid

Krillolie wordt gemaakt van krill, dit zijn garnaalachtige, ongewervelde diertjes die in de oceaan leven in grote groepen bij elkaar. Het meest bekend is krill misschien wel als voeding voor sommige walvissoorten. Maar ook voor mensen is krill erg gezond. Het bevat dus veel omega 3-vetzuren en daarnaast ook astaxanthin, een antioxidant.
- Antioxidanten
- Omega 3-vetzuren
- Krillolie is gezond
- Voordelen van krillolie ten opzichte van visolie
- Voorzichtig met krillolie
Antioxidanten
Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen schade door vrije radicalen. Niet alle antioxidanten komen door de hersenbarrière heen, maar van astaxanthine wordt gedacht dat deze stof wel door de bloed/hersenbarrière kan komen. En daardoor kan astaxanthine de hersenen, de ogen en het centrale zenuwstelsel beschermen tegen de invloeden van vrije radicalen.Omega 3-vetzuren
Er zijn 2 soorten omega 3-vetzuren: [OLIST]plantaardige vetzuren (ALA) zoals lijnzaaddierlijke vetzuren (DHA en EPA) zoals in vis en krill
[/OLIST]
Krillolie bevat net zoals visolie en lijnzaadolie omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn gezond voor ons lichaam en vaak krijgen we er niet genoeg van binnen met onze voeding. Omega 3-vetzuren zijn met name van belang voor ons omdat ze ontstekingsremmend werken. Beide soorten vetzuren zijn van belang voor het lichaam. Let er bij plantaardige vetzuren goed op dat ze niet bedorven zijn. Bij visolie is het probleem vaak de toxische stoffen die hierin zitten, zoals kwik. Daarnaast werkt krillolie krachtiger als visolie.
Krillolie is gezond
Krillolie is onder andere goed om extra in te nemen voor:- cholesterolverlaging
- artrose
- allerlei ontstekingsziekten, het remt de arachidonzuur vorming uit GLA en remt het enzym LOX-2
- gezonde hart en bloedvaten
Cholesterol
Krillolie kan het LDL-gehalte verlagen en het HDL-gehalte verhogen. Ook kan het het triglyceride-gehalte verlagen.
Artrose
Krillolie kan vanwege de omega 3-vetzuren de ontstekingen in een lichaam verminderen en zo heeft het ook invloed op artrose en artritis processen in het lichaam. Het kan zo de pijn verminderen.
Voordelen van krillolie ten opzichte van visolie
Voordeel van krillolie ten opzichte van visolie is dat mensen geen last hebben van een vieze nasmaak en het opboeren van een vissmaak. En krillolie bevat meer astaxanthine dan visolie. Meer antioxidanten zijn dus te vinden in krillolie.Daarnaast is krillolie veel minder vervuild met zware metalen. En krillolie wordt gemakkelijker door het lichaam opgenomen, doordat het in water oplosbaar is.