PEA Pure: natuurlijke pijnstiller voor diverse pijnklachten

PEA Pure: natuurlijke pijnstiller voor diverse pijnklachten Heb je last van pijnklachten zoals neuropatische pijn, reumatische pijn, zenuwpijn, een hernia of een botvliesontsteking en werken reguliere geneesmiddelen onvoldoende? Wellicht ben je dan gebaat bij het gebruik van PEA Pure. Dit supplement op basis van palmitoylethanolamide fungeert als een natuurlijke pijnstiller en kan zeer effectief chronische pijn bestrijden. Het Instituut voor Neuropatische Pijn adviseerde PEA Pure al met succes aan tienduizenden patiënten.

PEA Pure bij pijnklachten


Wat is PEA Pure?

PEA Pure is een supplement van Vitals dat zuivere palmitoylethanolamide bevat. Palmitoylethanolamide (afgekort tot PEA, uit te spreken als pee-ja) fungeert als een natuurlijke pijnstiller. Palmitoylethanolamide komt van nature in het menselijk lichaam voor en het zit ook in kleine hoeveelheden in bepaalde soorten voedsel zoals vlees, vis, eieren en soja. Mensen die aan bepaalde pijnen lijden kunnen zeer gebaat zijn bij het innemen van een extra hoge dosis palmitoylethanolamide.

Omdat PEA Pure een supplement is en geen geneesmiddel, is het onder artsen niet erg bekend en zullen weinig artsen hun patiënten het middel suggereren. Dat is een gemiste kans want het middel kan uiterst effectief zijn bij de behandeling van chronische pijn! Voor PEA Pure heb je geen recept nodig.

Hoe werkt PEA Pure?

PEA Pure heeft een ontstekingsremmende werking die werkt via biologische modulatie van membraanreceptoren. Nobelprijs-winnares Rita Levi-Montalcini ontrafelde het werkingsmechanisme van de stof palmitoylethanolamide in 1993 en sindsdien zijn diverse dubbelblinde klinische studies naar het middel uitgevoerd. Er wordt melding gemaakt van palmitoylethanolamide in meer dan 400 medisch-wetenschappelijke artikelen. In klinische studies is de werking onderzocht in combinatie met zware pijnstillers als oxycodon en pregabaline en daarbij bleek dat PEA deze medicijnen uitstekend aanvult en dat ze zonder problemen in combinatie met elkaar te gebruiken zijn.

Ervaringen met gebruik PEA Pure

Het Instituut voor Neuropatische Pijn heeft veel ervaring met het gebruik van PEA Pure en adviseert het aan veel patiënten met neuropatische pijn die onvoldoende profijt hebben van reguliere geneesmiddelen. Sinds 2010 hebben zij PEA Pure aan tienduizenden mensen geadviseerd en er zijn bij gebruik van de aanbevolen dosis nooit bijwerkingen gemeld. Het instituut rapporteert dat de ervaringen zeer positief zijn. Ook op websites van diverse belangenverenigingen van mensen met specifieke pijnklachten zijn veel reacties te vinden van patiënten die goede ervaring hebben met PEA Pure.

Bij welke klachten en pijnen is PEA Pure effectief?

Doordat vele klinische studies verricht zijn naar de werkzaamheid van palmitoylethanolamide is een aanzienlijke lijst van aandoeningen en pijnen tot stand gekomen waarbij dit middel effectief blijkt te zijn. PEA Pure is effectief gebleken bij onder andere de volgende klachten:
 • Neuropatische pijn
 • Zenuwpijn
 • Reumatische pijn
 • Hernia
 • Rugpijn
 • Stuitpijn
 • Aangezichtspijn
 • Botvliesontsteking
 • Dystrofie
 • Fibromyalgie
 • Gordelroos
 • Dermatitis
 • Endometriose
 • Menstruatiepijnen
 • Vaginale pijn

Hoe wordt PEA Pure gebruikt?

PEA Pure is verkrijgbaar in capsules van 400 mg en hiervan dient men er dagelijks drie met een groot glas water in te nemen. Omdat palmitoylethanolamide werkt via biologische modulatie van membraanreceptoren moet geen directe werking worden verwacht. De werking treedt langzaam op. De meeste gebruikers merken dat het pijnstillende effect begint op te treden na 1 tot 3 weken, maar het kan in sommige gevallen wat langer duren.

Waar is PEA Pure verkrijgbaar?

Voor PEA Pure heb je geen recept nodig, je kunt het gewoon kopen bij de drogist of in een webshop. Omdat het middel vrij prijzig is, is het belangrijk alert te zijn op namaak-pillen. Koop je het middel in een webshop, zorg er dan voor dat het een betrouwbare Nederlandse online drogisterij is. PEA Pure is verkrijgbaar van het merk Vitals. PEA Pure van Vitals is verkrijgbaar in verpakkingen van 90 capsules van 400 mg en kost circa 45 tot 60 euro (2020). Dit is voldoende voor een maand gebruik. Het is niet verkrijgbaar bij het Kruidvat of Etos omdat het vanwege de kosten gevoelig is voor diefstal. Holland & Barrett (het vroegere De Tuinen) verkoopt wel PEA van Lucovitaal, maar dit heeft geen PEA-opt keurmerk.

Kies altijd voor het PEA-opt keurmerk

Wil een supplement met PEA echt werken dan is het belangrijk dat het gaat om een product op basis van geoptimaliseerde palmitoylethanolamide. Door de toename van de populariteit van PEA als alternatieve pijnstiller proberen steeds meer producenten hier een slaatje uit te slaan door een eigen PEA-product op de markt te brengen. Dit gaat vaak gepaard met de claim dat het om de meest pure vorm van PEA gaat die er is. Je kunt er echter pas van op aan dat hier sprake van is wanneer je een product neemt dat het PEA-opt keurmerk heeft. Je kunt deze producten herkennen aan een groen vinkje met de tekst 'PEA-opt' erop. De enige producten die in 2020 dit keurmerk dragen zijn van Vitals en Russell Science (PEA Pure en PeaPlex). Je kunt wel kiezen voor een goedkoper product maar je weet dan niet of je te maken hebt met een veilig en bewezen effectief middel.
© 2015 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Neuropatische pijn: ontstaan, behandeling en leven met pijnNeuropatische pijn: ontstaan, behandeling en leven met pijnNeuropathische pijn. Je hebt er vast weleens van gehoord. Een vreselijke pijn die je leven flink kan beheersen. Meestal…
Waarom vrouwen meer pijn ervaren dan mannenWaarom vrouwen meer pijn ervaren dan mannenEén op de tien Nederlanders gaat jaarlijks naar de huisarts vanwege pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Vrouwen gaan…
Morfine: pleister, pijnstiller, injectie, pomp, tablettenMorfine: pleister, pijnstiller, injectie, pomp, tablettenMorfine: pleister, pijnstiller, injectie, pomp en tabletten. Morfine kent verschillende toedieningsvormen. Morfine wordt…
Pijnbestrijding, hoe werkt dat nouPijnbestrijding, hoe werkt dat nouAls we ergens pijn hebben, nemen we al snel een pijnstillend middel in. Helaas heeft pijnbestrijding de laatste 20 jaar…

Griffonia simplicifolia: natuurlijke serotonine aanvullingGriffonia simplicifolia: natuurlijke serotonine aanvullingGriffonia simplicifolia is een natuurproduct en bron van 5-HTP dat helpt bij het aanvullen van de in het lichaam aanwezi…
De taxus als levensboom en boom van krachtDe taxus als levensboom en boom van krachtDe taxus (Taxus baccata) geldt vanouds als de boom van het eeuwige leven. Een taxus kan zeer oud worden. Die van Crowhur…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Vitala PeaPure
 • http://www.neuropathie.nu/supplementen/informatie-voor-specialisten-en-huisartsen-palmitoylethanolamide-een-ebm-pijnstillend-suppl.html
 • http://www.neuropathie.nu/supplementen/normast-hoe-het-te-gebruiken.html
 • https://www.deonlinedrogist.nl/vitals-pure-400mg-capsules-90st-p-59531.html
 • https://info4vaginalebrandpijn.wordpress.com/pelvilen-forte/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 16-04-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.