Allergieën en overgevoeligheid uitschakelen

Allergieën en overgevoeligheid uitschakelen Er zijn allerlei manieren om allergieën en overgevoeligheden aan te pakken, maar er komen ook nieuwe technieken bij. NAET is een zo methode en voor een specifieke doelgroep zeker aan te raden.

Wat is NAET?

NAET staat voor Nambudripadís Allergy Elimination Technique. Waarbij Devi Nambudripad de grondlegster is voor deze techniek. Deze vrouw werd in India geboren, halverwege de vorige eeuw, studeerde oosterse geneeskunde, chriropractie en acupunctuur en haar eerste opdracht was eigenlijk naar genezing zoeken voor waar ze zelf last van had ... een zware voedselallergie.
De acupunctuur was het eerste aanknooppunt, want tijdens een sessie kwam zij contact met een stof waar ze zelf overgevoelig voor was. Frappant dat ze veel minder heftig reageerde en voor haar de aanleiding om te onderzoeken of hersenen te herprogrammeren zijn als het gaat om de reactie op bepaalde stoffen.

Hoe werkt het?

NAET gaat er vanuit dat het allergeen iets blokkeert in de meridianen. De hersenen horen hierop te reageren en dat doen ze ook, er volgt een soort afweerreactie. Maar in de oosterse geneeskunde kan een dergelijke prikkel geneutraliseerd worden. Acupunctuur kan vervolgens weer stimuleren en zo ruim je als het ware de blokkade op en dus noemt men het een vorm van herprogrammering van de hersenen.

Testen en behandelen

Eerst moet er onderzocht worden op welke stoffen je de reactie hebt, dan wordt er bekeken waarmee je gaat starten. Je krijgt bij de eerste behandeling een glas met de betreffende stof in de hand en de acupunctuurpunten worden behandeld. Vervolgens worden de bepaalde punten gemasseerd en worden handen en voeten meegenomen in de massage. Zodra je lichaam niet meer de heftige reactie laat zien, blijf je met deze stof in het glas gewoon in je hand liggen. Een half uur later ben je klaar en mag je gedurende een eetmaal niet in aanraking komen met de stof waar je eerder allergisch voor was. De bepaalde punten die aangegeven worden kunnen zelf als nabehandeling gemasseerd worden.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van waar je allemaal allergisch of overgevoelig voor bent.

Wie, hoe en waar?

Wie?

Uiteraard voor de mensen met allergieën en overgevoeligheden voor bepaalde stoffen, maar ook als je last hebt van eczeem, hooikoorts, chronische vermoeidheid en astma kan je in aanmerking komen voor behandeling.

Kosten?

Hoewel het geen wereldschokkende kosten zijn, kan het na verloop van zijn in de papieren gaan lopen en je moet goed kijken bij je zorgverzekeraar of binnen de aanvulling rond alternatieve geneeswijze de NAET therapie opgenomen is. Er zijn een aantal verzekeraars die het wel opgenomen hebben, maar niet iedereen.

Kosten voor eerste consulten variëren van 50 tot 80 euro en vervolgbehandelingen kosten, afhankelijk van hoe uitgebreid dit plaats moet vinden of niet, van 30 tot 50 euro.

Waar?

Niet iedereen mag zomaar NAET therapie geven, er zijn gecertificeerde opleidingen voor deze therapie. Maar ben wel zorgvuldig, want het is geen beschermd beroep en er is geen beroepsvereniging. De meeste gecertificeerde therapeuten doen ook aan acupunctuur en/of chiropractie. Hiervoor zijn overigens wel beroepsverenigingen.

Meer info

Meer informatie is na te lezen op de Europese website van de therapie. www.naet-europe.com en op deze site is ook het boek van de grondlegster te bestellen. Het boek geeft een brede uitleg over hoe de totale therapie tot stand is gekomen.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Diverse methodes om een voedselintolerantie vast te stellenDiverse methodes om een voedselintolerantie vast te stellenVoedselintoleranties kan men het hele leven lang hebben, maar ze kunnen ook, schijnbaar, van de ene op de andere dag ont…
Alternatieve therapie bij allergieAlternatieve therapie bij allergieEen allergie is een heftige reactie van het afweersysteem van het lichaam op stoffen, die niet per definitief schadelijk…
Gezondheid: HandreflexologieGezondheid: HandreflexologieMet de voetreflextherapie zijn we Ė binnen de alternatieve geneeskunst - zo langzaam maar zeker wel bekend. Voor de hand…
Voedselintolerantie genezenVoedselintolerantie genezenSteeds meer mensen krijgen last van voedselintoleranties. Sommige mensen hebben er al last van sinds hun jeugd. Veel kin…

Homeopathie voor je babyVan nature heeft elke moeder een instinct waarop zij mag vertrouwen als het gaat om de kinderen. Dit moedergevoel houdt…
Pijn verminderenPijn verminderenWist je dat je pijn op een natuurlijke wijze kunt verminderen? Bepaalde soorten voeding zoals chocolade en cayennepeper…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 30-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.