Nutramin NTM Lymecare gebruiken bij de ziekte van Lyme

Nutramin NTM Lymecare gebruiken bij de ziekte van Lyme De ziekte van Lyme is een slopende ziekte en helaas bestaat hiervoor anno 2017 nog geen pasklare behandeling. Wie niet in een vroeg stadium antibiotica krijgt loopt het risico hier jarenlang klachten van te houden. Nutramin NTM Lymecare is geen medicijn dat de ziekte van Lyme kan genezen maar een supplement dat gebruikt kan worden om het immuunsysteem te ondersteunen en ontstekingsreacties te voorkomen of verminderen. Gebruik van Nutramin NTM Lymecare is geen reden om de voorgeschreven medicatie te stoppen.

Nutramin NTM Lymecare bij de ziekte van Lyme


Over de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een ziekte die je kunt oplopen door de beet van een teek die de bacterie Borrelia burgdorferi bij zich draagt. Het eerste signaal dat hiervan sprake is is vaak een kenmerkende ronde, rode vlek - erythema migrans genoemd - die achterblijft na een tekenbeet. Deze vlek, die eruit zien als een rood puntje, omringd door een bleke plek met daar omheen weer een rode kring, ontstaat vaak binnen enkele dagen na de beet. Wie er snel bij is en hiermee naar de huisarts gaat krijgt antibiotica voorgeschreven en kan daarmee de ziekte van Lyme vaak voorkomen. Ontdek je de plek niet of ontstaat deze niet maar ben je toch in aanraking gekomen met de Borrelia-bacterie dan kun je binnen enkele maanden de ziekte van Lyme ontwikkelen.

Zonder kennis van de tekenbeet duurt het vaak lang voordat een arts uitkomt bij de diagnose ziekte van Lyme. Dit komt doordat de symptomen van de ziekte zeer uiteenlopend kunnen zijn en veel symptomen bovendien een overlap hebben met andere aandoeningen. Het is bovendien lastig om de ziekte te diagnosticeren middels bloedonderzoek. Bij bloedonderzoek wordt gezocht naar bepaalde antilichamen maar de kans is groot dat deze al niet meer in het bloed aanwezig zijn op het moment dat geprikt wordt. Niet zelden krijgen mensen met borreliose dan ook eerst een verkeerde diagnose en volgt een jarenlange strijd voor erkenning van de ziekte van Lyme. Mogelijke symptomen waar men last van kan krijgen zijn vermoeidheid, spierpijn, ernstige pijnscheuten door het hele lichaam, dubbelzien, overgevoeligheid voor licht, oogontstekingen, aangezichtspijn, gewrichtspijn en gewrichtsontstekingen, flauwvallen, hartkloppingen en benauwdheid.

Zelf een LTT-test aanvragen

Wie zelf vermoedt dat er sprake is van de ziekte van Lyme maar deze via de reguliere tests niet gediagnosticeerd krijgt, kan ervoor kiezen zelf een LTT-test aan te vragen.

Geen eenduidige behandeling beschikbaar

Is de ziekte van Lyme eenmaal vastgesteld dan betekent dit niet dat er een behandelplan klaarligt dat de ziekte kan genezen. In Nederland wordt de ziekte vaak uitsluitend behandeld met antibiotica, maar deze hebben wanneer men de ziekte al langer onder de leden heeft vaak weinig tot geen effect. In Duitsland is men een stuk verder met de behandeling van borreliose waardoor ook veel wanhopige Nederlandse patiënten zich tot klinieken in Duitsland wenden. Van de naar schatting 25.000 mensen die in Nederland jaarlijks in aanraking komen met de Borrelia-bacterie houden er zo'n 1.000 tot 2.500 blijvend klachten.

Nutramin NTM Lymecare

Het feit dat er geen behandelplan is dat de ziekte van Lyme gegarandeerd geneest is voor veel patiënten frustrerend. Velen gaan daarom op zoek naar manieren om zelf bij te dragen aan hun genezing of het draaglijker maken ervan. Er zijn maar weinig supplementen op de markt die pogen bij te dragen aan de behandeling van Lyme. Een uitzondering daarop is Nutramin NTM Lymecare. Dit supplement is geen wondermiddel maar wel een samenstelling van verschillende werkzame stoffen die het door de ziekte van Lyme aangedane immuunsysteem kunnen ondersteunen of een ontstekingsremmende werking hebben. Nutramin NTM Lymecare bevat de volgende ingrediënten:
 • Echinacea purpurea (rode zonnehoed)
 • Propolis (gegranuleerd)
 • Curcuma longa (geelwortel)
 • Uncaria tomentosa (kattenklauw)
 • Origanum vulgare (oregano)

Werkzame bestanddelen Nutramin NTM Lymecare

Het gaat hier stuk voor stuk om natuurlijke middelen die erom bekend staan dat ze het immuunsysteem ondersteunen of ontstekingsremmend werken. Echinacea purpurea is een plantenextract dat veel gebruikt wordt om het lichaam te wapenen tegen griep en verkoudheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het de weerstand kan verbeteren (Linde c.s., 2006). Propolis is een natuurlijk product dat wordt geproduceerd door bijen. In de alternatieve geneeskunde wordt het gebruikt ter bestrijding van onder meer ontstekingen en virale infecties. Tevens is het effectief bij het bestrijden van aften in de mond. Curcuma longa of geelwortel is een plant die de specerij kurkuma oplevert. In Azië wordt het gebruikt al medicijn tegen onder meer de ziekte van Alzheimer. Wetenschappelijk onderzoek heeft de ontstekingsremmende werking van kurkuma reeds aangetoond (Jurenka, 2009). Kattenklauw is een plant die al eeuwenlang gebruikt wordt als weerstandverhoger, die bovendien kan helpen om de gewrichten soepeler te bewegen. Van oregano kan een olie gemaakt wordt die rijk is aan carvacrol, wat een antiseptische werking heeft. Nederlands onderzoek uit 2016 heeft tevens aangetoond dat het een effectieve bacterieremmer is en bijvoorbeeld de kans op een salmonella-besmetting kan verkleinen (Burt c.s., 2016).

Gebruik van Nutramin NTM Lymecare

Nutramin NTM Lymecare is niet een middel waarvan beweerd wordt dat het de ziekte van Lyme kan genezen. Het dient enkel ter ondersteuning van het immuunsysteem bij patiënten met deze aandoening en voor het tegengaan van ontstekingsreacties in het lichaam. Gebruik ervan is geen reden om te stoppen met voorgeschreven medicatie. Aanbevolen wordt om dagelijks zowel na het ontbijt als na het avondeten één capsule Nutramin NTM Lymecare in te nemen.

Lees verder

© 2017 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezondheid: Ziekte van LymeGezondheid: Ziekte van LymeWe weten allemaal dat er een ziekte van Lyme is, maar wat het precies veroorzaakt als je de ziekte van Lyme eenmaal opge…
Het verband tussen depressie en de ziekte van LymeHet verband tussen depressie en de ziekte van LymeVeel mensen die de ziekte van Lyme hebben, kampen in meer of mindere mate met somberheid of een depressie. Het gaat dan…
Ziekte van Lyme: symptomen, oorzaak, preventie & behandelingZiekte van Lyme: symptomen, oorzaak, preventie & behandelingDe ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi, een bacterie die behoort tot de spirocheten…

Caprylzuur gebruiken bij een Candida schimmelinfectieCaprylzuur gebruiken bij een Candida schimmelinfectieBij een Candida schimmelinfectie is er sprake van een overwoekering van enkele van nature in het lichaam aanwezige schim…
Zilverkaars: effectief middel bij klachten van de menopauzeZilverkaars: effectief middel bij klachten van de menopauzeZilverkaars (Actaea racemosa) is een natuurlijk middel tegen klachten die geassocieerd worden met de menopauze, waaronde…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Nutramin,
 • https://www.thuisarts.nl/ziekte-van-lyme/ik-heb-ziekte-van-lyme
 • http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD000530.pub2/abstract;jsessionid=7769A531E39E9FEEF9C092BCE6CD420D.f04t01 (Linde c.s., 2006)
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19594223 (Jurenka, 2009)
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5157771/ (Burt, c.s., 2016)
 • https://www.deonlinedrogist.nl/nutramin-lymecare-capsules-60st-p-50965.html
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 31-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.