Allergieën en overgevoeligheid uitschakelen

Allergieën en overgevoeligheid uitschakelen Er zijn allerlei manieren om allergieën en overgevoeligheden aan te pakken, maar er komen ook nieuwe technieken bij. NAET is een zo methode en voor een specifieke doelgroep zeker aan te raden.

Wat is NAET?

NAET staat voor Nambudripadís Allergy Elimination Technique. Waarbij Devi Nambudripad de grondlegster is voor deze techniek. Deze vrouw werd in India geboren, halverwege de vorige eeuw, studeerde oosterse geneeskunde, chriropractie en acupunctuur en haar eerste opdracht was eigenlijk naar genezing zoeken voor waar ze zelf last van had ... een zware voedselallergie.
De acupunctuur was het eerste aanknooppunt, want tijdens een sessie kwam zij contact met een stof waar ze zelf overgevoelig voor was. Frappant dat ze veel minder heftig reageerde en voor haar de aanleiding om te onderzoeken of hersenen te herprogrammeren zijn als het gaat om de reactie op bepaalde stoffen.

Hoe werkt het?

NAET gaat er vanuit dat het allergeen iets blokkeert in de meridianen. De hersenen horen hierop te reageren en dat doen ze ook, er volgt een soort afweerreactie. Maar in de oosterse geneeskunde kan een dergelijke prikkel geneutraliseerd worden. Acupunctuur kan vervolgens weer stimuleren en zo ruim je als het ware de blokkade op en dus noemt men het een vorm van herprogrammering van de hersenen.

Testen en behandelen

Eerst moet er onderzocht worden op welke stoffen je de reactie hebt, dan wordt er bekeken waarmee je gaat starten. Je krijgt bij de eerste behandeling een glas met de betreffende stof in de hand en de acupunctuurpunten worden behandeld. Vervolgens worden de bepaalde punten gemasseerd en worden handen en voeten meegenomen in de massage. Zodra je lichaam niet meer de heftige reactie laat zien, blijf je met deze stof in het glas gewoon in je hand liggen. Een half uur later ben je klaar en mag je gedurende een eetmaal niet in aanraking komen met de stof waar je eerder allergisch voor was. De bepaalde punten die aangegeven worden kunnen zelf als nabehandeling gemasseerd worden.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van waar je allemaal allergisch of overgevoelig voor bent.

Wie, hoe en waar?

Wie?

Uiteraard voor de mensen met allergieën en overgevoeligheden voor bepaalde stoffen, maar ook als je last hebt van eczeem, hooikoorts, chronische vermoeidheid en astma kan je in aanmerking komen voor behandeling.

Kosten?

Hoewel het geen wereldschokkende kosten zijn, kan het na verloop van zijn in de papieren gaan lopen en je moet goed kijken bij je zorgverzekeraar of binnen de aanvulling rond alternatieve geneeswijze de NAET therapie opgenomen is. Er zijn een aantal verzekeraars die het wel opgenomen hebben, maar niet iedereen.

Kosten voor eerste consulten variëren van 50 tot 80 euro en vervolgbehandelingen kosten, afhankelijk van hoe uitgebreid dit plaats moet vinden of niet, van 30 tot 50 euro.

Waar?

Niet iedereen mag zomaar NAET therapie geven, er zijn gecertificeerde opleidingen voor deze therapie. Maar ben wel zorgvuldig, want het is geen beschermd beroep en er is geen beroepsvereniging. De meeste gecertificeerde therapeuten doen ook aan acupunctuur en/of chiropractie. Hiervoor zijn overigens wel beroepsverenigingen.

Meer info

Meer informatie is na te lezen op de Europese website van de therapie. www.naet-europe.com en op deze site is ook het boek van de grondlegster te bestellen. Het boek geeft een brede uitleg over hoe de totale therapie tot stand is gekomen.

Lees verder

© 2011 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Diverse methodes om een voedselintolerantie vast te stellenDiverse methodes om een voedselintolerantie vast te stellenVoedselintoleranties kan men het hele leven lang hebben, maar ze kunnen ook, schijnbaar, van de ene op de andere dag ont…
Alternatieve therapie bij allergieAlternatieve therapie bij allergieEen allergie is een heftige reactie van het afweersysteem van het lichaam op stoffen, die niet per definitief schadelijk…
Gezondheid: HandreflexologieGezondheid: HandreflexologieMet de voetreflextherapie zijn we Ė binnen de alternatieve geneeskunst - zo langzaam maar zeker wel bekend. Voor de hand…
Voedselintolerantie genezenVoedselintolerantie genezenSteeds meer mensen krijgen last van voedselintoleranties. Sommige mensen hebben er al last van sinds hun jeugd. Veel kin…

Homeopathie voor je babyVan nature heeft elke moeder een instinct waarop zij mag vertrouwen als het gaat om de kinderen. Dit moedergevoel houdt…
Pijn verminderenPijn verminderenWist je dat je pijn op een natuurlijke wijze kunt verminderen? Bepaalde soorten voeding zoals chocolade en cayennepeper…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Allergieën en overgevoeligheid uitschakelen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 30-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Lichamelijke gezondheid
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!