Hoe verloopt een reiki behandeling?

Hoe verloopt een reiki behandeling? De reiki-meester heeft een totaal andere benadering van onze gezondheidsklachten dan de klassiek geschoolde arts. Reiki is een alternatieve geneeswijze, die werkt op basis van universele energie. De reikimeester gebruikt deze universele energie hoofdzakelijk om het uitgebreide netwerk van onze energiebanen weer in de juiste balans te brengen en te houden. Hoe verloopt nu zo een reiki-behandeling, en met welke gezondheidsklachten kunnen we bij de reiki-meester terecht?

Energetische verbondenheid

Een reiki-behandeling duurt gemiddeld één uur, en start meestal met een verkennend gesprek tussen de patiënt en de reiki-meester. Vanaf het ogenblik dat iemand een afspaak maakt met deze reiki-healer, onstaat een energetisch verbinding tussen met zijn toekomstig patiënt. Een reiki-healer hoeft naar eigen zeggen niet te praten met zijn patiënt om hem te kunnen helpen, maar het kan wel de oplossing van zijn/haar gezondheidsprobleem versnellen. Wat deze patiënt tijdens zijn behandeling écht voelt, verschilt van persoon tot persoon.

Koude rillingen

Sommigen van hen krijgen tijdens hun behandeling koude rillingen. Voor anderen voelen de handen van de reiki-meester dan weer warm aan, en nog anderen zien dan weer opvallende kleuren. Er zijn patiënten die tijdens hun behandeling zelfs hevig beginnen te huilen, zonder precies de reden daarvan te kennen. Op deze manier kunnen de patiënten hun verborgen trauma's eindelijk verwerken. Wanneer patiënten écht emotioneel worden, laat de reiki-healer deze meestal in foetushouding liggen. Op die manier genieten de patiënten de nodige privacy. Na zo een behandeling volgt meestal een evaluatiegesprek, omdat de patiënt niet altijd zintuiglijk kan vatten wat tijdens zo een sessie écht gebeurde.

Geloven in universele energie en chakra's

Maar wat wanneer de patiënt eerder uit nieuwsgierigheid de reiki-healer opzoekt, en dus eigenlijk niet écht gelooft in universele energie, in chakra's enz.? Bij reiki houdt men hier geen rekening mee. Als een patiënt zich openstelt voor deze alternatieve geneeswijze, gaat er tijdens de behandeling wél minder energie verloren dan wanneer de healer echt alle moeite van de wereld moet doen om de barrière tussen hem en zijn patiënt echt te doorbreken. Maar ook bij diegenen die uitsluitend uit nieuwgierigheid een reiki-meester opzoeken, is deze geneeswijze efficiënt. Bij reiki is het zelfs zo dat de meester zelfs niet eens moet weten waarom de patiënt een behandeling bij hem volgt.

Wie denkt na een reiki-sessie van al zijn (gezondheids) problemen te zijn verlost, komt ongetwijfeld van een kale reis terug. Een reikibehandeling werkt immers nog eens ganse tijd door. Als we ons bijvoorbeeld bij de reiki-meester laten behandelen voor onze migraine, dan is de kans groot dat we enkele dagen na de behandeling met een forse pijnopstoot geconfronteerd worden. De energie die we van de reiki-meester doorgespeeld kregen, blijft immers in ons lichaam doorwerken.

Oorzaak problemen aanpakken

In tegenstelling tot de klassieke geneeskunde, behandelt reiki niet de symptomen van onze gezondheidsproblemen, maar wél de oorzaak ervan. Tijdens zo een behandeling, kunnen patiënten geconfronteerd worden met datgene wat ze écht voelen, in vele gevallen woede en/of agressie, de échte oorzaken van hun gezondheidsproblemen. Het zijn dan precies die woede en agressie die door de reiki-meester worden aangepakt. Eens die gevoelens verdwenen, is men meestal ook van zijn gezondheidsproblemen verlost.

Reiki werkt ondersteunend, geeft extra energie en vermindert pijn. Toch zijn het uiteindelijk de patiënten zelf die de oorzaken van hun problemen moeten aanpakken.

Wat reiki niet kan

Reiki is geen alternatief voor de klassieke geneeskunde, wél een aanvulling ervan. Het is een ondersteunende therapie die een bepaald genezingsproces kan versnellen of pijn draaglijk kan maken. Reiki is echter geen wondermiddel. Het kan geen kanker genezen of een gebroken been helen, daarvoor is er de klassieke geneeskunde.

Met deze klachten kunnen we bij reiki-meester terecht

  • Het behandelen van een lichte depressie.
  • De behandeling van stress en door stress veroorzaakte gezondheidsproblemen.
  • Voor het verlichten van lichamelijke pijn.
  • Voor exra energie.
  • Voor psychische rust en evenwicht.
  • Hij leert ons omgaan met verdriet, en leert ons verdriet verwerken.
  • Reiki kan ons genezingsproces versnellen.
© 2011 - 2024 Frantan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alternatieve geneeswijzen: ReikiAlternatieve geneeswijzen: ReikiReiki is een alternatieve geneeswijze die uit Japan is komen overwaaien. Het is een geneeswijze die meer en meer wordt b…
Wat is reiki en hoe werkt het?Wat is reiki en hoe werkt het?Steeds meer landgenoten beseffen dat hun gezondheid niet uitsluitend in een medicijndoosje terug te vinden is. Ze zoeken…
Reiki: diverse reikivormenReiki: diverse reikivormenReiki is een alternatieve geneeswijze waarbij gewerkt wordt met energiestromen. Er zijn verschillende reikivormen waarbi…
ReikibehandelingOm een Reikibehandeling te ontvangen hoeft men niet ziek te zijn. Het ontvangen van Reiki kan ook ervaren worden als een…

Gezondheid: VoetreflextherapieGezondheid: VoetreflextherapieVanuit het westen is de voor ons ‘reguliere’ geneeskunst gekomen, maar dat laat onverlet dat we ook verder kijken. Zeker…
Welke behandelingsvormen biedt ons de naturopaat?Welke behandelingsvormen biedt ons de naturopaat?De naturopathie heeft een andere benadering van onze gezondheidsproblemen dan de klassieke geneeskunde. De naturopaat wi…
Frantan (185 artikelen)
Gepubliceerd: 08-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.