Homeopathie: Wagenziekte, zeeziekte, tandpijn

De meeste mensen hebben wel ooit te maken gehad met wagen- of zeeziekte en weten dus wat voor onplezierig gevoel dat met zich meebrengt. Homeopathische medicijnen kunnen heel nuttig zijn vóór en na een bezoek aan de tandarts; ze verzachten en genezen de wonden die door tandbederf en door de tandarts zijn veroorzaakt

Wagenziekte en zeeziekte

Als u vaak met (een van) beide aandoeningen te maken hebt, zou u eens met een van de onderstaande homeopathische medicijnen kunnen proberen het ongemak te voorkomen of te verlichten. Geef elke twintig tot dertig minuten een dosis, maximaal drie keer hij ernstige misselijkheid. Als het medicijn lijkt te helpen, her- haal het dan daarna alleen als de symptomen terugkeren. Probeer een nieuw medicijn als er binnen een kwartier na de derde dosis geen verbetering optreedt.

Homeopatische geneesmiddelen

Cocculus is geschikt hij de ernstige misselijkheid, het braken en de duizeligheid die kenmerkend zijn voor wagen- of zeeziekte. Door de misselijkheid en de duizeligheid moet de persoon in kwestie gaan liggen; door op te staan, met name uit bed, en door geluid verergeren die symptomen.

Door het zien of ruiken van voedsel of zelfs maar door eraan te denken kan een nieuwe golf van misselijkheid ontstaan. De symptomen worden ook erger wanneer de keel droog is of wanneer de patiënt het koud heeft.

De Petroleum-patiënt wordt duizelig en misselijk wanneer hij in een auto zit of een bootreis maakt. Hij wordt bleek en het koude zweet breekt hem uit. Hij heeft pijn in rug of hoofd of kan een leeg. zelfs pijnlijk gevoel in de maag hebben dat door eten verlicht kan worden. De speekselproductie wordt sterk verhoogd.

Tabbacum-symptomen zijn onder andere hevige misselijkheid, zelfs nog erger dan bij de twee voorgaande medicijnen. De patiënt heeft het koud, ziet bleek en baadt in het koude zweet. Hij moet vaak hevig braken en kokhalst telkens als hij zich beweegt. Zijn symptomen worden erger in de warmte en minder in de buitenlucht, als zijn ogen dicht zijn en in een rustige omgeving. Vaak ook gaat het hem beter als hij de buik bloot laat.

Alle hiervoor genoemde medicijnen zijn minder bekende homeopathische middelen en ze kunnen dus moeilijk verkrijgbaar zijn. Nux vomica is een bekender medicijn dat ook past hij veel van de hiervoor genoemde symptomen. Men is voortdurend misselijk, heeft geweldige hoofdpijn en een zoemend geluid in de oren.

Tandaandoeningen en behandeling

Homeopathische medicijnen kunnen heel nuttig zijn vóór en na een bezoek aan de tandarts; ze verzachten en genezen de wonden die door tandbederf en door de tandarts zijn veroorzaakt. In de volgende lijst staan een paar korte tips over medicijnen die u kunt proberen. Geef het medicijn een paar dagen elke twee of drie uur, en minder vaak als de symptomen verbeteren.

Voor tandpijn:

  • Plantago: De tanden zijn gevoelig voor kou en lichte druk; kan verbeteren door eten.
  • Kreosotum: Tandpijn door tandbederf, zonder andere duidelijke symptomen.
  • Staphysagria: Tandpijn wordt erger door koude lucht of Voedsel of lichte druk (lijkt erg op Plantago).
  • Coffea: Ernstige tandpijn waar de patiënt veel last van heeft; de pijn wordt erger door warmte, warm voedsel, en beter door kou of ijs.
  • Chamomilla: Extreme pijn: de patiënt kan de pijn niet verdragen en
  • gilt het uit. De symptomen nemen af in koude lucht en verergeren door warm voedsel of warme dranken.
  • Mercurius: Pijn door een ontsteking in de wortel.

Voor problemen die zijn gerelateerd aan behandelingen:

  • Ruta: Het eerste medicijn tegen pijn na behandelingen.
  • Arnica Tegen de pijn in de eerste dagen nadat een tand of kies is gevuld of getrokken.
  • Hypericum Doordringende, scherpe pijn na behandelingen.
  • Phosphorus Langdurige bloeding, vooral met helderrood bloed, na het trekken van een tand of kies.
  • Een of twee doses homeopathische medicijnen kunnen iemand kalmeren die bang is om naar de tandarts te gaan.
  • Probeer Aconitum bij hevige pijn of paniek, vooral als die plotseling komt opzetten.
  • Mensen die alleen maar wat bang zijn en met knikkende knieën naar de tandarts gaan, kunnen Gelsemium proberen.
© 2008 - 2024 Sophocles, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wagenziekte: wat kun je tegen wagenziekte doen?Wagenziekte: wat kun je tegen wagenziekte doen?Wagenziekte komt vooral voor bij kinderen die in de auto of de bus zitten. Volwassenen hebben veel minder last van wagen…
Bewegingsziekte, wagenziekBewegingsziekte, wagenziekBewegingsziekte is er in verschillende vormen. Zo heb je luchtziekte, zeeziekte, en iets waar veel mensen last van hebbe…
Cocculus indicus gebruiken tegen reisziekteCocculus indicus gebruiken tegen reisziekteCocculus indicus is een homeopathisch middel dat onder andere gebruikt kan worden om wagenziekte of andere vormen van re…
Reisziekte, oorzaak en behandelingReisziekte, oorzaak en behandelingOnder reisziekte worden verstaan zeeziekte, wagenziekte en luchtziekte. De meest voorkomende symptomen van reisziekte zi…

Homeopathie: VaginitisDe bekleding van de vagina bestaat uit een slijmvlies dat lijkt op het slijmvlies in de mond. Het wordt vochtig gehouden…
Homeopathie: BrandwondenBrandwonden kunnen door overmatige hitte, zuren of alkalische stoffen, elektriciteit of straling veroorzaakt worden. Als…
Bronnen en referenties
  • Bron: Homeopathie en gezondheid
Sophocles (334 artikelen)
Laatste update: 14-04-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.